Op roman papier printen?
Zo simpel kan het zijn

Roman papiersoort

Door de warm witte kleur van roman papier krijgt deze een klassieke uitstraling. Hierdoor is deze papiersoort zeer geschikt voor het printen van leesboeken. Door verschillende certificaten met betrekking tot de versterking en beheersing van milieubehoud is roman papier bovendien een verantwoorde papierkeuze.

  Eigenschappen van roman papier

  Hier zie je een handig overzicht van de eigenschappen van roman papier.

  PapiersoortGramsUmBeschrijfbaarKleur UitstralingMilieu
  Roman90 grams102 umjawarm witmat, ruw100% gerecycled materiaal, FSC, PEFC, EU Ecolabel, EMAS, TCF, ISO 14001 gecertificeerd

  Technische specificaties van onze standaard papiersoort: Munken Pure 90 grams creme wit, ISO 9706 (bestand tegen veroudering), afdruk is watervast, opdikkend, witheidsklasse 62cie, 90% opaciteit

  Wat voor prints zijn er mogelijk met roman papier?

  Roman papier is iets minder wit dan veel andere papiersoorten. Hierdoor is het contrast van je drukwerk minder scherp, wat de leesbaarheid van jouw prints ten goede komt. De crème kleur van het papier in combinatie met een zeer matte uitstraling zorgt bovendien voor een klassieke look. Veel gekozen printproducten geprint op roman papier zijn daarom:

  • Leesboeken

  • Brochures

  • Folders

  • Flyers

  • Losbladige prints

  Roman papier inbinden

  Omdat roman papier vaak gebruikt wordt voor het printen van bestanden met tekst, kom je al snel uit bij het printen en inbinden van een boek. Ga bijvoorbeeld voor een garenloos ingebonden boek met roman papier als binnenwerk. Kies hierbij een passende papiersoort voor de omslag: denk aan onze klassieke papiersoort met een lichte structuur of ons beige ecovezel papier.

  Meer inbindmethodes voor roman papier?

  Bekijk de inbindmethodes

  Document klaar om te printen? Bestel direct op roman papier