Visitekaart


These are all the keys and their possible values for the article Visitekaart. These keys will also be in the response of a Get article request, along with the default keys id and creation_datetime. Note that optional keys as size_custom_width and size_custom_height become mandatory when a custom size is chosen.

Key Possible values Datatype Optional Info
number An integer. Int

Oplage

Het aantal exemplaren van je document

size
 • 55x85
String
printside
 • single
  Printwijze enkelzijdig
  Het papier wordt aan 1 zijde bedrukt
 • double
  Printwijze dubbelzijdig
  Het papier wordt aan beide zijden bedrukt. Als je meerdere documenten aanlevert, dan worden deze samengevoegd en als geheel geprint.
String
folding
 • none
 • middle
  In het midden gevouwen
  Het document wordt voorzien van een middenvouw. Het formaat dat je kiest is na het vouwen, dus als deze gesloten / dicht ligt.

  Papiersoorten boven de 170 grams worden alleen voorzien van een rillijn, deze kun je zelf moeiteloos met 1 slag omvouwen.
String
papertype
 • hvo_300
  Natuurkarton (wit 300 gr)
  Wit papier met een voelbaar papiervezel (minder dan bij klassiek). Geeft een zeer matte uitstraling en is opdikkend voor extra stevigheid.

  Geschikt voor:
  kaarten, visitekaartjes, certificaten, posters

  Milieu: ECF, FSC Mix, EU Ecolabel, ISO 14001 (versterking & beheersing van milieubehoud)
  Eigenschappen: Print Speed offset wit 300 grams, houtvrij ongestreken, ISO 9706 (bestand tegen veroudering) en ISO 9001 gecertificeerd, afdruk is watervast, witheidsklasse 161cie, 378um dik, 99% opaciteit
 • card
  Kaart papier
  Super stevig 350 grams papier, gebroken wit. Beide zijden gecoat met een lichte glans (zit meer tegen mat aan dan glossy). Is geschikt om op te schrijven, maar duurt paar seconden voordat het goed droog is (vlekt dus een beetje als je er te snel overheen gaat).

  Geschikt voor:
  Visitekaartjes, Kaarten, Portfolio, Losbladig

  Milieu: FSC Mix credit, EU Ecolabel, ECF gecertificeerd
  Eigenschappen: MultiCard 2S 350 grams, mc papier (machine coated), afdruk is watervast, witheidsklasse 133cie, 345um dik, 100% opaciteit
 • classic_270
  Klassiek papier (warm wit 270 grams)
  Warm (gebroken) wit papier waarop de structuur lichtjes zichtbaar is door de afdruk heen. De oppervlakte is niet heel grof / ruw, maar ook absoluut niet glad, het voelt enigzins zacht aan. Kleurafdrukken en teksten komen prima tot zijn recht, maar door de gebroken structuur is het minder scherp dan op gladde soorten. Er zit een minimaal verschil in structuur tussen de voor- en achterkant, de kleurtint is wel gelijk aan beide kanten en vergelijkbaar met Oud Hollands. Uitstekend beschrijfbaar.

  Geschikt voor:
  kaarten, visitekaartjes, certificaten, posters

  Niet mogelijk bij:
  Wire-O / thermisch inbinden, lamineren, coating

  Milieu: FSC Mix C018501, houtvrij ECF gecertificeerd
  Eigenschappen: Mohawk Superfine Eggshell 270 grams, eierschaal gepreegd, afdruk is watervast, 348um dik, 98% opaciteit
 • old_300
  Oud Hollands papier (warm wit 300 grams)
  Gewijzigd per 17 maart: Wij zijn overgestapt op een ander merk, de prijs is hierdoor aanzienlijk verlaagd. De structuur is echter iets anders en aan beide zijdes niet helemaal gelijk aan elkaar, wij geven geen garantie aan welke kant de afdruk wordt geplaatst.

  Warm (gebroken) wit papier met een duidelijke lijnenstructuur, dit is ook zichtbaar door de afdruk heen. De oppervlakte voelt door het relief zeer ruw maar zacht aan. De kleurtint is gelijk aan beide kanten en vergelijkbaar met Klassiek. Uitstekend beschrijfbaar. Let op: De richting van de lijnenstructuur kan varieren per opdracht.

  Geschikt voor:
  kaarten, visitekaartjes, certificaten, posters

  Niet mogelijk bij:
  Inbinden, coating

  Milieu: FSC, ECF (Chloovrij), 94/62/EC (vrij van zware metalen), ISO 9001
  Eigenschappen: Gmund Original Verge 300 grams, gevergeerd, afdruk is watervast, 325um dik, 100% opaciteit
 • linen_300
  Papier met linnen persing (wit 300 grams)
  Gewijzigd per 7 december 2022: Wij zijn overgestapt op een ander merk, de prijs is hierdoor aanzienlijk verlaagd. De linnen structuur is anders, bij de vorige variant was dit een strak & recht raster, nu is het wat speelser.

  Een linnen structuur (soort rasterpatroon) die zichtbaar is. Teksten zijn nog steeds scherp en goed leesbaar, foto's / afbeeldingen zijn iets meer gebroken door het relief. De witheid is licht gebroken, maar witter dan bij Klassiek of Oud Hollands. Oppervlakte en kleur zijn aan beide zijden gelijk.

  Geschikt voor:
  kaarten, visitekaartjes, certificaten, posters

  Niet mogelijk bij:
  Inbinden, coating

  Milieu: FSC, ISO 14001 (versterking & beheersing van milieubehoud)
  Eigenschappen: FocusCard 300 grams, 2-zijdig linnenpersing, houtvrij glad natuurkarton, ISO 9706 (bestand tegen veroudering), afdruk is watervast, 328um dik, 100% opaciteit
 • pearl_300
  Parelmoer luxe papier (wit 300 grams)
  Een unieke papiersoort met een kristalwit parelmoer effect en het glanst vanuit alle kijkhoeken. Het effect is sterk aanwezig en daardoor raad ik dit alleen aan bij de juiste toepassing (bijv. uitnodiging voor een gala feest). De oppervlakte is licht ruw waarbij de structuur van papier heel licht zichtbaar is (maar niet storend). Oppervlakte en kleur (kristalhelder wit) is aan beide zijden gelijk. Uitstekend beschrijfbaar.

  Geschikt voor:
  kaarten, visitekaartjes, certificaten

  Niet mogelijk bij:
  Inbinden, coating

  Milieu: FSC Mix C018501, houtvrij ECF, ISO 14001 (versterking & beheersing van milieubehoud)
  Eigenschappen: Curious Metallics 300 grams, zilverwit parelmoer effect, ISO 9706 (bestand tegen veroudering), afdruk is watervast, 414um dik, 98% opaciteit
 • ecofiber_295
  Eco vezelpapier (beige 295 grams)
  Ecologisch papier (bijna karton) gemaakt van landbouwafval en het heeft hierdoor een zeer lage 'footprint'. De vezels zijn licht voelbaar en door de productiewijze is de oppervlakte niet homogeen opgebouwd, dit is echter niet storend en geeft juist een eigentijds karakter. De kleur is beige en beide zijden zijn gelijk aan elkaar, maar deze tint heeft wel invloed op de kleur & leesbaarheid (wij plaatsen geen wit als onderkleur). Dit materiaal kun je door zijn stevigheid en structuur ook beoordelen als karton. Prima beschrijfbaar. Let op: Het kan voorkomen dat effecten van het oppervlakte door de afdruk heen zichtbaar zijn.

  Geschikt voor:
  kaarten, visitekaartjes, certificaten, posters

  Niet mogelijk bij:
  Inbinden, coating

  Milieu: Gemaakt van landbouwafval, niet gebleekt composteerbaar, houtvrij ECF, ISO 14001 (versterking & beheersing van milieubehoud)
  Eigenschappen: PaperWise 295 grams, ongestreken papier, natuurlijk bruine kleur, 439um dik, 100% opaciteit
 • nevertear_270
  Polyester (Nevertear) 270µm
  Polyester (Nevertear) is scheur-, water- en weerbestendig waardoor plastificeren overbodig is. Het een speciaal PVC materiaal dat geschikt is voor print, afdrukken zien er uitstekend uit. 270µm is vergelijkbaar met 360 grams papier.

  Bestand tegen:
  Intensief gebruik, regen, zweet, allesreiniger, desinfectiemiddel, smeerolie.

  Geschikt voor:
  Bordjes, posters, menukaarten, handleidingen, rugnummers, productlabels

  Niet mogelijk bij:
  Thermisch of garenloos inbinden, nieten, vouwen

  Milieu: Bevat geen chloor, CFK's of andere halogenen
  Eigenschappen: Xerox Nevertear premium, helder wit polyester, voldoet aan de veiligheidsnorm EN 71-2 (1995), 270um dik, 99% opaciteit


  Schoonmaken:
  Je kunt het nevertear papier dan gemakkelijk schoonmaken met de volgende stappen: Laat het papier inweken in bleek (50% verdund met water). Na 10 minuten kunnen alle vlekken verwijderd worden, spoel vervolgens grondig af met kraanwater. Blijven de vlekken toch nog zichtbaar? Laat de nevertear dan 2 uur weken in bleekwater.
String
finishing2
 • none
 • coating
  Coating
  De coating is een tranparante toplaag die zorgt voor extra glans en bescherming. Tevens zorgt dit voor een (beperkte) bescherming tegen water (bijvoorbeeld het morsen van een kopje koffie). Je moet dit niet zien als een laminaat, de coating wordt namelijk gevormd door transparante toner dat het papier en de afdruk afsluit.
 • laminating
  Lamineren
  De afdruk wordt voorzien van een beschermende plastic laag (125um). Deze laag zorgt voor bescherming terwijl de structuur van het papier behouden blijft.

  Dit laminaat is ongeschikt voor het gebruik van whiteboard markers, dit laat een blijvende afdruk achter.
String
coating
 • front
  Coating voorkant
  De voorkant wordt voorzien van coating. De coating is een tranparante toplaag die zorgt voor extra glans en bescherming. Je moet dit niet zien als een laminaat, de coating wordt namelijk gevormd door transparante toner dat het papier en de afdruk afsluit.
 • double
  Coating voor- en achterkant
  De voor- en achterkant worden voorzien van coating.
String
laminating
 • single
  Enkelzijdig mat gelamineerd
  De prints worden enkelzijdig voorzien van een matte lamineerlaag van 125um. Dus ieder vel is aan de voorzijde gelamineerd.
 • double
  Lamineren aan beide zijde
  De prints worden aan beide zijden voorzien van een matte lamineerlaag van 125um.
String
check_doc
 • standard
  Standaard controle
  Basis controle van het bestand bij het starten van de productie. Wij zorgen altijd voor een document dat te gebruiken is.

  Controlepunten
  • Document passend geschaald
  • Voldoende afloop / bleed
  • Pagina's geroteerd
 • advanced
  Uitgebreide controle
  Met deze optie controleren wij vroegtijdig je document. Deze optie raden wij aan bij grote bestellingen, presentatie materiaal of ingewikkelde documenten.

  Controlepunten
  • Document passend geschaald
  • Voldoende afloop / bleed
  • Resolutie van afbeeldingen
  • Marges (tekst op veilige afstand van rand)
  • Afwerking
  • Pagina's juist geroteerd
  .
String
delivery_method
 • pickup
  Afhalen in Amsterdam (bij Print&Bind of pickup point)
  Je kunt de bestelling vanaf 16:00u (of 10.00u met spoed) afhalen bij Print&Bind in Amsterdam Sloterdijk, wij zijn eenvoudig te bereiken per auto (A10) of openbaar vervoer (metrohalte Isolatorweg).

  TIJDELIJK: Vanwege de enorme drukte is het tijdstip voor afhalen in de middag aangepast naar 18:00.

  Wij bewaren jouw bestelling maximaal 2 weken.

  Openingstijden:

  Maandag t/m donderdag 08:00 - 21:30
  Vrijdag 08:00 - 18:00
  Zaterdag t/m zondag 09:00 - 18:00

  Daarnaast is afhalen bij een van de pickup points in Amsterdam ook mogelijk vanaf 18:00u.

  Je bestelling blijft op deze locaties maximaal 1 week bewaard, wacht dus niet te lang met afhalen.

 • post
  Versturen per post
  Bestelling wordt per brievenbus- of pakketpost geleverd (afhankelijk van het formaat). Er zijn diverse opties mogelijk zoals:
  - Afhalen bij PostNL 16:00u
  - Afhalen bij PostNL 8:30u
  - avondbezorging
  - avondbezorging
  - Ochtendbezorging 10.00u
  - Zondagbezorging
  - Internationaal
  Lees meer op de pagina leverwijze
String
comment
String
spine_edge
 • short
String Optional
finishing_extra
 • round_corner
  Ronde hoeken
  De hoeken worden rond gemaakt met een machine in een radius van 3/8" - 9,5mm (mogelijk is er bij de afronding nog een licht hoekje te zien).
String Optional
accessory_item
 • box_card
  Opbergdoosje (plastic)
  Een handig opberg- of presentatie doosje (zie onderstaande foto). Je kunt 3cm aan inhoud kwijt, dat zijn ongeveer 60 kaartjes. Het maximale formaat voor de inhoud is 90x56x28mm.
String Optional
production_method
 • budget
String Optional