Let op de productie- en openingstijden: op zaterdag 23 oktober zijn wij tot 16.00 uur geopend. Op zondag 24 oktober zijn wij gesloten. Houd a.u.b. rekening met een langere levertijd.

Klassiek papier

standaard-papier-80-grams-printer-kenmerken-informatie-dun

Door de lichte structuur en warm witte kleur van ons klassieke papier krijgen je prints een zachte uitstraling. Deze zeer stevige papiersoort wordt vaak gekozen voor het printen van kaarten voor bijzondere gelegenheden, zoals evenementen, bruiloften en feesten. De structuur van het papier blijft licht zichtbaar op je afdruk, maar niet zo duidelijk als bij de papiersoort oud hollands.

Kenmerken van klassiek papier

Hieronder vind je een overzicht van de eigenschappen van standaard papier.

Papiersoort Grams Um Beschrijfbaar Kleur  Uitstraling Milieu
Klassiek 270 grams 348 um ja warm wit lichte structuur, zacht FSC Mix C018501, houtvrij ECF gecertificeerd

Technische specificaties van onze papiersoort klassiek: Mohawk Superfine Eggshell 270 grams, eierschaal gepreegd, afdruk is watervast, 98% opaciteit

Bestel

Gratis papiermonsters

Niet helemaal zeker over de geschikte papiersoort of gewoon benieuwd welke soorten we nog meer hebben? Ontvang een gratis papiermonsterboek via onderstaande bestel knop. Het boekje bevat samples van al onze papiersoorten, sticker- en postermaterialen. Je betaalt alleen voor de verzendkosten! Afhalen kan natuurlijk ook, dit is volledig gratis. 

Afwerkmogelijkheden voor papiersoort klassiek

Klassiek papier is geschikt voor verschillende afwerkingen. Het vouwen van klassiek papier gaat gemakkelijk door de rillijn die we maken in het papier. Bovendien kunnen wij deze papiersoort snijden naar bijna elk gewenst formaat: van 60x80mm tot 310x440mm. Een leuke optie voor je kaarten op klassiek papier is de randen van het papier laten uitsnijden met een patroon.

Welke producten print je op klassiek papier? 

Omdat klassiek papier een lichte structuur heeft, is de uitstraling van het papier zachter dan van ons kaart papier. Daarom is de klassieke papiersoort een goede keuze voor speciale kaarten, met of zonder vouw: denk aan trouwkaarten, uitnodigingen, menukaarten, wenskaarten, ansichtkaarten, certificaten en visitekaarten. Tekst is prima leesbaar op deze papiersoort en ook kan je het papier goed beschrijven. Wel blijft de structuur van het papier licht zichtbaar op je prints.

Perfecte afwerking voor klassiek papier?

Ontwerp al gereed? Print direct

 • Prijswijzigingen en nieuwe verzendmethode

  Gepubliceerd op 28 September 2021

  De prijzen van papier en verpakkingsmateriaal lopen snel op. De grote vraag naar karton als gevolg van de sterk gegroeide bezorgeconomie in ‘coronajaar 2020’ heeft de markt sterk beïnvloed. Maar ook andere grondstoffen zijn in prijs gestegen. Printenbind voert daarom diverse marktconforme prijswijzigingen door.

 • Printenbind erkend stagebedrijf hoger onderwijs

  Gepubliceerd op 20 September 2021

  Met ingang van deze maand mag Printenbind zich officieel, erkend stagebedrijf voor het hoger onderwijs noemen. Hiervoor heeft er een audit plaatsgevonden door Stichting ELBHO. Printenbind biedt iedere stageperiode diverse projecten aan waar studenten mee aan de slag kunnen. De stages zijn hoofdzakelijk onder het marketing-communicatie vakgebied te scharen.

 • Nieuwe vacatures bij Printenbind.nl

  Gepubliceerd op 17 June 2021

  Het productieteam van Printenbind wordt gedreven door een team van gemotiveerde scholieren en studenten. Dat maakt de sfeer op de werkvloer informeel, maar vooral gezellig! Maar het jonge karakter van het bedrijf zorgt ook voor succes. Jong is snel, enthousiast en leergierig. En voor de klant houden we het simpel en toegankelijk. Het resultaat is een klanttevredenheid van een 9,6/10.

Bekijk meer nieuwsberichten

 • Beste online printshop!

  8 dagen geleden door Wendy

  Beste online printshop! Sinds de pandemie heb ik veelvuldig gebruik gemaakt van online printshops en Printenbind is veruit de beste. Niet alleen qua kwaliteit maar zeer zeker ook qua klantenservice.

 • Mooie stickers, op gewenste maat.

  9 dagen geleden door Bianca

  Mooie stickers, op gewenste maat. En mooi gesneden. Alles was naar wens, top!!

 • Mooie kaartjes, goede service

  10 dagen geleden door Jeanine

  Super mooie kaarten weer ontvangen! Heel blij mee

Bekijk meer klantenbeoordelingen