Horeca-ondernemer of Winkelier? Drukwerk nodig voor de heropening van je zaak? Klik hier voor 40% KORTING

Roman papiersoort

roman-papier-kenmerken-90-grams-ecologisch-milieu-certificaatDoor de warm witte kleur van roman papier krijgt deze een klassieke uitstraling. Hierdoor is deze papiersoort zeer geschikt voor het printen van leesboeken. Door verschillende certificaten met betrekking tot de versterking en beheersing van milieubehoud is roman papier bovendien een verantwoorde papierkeuze.

Eigenschappen van roman papier

Hier zie je een handig overzicht van de eigenschappen van roman papier.

Papiersoort Grams Um Beschrijfbaar Kleur  Uitstraling Milieu
Roman 90 grams 102 um ja warm wit mat, ruw 100% gerecycled materiaal, FSC, PEFC, EU Ecolabel, EMAS, TCF, ISO 14001 gecertificeerd

Technische specificaties van onze standaard papiersoort: Munken Pure 90 grams creme wit, ISO 9706 (bestand tegen veroudering), afdruk is watervast, opdikkend, witheidsklasse 62cie, 90% opaciteit

Bestel

Gratis papiermonsters

Niet helemaal zeker over de geschikte papiersoort of gewoon benieuwd welke soorten we nog meer hebben? Ontvang een gratis papiermonsterboek via onderstaande bestel knop. Het boekje bevat samples van al onze papiersoorten, sticker- en postermaterialen. Je betaalt alleen voor de verzendkosten! Afhalen kan natuurlijk ook, dit is volledig gratis. 

Wat voor prints zijn er mogelijk met roman papier?

Roman papier is iets minder wit dan veel andere papiersoorten. Hierdoor is het contrast van je drukwerk minder scherp, wat de leesbaarheid van jouw prints ten goede komt. De crème kleur van het papier in combinatie met een zeer matte uitstraling zorgt bovendien voor een klassieke look. Veel gekozen printproducten geprint op roman papier zijn daarom:

 • Leesboeken
 • Brochures
 • Folders
 • Flyers
 • Losbladige prints

Roman papier inbinden

Omdat roman papier vaak gebruikt wordt voor het printen van bestanden met tekst, kom je al snel uit bij het printen en inbinden van een boek. Ga bijvoorbeeld voor een garenloos ingebonden boek met roman papier als binnenwerk. Kies hierbij een passende papiersoort voor de omslag: denk aan onze klassieke papiersoort met een lichte structuur of ons beige ecovezel papier.

Meer inbindmethodes voor roman papier?

Document klaar om te printen? Bestel direct op roman papier

 • De verbouwing is gestart

  Gepubliceerd op 06 May 2021

  Je kent het wel: werk aan de weg. Je rijdt altijd dezelfde route, maar elke dag net weer even anders. Op maandag wordt je omgeleid via de vluchtstrook, op dinsdag via de andere weghelft en aan einde van de week via de ventweg. 3 maanden later liggen er 3 nieuwe rijstroken zonder dat je hebt moeten omrijden. Dit is wat er in de productie bij Printenbind.nl ook te gebeuren staat.

 • Vind het gouden ei

  Gepubliceerd op 31 March 2021

  De inpakkers van Printenbind.nl gaan gouden eieren verstoppen! In elke bestelling die tussen van 2 tot en met 5 april (Tweede Paasdag) wordt verzonden, kun je met een beetje geluk een gouden paasei vinden. Zo’n gouden ei is een cadeaubon van €15,- waard.

 • Win €250,- aan drukwerk

  Gepubliceerd op 08 March 2021

  Nu de winkels open mogen op afspraak en het hopelijk niet lang meer duurt dat de horeca haar terrassen mag openen, vond Printenbind.nl het tijd voor een winactie die deze bedrijven ten goede komt. Horecaondernemers en winkeliers hebben het zwaar en wij willen hen een hart onder de riem steken.

Bekijk meer nieuwsberichten

Bekijk meer klantenbeoordelingen