Roman papiersoort

roman-papier-kenmerken-90-grams-ecologisch-milieu-certificaatDoor de warm witte kleur van roman papier krijgt deze een klassieke uitstraling. Hierdoor is deze papiersoort zeer geschikt voor het printen van leesboeken. Door verschillende certificaten met betrekking tot de versterking en beheersing van milieubehoud is roman papier bovendien een verantwoorde papierkeuze.

Eigenschappen van roman papier

Hier zie je een handig overzicht van de eigenschappen van roman papier.

Papiersoort Grams Um Beschrijfbaar Kleur  Uitstraling Milieu
Roman 90 grams 102 um ja warm wit mat, ruw 100% gerecycled materiaal, FSC, PEFC, EU Ecolabel, EMAS, TCF, ISO 14001 gecertificeerd

Technische specificaties van onze standaard papiersoort: Munken Pure 90 grams creme wit, ISO 9706 (bestand tegen veroudering), afdruk is watervast, opdikkend, witheidsklasse 62cie, 90% opaciteit

Bestel

Gratis papiermonsters

Niet helemaal zeker over de geschikte papiersoort of gewoon benieuwd welke soorten we nog meer hebben? Ontvang een gratis papiermonsterboek via onderstaande bestel knop. Het boekje bevat samples van al onze papiersoorten, sticker- en postermaterialen. Je betaalt alleen voor de verzendkosten! Afhalen kan natuurlijk ook, dit is volledig gratis. 

Wat voor prints zijn er mogelijk met roman papier?

Roman papier is iets minder wit dan veel andere papiersoorten. Hierdoor is het contrast van je drukwerk minder scherp, wat de leesbaarheid van jouw prints ten goede komt. De crème kleur van het papier in combinatie met een zeer matte uitstraling zorgt bovendien voor een klassieke look. Veel gekozen printproducten geprint op roman papier zijn daarom:

 • Leesboeken
 • Brochures
 • Folders
 • Flyers
 • Losbladige prints

Roman papier inbinden

Omdat roman papier vaak gebruikt wordt voor het printen van bestanden met tekst, kom je al snel uit bij het printen en inbinden van een boek. Ga bijvoorbeeld voor een garenloos ingebonden boek met roman papier als binnenwerk. Kies hierbij een passende papiersoort voor de omslag: denk aan onze klassieke papiersoort met een lichte structuur of ons beige ecovezel papier.

Meer inbindmethodes voor roman papier?

Document klaar om te printen? Bestel direct op roman papier

 • Nieuwe vacatures bij Printenbind.nl

  Gepubliceerd op 17 June 2021

  Het productieteam van Printenbind wordt gedreven door een team van gemotiveerde scholieren en studenten. Dat maakt de sfeer op de werkvloer informeel, maar vooral gezellig! Maar het jonge karakter van het bedrijf zorgt ook voor succes. Jong is snel, enthousiast en leergierig. En voor de klant houden we het simpel en toegankelijk. Het resultaat is een klanttevredenheid van een 9,6/10.

 • Nieuw! Plaatmateriaal stalen

  Gepubliceerd op 11 June 2021

  Naast onze papiermonsterboekjes en envelop samples kun je nu ook plaatmateriaal stalen bestellen! Dit voorbeeld bevat al onze plaatmateriaal soorten in verschillende diktes. Zo kun je gemakkelijk vergelijken en de juiste plaatmateriaal soort kiezen voor jouw product!

 • Gratis EK Speelschema op A3 Poster

  Gepubliceerd op 26 May 2021

  Op 11 juni wordt het EK2020 officieel geopend in Rome met de eerste wedstrijd. Turkije speelt op vrijdagavond 21.00 uur tegen Italië. Voorafgaand vindt de openingsceremonie plaats. Vóór de eerste wedstrijd wil jij natuurlijk een speelschema op de koelkast, in de gang of boven je bed hebben hangen om de uitslagen bij te houden. Goed nieuws! In elke bestelling die vanaf maandag 31 mei tot en met zondag 6 juni wordt verzonden, tref je het EK Speelschema aan! Leuk voor jezelf, je buurmeisje, neefje, collega, op de koelkast of het prikbord.

Bekijk meer nieuwsberichten

 • Trouwkaarten

  9 dagen geleden door Siep

  De trouwkaarten incl. enveloppen die precies op maat waren zijn in zeer goed ontvangen door mijn klanten! Super bedankt weer!!

 • Dit keer een boekje magazine besteld…

  9 dagen geleden door Nico Keuning

  Dit keer een boekje magazine besteld dat geniet moest worden. Ook mijn opdracht om geniet drukwerk te leveren is naar volle tevredenheid uitgevoerd!

 • Superblij met de stickers!

  9 dagen geleden door KK

  Superblij met de stickers!

Bekijk meer klantenbeoordelingen