Papiersoorten

Omdat niet ieder document dezelfde afwerking nodig heeft, bieden wij de keuze in papiersoorten. Hierdoor kun je jouw bestelling precies de uitstraling geven die jij graag wilt. Om te zorgen dat het geprinte werk mooi blijft, zijn alle afdrukken watervast.

Twijfel je over de juiste papiersoort voor je drukwerk? Lees hier onze tips en bepaal gemakkelijk de perfecte papiersoort voor je prints! Of bestel direct je gratis papiermonsterboekje.

Standaard papier (ecologisch)

Meest mileuvriendelijk papier met een lagere eco footprint dan FSC, EU of recycled papier. PaperWise wordt gemaakt van landbouwafval en met 100% groene energie, heeft een hoge witheid en dicht oppervlak. De kwaliteit is verder uitstekend en minstens net zo goed als standaard kantoorpapier. Print&Bind kiest er bewust voor om alleen dit papiersoort van Paperwise te hanteren als standaard 80 grams papier voor een zo laag mogelijke milieu-impact.

Meer over standaard papier

Roman papier (warm wit)

Deze warm witte papiersoort heeft een klassieke uitstraling. Voornamelijk bedoeld voor leesboeken waarbij de zachte cremekleurige tint zorgt voor minder contrast en een prettige leesbaarheid. Het papier is zeer mat en uitstekend beschrijfbaar.

Meer over roman papier

Stevig papier (wit)

Documenten geprint op 100 grams papier hebben een luxere uitstraling en voelen gladder. Dit papier is daarom bij uitstek geschikt voor werkstukken, scripties of proefschriften die beoordeeld moeten worden. Het papier is duurzamer en steviger dan 80 grams papier. Kleuren komen beter uit de verf, doordat het papier mat gestreken wordt, waardoor het gladder is.

Meer over stevig papier

Extra stevig papier (wit)

160 grams papier wordt veel gebruikt voor het afdrukken van voorbladen, flyers of portfolio's. Dit papier oogt mooi en voelt prettig. Een flyer die geprint is op 160 grams papier, zal iemand niet snel weggooien. Portfolio's krijgen meer body als ze geprint worden op 160 grams papier. Het papier is mat, doordat het papier gestreken is. Dit zorgt ervoor dat het papier zeer glad is. 160 grams papier heeft geen last van doorzicht.

Meer over extra stevig papier

Glanzend papier (gebroken wit)

Luxe glanzend (mat gloss) papier waar foto's zeer mooi op uitkomen. Dit papier is gebroken wit van kleur en glanzend aan beide zijden, dubbelzijdig bedrukken is dus geen enkel probleem.

Meer over glanzend papier

Zeer stevig papier (wit)

Onze papiersoort van 250 grams wordt veel gebruikt voor het printen van flyers en omslagen van magazines. Het is zeer stevig, waardoor het een luxe uitstraling heeft. Het papier is mat en schijnt niet door. Hierdoor is deze papiersoort zeer goed geschikt voor dubbelzijdige afdrukken.

Meer over zeer stevig papier

Natuurkarton (wit)

Wit papier met een voelbaar papiervezel (minder dan bij Klassiek). Geeft een zeer matte uitstraling en is opdikkend voor extra stevigheid. Zeer geschikt voor kaarten, visitekaartjes, certificaten en posters.

Meer over natuurkarton papier

Kaart / omslag papier (wit)

Speciaal voor kaarten (visitekaart, ansichtkaart, geboortekaart, wenskaart etc.) en omslagen is deze papiersoort op voorraad genomen. Het papier voelt steviger dan ons standaard 300 grams papier en is aan beide zijden gecoat. Het is zo glad, dat er een zijdeglans op zit, maar glossy is het niet.

Meer over kaart papier

Oud Hollands papier (warm wit)

Warm (gebroken) wit papier met een duidelijk lijnenstructuur, dit is ook zichtbaar door de afdruk heen. Oppervlakte voelt door het relief ook zeer ruw maar zacht aan. De kleurtint is gelijk aan beide kanten. Uitstekend beschrijfbaar. Let op: De richting van de lijnenstructuur kan varieren per opdracht.

Meer over oud hollands papier

Papier met linnen persing (wit)

Een speelse linnen structuur (soort rasterpatroon) dat zichtbaar is en veel invloed heeft op de afdruk. Maar juist dit geeft het document een geheel eigen uitstraling en toont de kracht van papier. Teksten zijn nog steeds scherp en goed leesbaar, foto's / afbeeldingen zijn iets meer gebroken door het relief. De witheid is licht gebroken, maar witter dan bij Klassiek of Oud Hollands. Oppervlakte en kleur zijn aan beide zijden gelijk.

Meer over linnen papier

Parelmoer luxe papier (wit)

Uniek papiersoort met een kristalwit parelmoer effect en glanst vanuit alle kijkhoeken. Het effect is sterk aanwezig en daardoor raad ik dit alleen aan bij de juiste toepassing (bijv. uitnodiging voor een gala feest). Het oppervlakte is licht ruw waarbij de structuur van papier heel licht zichtbaar is (maar niet storend). Oppervlakte en kleur (kristalhelder wit) is aan beide zijden gelijk. Uitstekend beschrijfbaar.

Meer over parelmoer papier

Eco vezelpapier (Paperwise)

Dit ecologisch papier (bijna karton) is gemaakt van landbouwafval en heeft hierdoor een zeer lage 'footprint'. De vezels zijn licht voelbaar en door de productiewijze is het oppervlakte niet homogeen opgebouwd, dit is echter niet storend en geeft juist een eigentijds karakter. De kleur is beige en beide zijden zijn gelijk aan elkaar, maar deze tint heeft wel invloed op de kleur & leesbaarheid (wij plaatsen geen wit als onderkleur). Dit materiaal kun je door zijn stevigheid en structuur ook beoordelen als karton. Prima beschrijfbaar. Let op: Het kan voorkomen dat effecten van het oppervlakte door de afdruk heen zichtbaar zijn.

Meer over ecovezel papier

Polyester kaart (wit)

Polyester kaart (wit, voormalig nevertear) is scheur-, water- en weerbestendig waardoor plastificeren overbodig is. Het een speciaal ontwikkeld PVC materiaal dat uitstekend geschikt is voor menukaarten en andere printables die tegen een stootje moeten kunnen. Omdat de papiersoort dik is, is het vergelijkbaar met de stevigheid van kaartpapier. De afdrukken zien er uitstekend uit. Polyester is een mooi wit materiaal met een lichte glans, maar eerder mat dan glossy. Bestand tegen intensief gebruik, regen, zweet, allesreiniger, smeerolie, etc.

Meer over polyester kaart papier

Polyester standaard (wit)

Polyester standaard (wit , voormalig nevertear) is scheur-, water- en weerbestendig waardoor plastificeren overbodig is. Het een speciaal ontwikkeld PVC materiaal dat uitstekend geschikt is voor menukaarten en andere printables die tegen een stootje moeten kunnen. Omdat het een dunne papiersoort is, is deze ook geschikt voor flyers en andere losbladige producten. De afdrukken zien er uitstekend uit. Polyester is een mooi wit materiaal met een lichte glans, maar eerder mat dan glossy. Bestand tegen intensief gebruik, regen, zweet, allesreiniger, smeerolie, etc.

Meer over standaard polyester papier

Premium mat poster papier (wit)

Helderwit, mat 230 grams posterpapier waar afbeeldingen zeer mooi op uitkomen. Door het matte uiterlijk van het papier zal er vrijwel geen weerspiegeling van bijvoorbeeld licht of de zon te zien zijn op het papier. Stevig papier wat niet snel kreukt en waar kleuren zeer mooi op uitkomen.

Meer over mat poster papier

Satijn poster papier (wit)

Wit en stevig 200 grams papier, licht glanzend (niet glossy), voor alle toepassingen geschikt. Vooral foto's komen zeer goed tot uitdrukking. Kan enkele maanden opgehangen worden zonder te bollen, het papier is stevig en kreukt hierdoor minder snel. Speciaal uitgezocht voor posters. Er kan gekozen worden om de afdruk mat te laten printen. Het papier zal wel licht blijven glanzen op plekken zonder bedrukking.

Meer over satijn poster papier

Premium satijn poster papier (wit)

Stevig en mooi 250 grams poster papier. Het papier heeft een lichte glans maar is niet glossy. Het kan gebruikt worden voor alle toepassingen en vooral foto's komen zeer mooi uit. Het papier is stevig en kan daardoor meerdere maanden opgehangen worden zonder te bollen. Deze papiersoort is speciaal uitgezocht voor het printen van (familie)foto's.

Meer over satijn premium poster papier

Inpakpapier (Paperwise)

Dit inpakpapier is gemaakt van landbouwafval en is daarom zeer milieuvriendelijk. Door de productiewijze is het papier niet homogeen opgebouwd. Hierdoor zijn de vezels licht zichtbaar. Dit is niet storend en geeft een leuk speels effect. Het papier is niet spierwit maar heeft een licht beige tint, dit heeft een lichte invloed op de kleur van het design (wij plaatsen geen wit als onderkleur). Door de dikte van het papier is het uitermate geschikt voor het makkelijk en mooi inpakken van cadeau's of pakketjes. Let op: Het kan voorkomen dat effecten van het oppervlakte door de afdruk heen zichtbaar zijn.

Meer over inpakpapier