Klassiek papier

standaard-papier-80-grams-printer-kenmerken-informatie-dun

Door de lichte structuur en warm witte kleur van ons klassieke papier krijgen je prints een zachte uitstraling. Deze zeer stevige papiersoort wordt vaak gekozen voor het printen van kaarten voor bijzondere gelegenheden, zoals evenementen, bruiloften en feesten. De structuur van het papier blijft licht zichtbaar op je afdruk, maar niet zo duidelijk als bij de papiersoort oud hollands.

Kenmerken van klassiek papier

Hieronder vind je een overzicht van de eigenschappen van standaard papier.

Papiersoort Grams Um Beschrijfbaar Kleur  Uitstraling Milieu
Klassiek 270 grams 348 um ja warm wit lichte structuur, zacht FSC Mix C018501, houtvrij ECF gecertificeerd

Technische specificaties van onze papiersoort klassiek: Mohawk Superfine Eggshell 270 grams, eierschaal gepreegd, afdruk is watervast, 98% opaciteit

Bestel

Gratis papiermonsters

Niet helemaal zeker over de geschikte papiersoort of gewoon benieuwd welke soorten we nog meer hebben? Ontvang een gratis papiermonsterboek via onderstaande bestel knop. Het boekje bevat samples van al onze papiersoorten, sticker- en postermaterialen. Je betaalt alleen voor de verzendkosten! Afhalen kan natuurlijk ook, dit is volledig gratis. 

Afwerkmogelijkheden voor papiersoort klassiek

Klassiek papier is geschikt voor verschillende afwerkingen. Het vouwen van klassiek papier gaat gemakkelijk door de rillijn die we maken in het papier. Bovendien kunnen wij deze papiersoort snijden naar bijna elk gewenst formaat: van 60x80mm tot 310x440mm. Een leuke optie voor je kaarten op klassiek papier is de randen van het papier laten uitsnijden met een patroon.

Welke producten print je op klassiek papier? 

Omdat klassiek papier een lichte structuur heeft, is de uitstraling van het papier zachter dan van ons kaart papier. Daarom is de klassieke papiersoort een goede keuze voor speciale kaarten, met of zonder vouw: denk aan trouwkaarten, uitnodigingen, menukaarten, wenskaarten, ansichtkaarten, certificaten en visitekaarten. Tekst is prima leesbaar op deze papiersoort en ook kan je het papier goed beschrijven. Wel blijft de structuur van het papier licht zichtbaar op je prints.

Perfecte afwerking voor klassiek papier?

Ontwerp al gereed? Print direct

 • Nieuwe vacatures bij Printenbind.nl

  Gepubliceerd op 17 June 2021

  Het productieteam van Printenbind wordt gedreven door een team van gemotiveerde scholieren en studenten. Dat maakt de sfeer op de werkvloer informeel, maar vooral gezellig! Maar het jonge karakter van het bedrijf zorgt ook voor succes. Jong is snel, enthousiast en leergierig. En voor de klant houden we het simpel en toegankelijk. Het resultaat is een klanttevredenheid van een 9,6/10.

 • Nieuw! Plaatmateriaal stalen

  Gepubliceerd op 11 June 2021

  Naast onze papiermonsterboekjes en envelop samples kun je nu ook plaatmateriaal stalen bestellen! Dit voorbeeld bevat al onze plaatmateriaal soorten in verschillende diktes. Zo kun je gemakkelijk vergelijken en de juiste plaatmateriaal soort kiezen voor jouw product!

 • Gratis EK Speelschema op A3 Poster

  Gepubliceerd op 26 May 2021

  Op 11 juni wordt het EK2020 officieel geopend in Rome met de eerste wedstrijd. Turkije speelt op vrijdagavond 21.00 uur tegen Italië. Voorafgaand vindt de openingsceremonie plaats. Vóór de eerste wedstrijd wil jij natuurlijk een speelschema op de koelkast, in de gang of boven je bed hebben hangen om de uitslagen bij te houden. Goed nieuws! In elke bestelling die vanaf maandag 31 mei tot en met zondag 6 juni wordt verzonden, tref je het EK Speelschema aan! Leuk voor jezelf, je buurmeisje, neefje, collega, op de koelkast of het prikbord.

Bekijk meer nieuwsberichten

 • Trouwkaarten

  9 dagen geleden door Siep

  De trouwkaarten incl. enveloppen die precies op maat waren zijn in zeer goed ontvangen door mijn klanten! Super bedankt weer!!

 • Dit keer een boekje magazine besteld…

  9 dagen geleden door Nico Keuning

  Dit keer een boekje magazine besteld dat geniet moest worden. Ook mijn opdracht om geniet drukwerk te leveren is naar volle tevredenheid uitgevoerd!

 • Superblij met de stickers!

  9 dagen geleden door KK

  Superblij met de stickers!

Bekijk meer klantenbeoordelingen