Horeca-ondernemer of Winkelier? Drukwerk nodig voor de heropening van je zaak? Klik hier voor 40% KORTING

Klassiek papier

standaard-papier-80-grams-printer-kenmerken-informatie-dun

Door de lichte structuur en warm witte kleur van ons klassieke papier krijgen je prints een zachte uitstraling. Deze zeer stevige papiersoort wordt vaak gekozen voor het printen van kaarten voor bijzondere gelegenheden, zoals evenementen, bruiloften en feesten. De structuur van het papier blijft licht zichtbaar op je afdruk, maar niet zo duidelijk als bij de papiersoort oud hollands.

Kenmerken van klassiek papier

Hieronder vind je een overzicht van de eigenschappen van standaard papier.

Papiersoort Grams Um Beschrijfbaar Kleur  Uitstraling Milieu
Klassiek 270 grams 348 um ja warm wit lichte structuur, zacht FSC Mix C018501, houtvrij ECF gecertificeerd

Technische specificaties van onze papiersoort klassiek: Mohawk Superfine Eggshell 270 grams, eierschaal gepreegd, afdruk is watervast, 98% opaciteit

Bestel

Gratis papiermonsters

Niet helemaal zeker over de geschikte papiersoort of gewoon benieuwd welke soorten we nog meer hebben? Ontvang een gratis papiermonsterboek via onderstaande bestel knop. Het boekje bevat samples van al onze papiersoorten, sticker- en postermaterialen. Je betaalt alleen voor de verzendkosten! Afhalen kan natuurlijk ook, dit is volledig gratis. 

Afwerkmogelijkheden voor papiersoort klassiek

Klassiek papier is geschikt voor verschillende afwerkingen. Het vouwen van klassiek papier gaat gemakkelijk door de rillijn die we maken in het papier. Bovendien kunnen wij deze papiersoort snijden naar bijna elk gewenst formaat: van 60x80mm tot 310x440mm. Een leuke optie voor je kaarten op klassiek papier is de randen van het papier laten uitsnijden met een patroon.

Welke producten print je op klassiek papier? 

Omdat klassiek papier een lichte structuur heeft, is de uitstraling van het papier zachter dan van ons kaart papier. Daarom is de klassieke papiersoort een goede keuze voor speciale kaarten, met of zonder vouw: denk aan trouwkaarten, uitnodigingen, menukaarten, wenskaarten, ansichtkaarten, certificaten en visitekaarten. Tekst is prima leesbaar op deze papiersoort en ook kan je het papier goed beschrijven. Wel blijft de structuur van het papier licht zichtbaar op je prints.

Perfecte afwerking voor klassiek papier?

Ontwerp al gereed? Print direct

 • De verbouwing is gestart

  Gepubliceerd op 06 May 2021

  Je kent het wel: werk aan de weg. Je rijdt altijd dezelfde route, maar elke dag net weer even anders. Op maandag wordt je omgeleid via de vluchtstrook, op dinsdag via de andere weghelft en aan einde van de week via de ventweg. 3 maanden later liggen er 3 nieuwe rijstroken zonder dat je hebt moeten omrijden. Dit is wat er in de productie bij Printenbind.nl ook te gebeuren staat.

 • Vind het gouden ei

  Gepubliceerd op 31 March 2021

  De inpakkers van Printenbind.nl gaan gouden eieren verstoppen! In elke bestelling die tussen van 2 tot en met 5 april (Tweede Paasdag) wordt verzonden, kun je met een beetje geluk een gouden paasei vinden. Zo’n gouden ei is een cadeaubon van €15,- waard.

 • Win €250,- aan drukwerk

  Gepubliceerd op 08 March 2021

  Nu de winkels open mogen op afspraak en het hopelijk niet lang meer duurt dat de horeca haar terrassen mag openen, vond Printenbind.nl het tijd voor een winactie die deze bedrijven ten goede komt. Horecaondernemers en winkeliers hebben het zwaar en wij willen hen een hart onder de riem steken.

Bekijk meer nieuwsberichten

Bekijk meer klantenbeoordelingen