Let op de productie- en openingstijden: op zaterdag 23 oktober zijn wij tot 16.00 uur geopend. Op zondag 24 oktober zijn wij gesloten. Houd a.u.b. rekening met een langere levertijd.

Roman papiersoort

roman-papier-kenmerken-90-grams-ecologisch-milieu-certificaatDoor de warm witte kleur van roman papier krijgt deze een klassieke uitstraling. Hierdoor is deze papiersoort zeer geschikt voor het printen van leesboeken. Door verschillende certificaten met betrekking tot de versterking en beheersing van milieubehoud is roman papier bovendien een verantwoorde papierkeuze.

Eigenschappen van roman papier

Hier zie je een handig overzicht van de eigenschappen van roman papier.

Papiersoort Grams Um Beschrijfbaar Kleur  Uitstraling Milieu
Roman 90 grams 102 um ja warm wit mat, ruw 100% gerecycled materiaal, FSC, PEFC, EU Ecolabel, EMAS, TCF, ISO 14001 gecertificeerd

Technische specificaties van onze standaard papiersoort: Munken Pure 90 grams creme wit, ISO 9706 (bestand tegen veroudering), afdruk is watervast, opdikkend, witheidsklasse 62cie, 90% opaciteit

Bestel

Gratis papiermonsters

Niet helemaal zeker over de geschikte papiersoort of gewoon benieuwd welke soorten we nog meer hebben? Ontvang een gratis papiermonsterboek via onderstaande bestel knop. Het boekje bevat samples van al onze papiersoorten, sticker- en postermaterialen. Je betaalt alleen voor de verzendkosten! Afhalen kan natuurlijk ook, dit is volledig gratis. 

Wat voor prints zijn er mogelijk met roman papier?

Roman papier is iets minder wit dan veel andere papiersoorten. Hierdoor is het contrast van je drukwerk minder scherp, wat de leesbaarheid van jouw prints ten goede komt. De crème kleur van het papier in combinatie met een zeer matte uitstraling zorgt bovendien voor een klassieke look. Veel gekozen printproducten geprint op roman papier zijn daarom:

 • Leesboeken
 • Brochures
 • Folders
 • Flyers
 • Losbladige prints

Roman papier inbinden

Omdat roman papier vaak gebruikt wordt voor het printen van bestanden met tekst, kom je al snel uit bij het printen en inbinden van een boek. Ga bijvoorbeeld voor een garenloos ingebonden boek met roman papier als binnenwerk. Kies hierbij een passende papiersoort voor de omslag: denk aan onze klassieke papiersoort met een lichte structuur of ons beige ecovezel papier.

Meer inbindmethodes voor roman papier?

Document klaar om te printen? Bestel direct op roman papier

 • Prijswijzigingen en nieuwe verzendmethode

  Gepubliceerd op 28 September 2021

  De prijzen van papier en verpakkingsmateriaal lopen snel op. De grote vraag naar karton als gevolg van de sterk gegroeide bezorgeconomie in ‘coronajaar 2020’ heeft de markt sterk beïnvloed. Maar ook andere grondstoffen zijn in prijs gestegen. Printenbind voert daarom diverse marktconforme prijswijzigingen door.

 • Printenbind erkend stagebedrijf hoger onderwijs

  Gepubliceerd op 20 September 2021

  Met ingang van deze maand mag Printenbind zich officieel, erkend stagebedrijf voor het hoger onderwijs noemen. Hiervoor heeft er een audit plaatsgevonden door Stichting ELBHO. Printenbind biedt iedere stageperiode diverse projecten aan waar studenten mee aan de slag kunnen. De stages zijn hoofdzakelijk onder het marketing-communicatie vakgebied te scharen.

 • Nieuwe vacatures bij Printenbind.nl

  Gepubliceerd op 17 June 2021

  Het productieteam van Printenbind wordt gedreven door een team van gemotiveerde scholieren en studenten. Dat maakt de sfeer op de werkvloer informeel, maar vooral gezellig! Maar het jonge karakter van het bedrijf zorgt ook voor succes. Jong is snel, enthousiast en leergierig. En voor de klant houden we het simpel en toegankelijk. Het resultaat is een klanttevredenheid van een 9,6/10.

Bekijk meer nieuwsberichten

 • Beste online printshop!

  8 dagen geleden door Wendy

  Beste online printshop! Sinds de pandemie heb ik veelvuldig gebruik gemaakt van online printshops en Printenbind is veruit de beste. Niet alleen qua kwaliteit maar zeer zeker ook qua klantenservice.

 • Mooie stickers, op gewenste maat.

  9 dagen geleden door Bianca

  Mooie stickers, op gewenste maat. En mooi gesneden. Alles was naar wens, top!!

 • Mooie kaartjes, goede service

  10 dagen geleden door Jeanine

  Super mooie kaarten weer ontvangen! Heel blij mee

Bekijk meer klantenbeoordelingen