Op klassiek papier printen?
Zo simpel kan het zijn

Klassiek papier

  Door de lichte structuur en warm witte kleur van ons klassieke papier krijgen je prints een zachte uitstraling. Deze zeer stevige papiersoort wordt vaak gekozen voor het printen van kaarten voor bijzondere gelegenheden, zoals evenementen, bruiloften en feesten. De structuur van het papier blijft licht zichtbaar op je afdruk, maar niet zo duidelijk als bij de papiersoort oud hollands.

  Kenmerken van klassiek papier

  Hieronder vind je een overzicht van de eigenschappen van standaard papier.

  PapiersoortGramsUmBeschrijfbaarKleur UitstralingMilieu
  Klassiek270 grams348 umjawarm witlichte structuur, zachtFSC Mix C018501, houtvrij ECF gecertificeerd

  Technische specificaties van onze papiersoort klassiek: Mohawk Superfine Eggshell 270 grams, eierschaal gepreegd, afdruk is watervast, 98% opaciteit

  Afwerkmogelijkheden voor papiersoort klassiek

  Klassiek papier is geschikt voor verschillende afwerkingen. Het vouwen van klassiek papier gaat gemakkelijk door de rillijn die we maken in het papier. Bovendien kunnen wij deze papiersoort snijden naar bijna elk gewenst formaat: van 60x80mm tot 310x440mm. Een leuke optie voor je kaarten op klassiek papier is de randen van het papier laten uitsnijden met een patroon.

  Welke producten print je op klassiek papier? 

  Omdat klassiek papier een lichte structuur heeft, is de uitstraling van het papier zachter dan van ons kaart papier. Daarom is de klassieke papiersoort een goede keuze voor speciale kaarten, met of zonder vouw: denk aan trouwkaarten, uitnodigingen, menukaarten, wenskaarten, ansichtkaarten, certificaten en visitekaarten. Tekst is prima leesbaar op deze papiersoort en ook kan je het papier goed beschrijven. Wel blijft de structuur van het papier licht zichtbaar op je prints.

  Perfecte afwerking voor klassiek papier?

  Bekijk afwerkingen

  Ontwerp al gereed? Print direct