Horeca-ondernemer of Winkelier? Drukwerk nodig voor de heropening van je zaak? Klik hier voor 40% KORTING

Wat is garenloos inbinden?

Met de optie garenloos inbinden kies je voor een boek met een strakke en zorgvuldige uitstraling. Bij garenloos inbinden wordt een cover om het boek gevouwen en vastgelijmd aan de zijkant. Zo zijn de voorkant, rug en de achterkant een doorlopend geheel en kan dit ook volledig bedrukt worden. Deze optie wordt het meest gebruikt bij boeken, readers en scripties. 

 

 

Voordelen van garenloos inbinden

Door het gebruik van een doorlopende cover bij garenloos inbinden blijft je boek sterk en ziet het er strak en netjes afgewerkt uit. Hierdoor is het perfect voor belangrijke boeken zoals verslagen en scripties. Door de rug vast te lijmen is de hechting zeer stevig en duurzaam voor langer gebruik.

Bedrukte rug

Een van de grote voordelen van garenloos inbinden is de optie voor een bedrukte rug. Een bedrukte rug kan een afbeelding op de voor- en achterzijde van het boek met elkaar verbinden of kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld een titel. Zo kan je het boek een eigen geheel eigen uitstraling geven. 

Als je graag een een bedrukte rug wilt is het de bedoeling dat je de cover in zijn geheel als een spread aanlevert. Hierbij is het belangrijk dat de achterzijde, rug en voorkant in één spread verwerkt zijn. Als er niet gekozen wordt voor een bedrukte rug zal deze blanco blijven. 

Garenloos inbinden vs. wire-o inbinden

Met garenloos inbinden ziet je boek er uit als een echt boek, vergelijkbaar met een paperback. Je boek krijgt een omslag die om het binnenwerk gelijmd wordt. In tegenstelling tot wire-o inbinden, waarbij de omslag en het binnenwerk bij elkaar gehouden worden door een zwarte of zilveren ringband.

Extra afwerkingen voor garenloos inbinden

Om een garenloos boek volledig naar je eigen smaak te maken, zijn er nog veel verschillende extra opties. Zo kun je kiezen voor:

 • Ronde hoeken: De rechter hoeken van je boek worden rond afgewerkt. Zo krijgt het boek een speelse en losse uitstraling. Dit is bijvoorbeeld leuk voor vakantie- of verjaardagsboeken.
 • Mat gelamineerde cover: Met een gelamineerde cover blijft je boek langer mooi: door de lamineerlaag is je boek krasbestendig en beschermd tegen spatten, vocht en vuil. Ook geeft het matte laminaat het boek een stevig gevoel en een stoer uiterlijk.
 • Glossy cover: Garenloos boeken worden standaard geprint met een glossy coating. Dit zorgt ervoor dat het boek bestand is tegen spatwater en dat foto's en afbeeldingen extra mooi uitkomen op de cover.
 • Randloos printen: Heb je kleuren, afbeeldingen of foto's die tot aan de rand lopen? Ga dan voor de optie randloos printen. Als je je bestand in het juiste formaat aanlevert, weet je zeker dat je geen witranden om je prints krijgt.

Cover opties

Bij garenloos boeken gebruiken wij standaard ons 350 grams kaart papier voor de cover. Dit is een gladde, witte en stevige papiersoort. Wil je toch iets totaal anders? Er is keuze uit 9 verschillende papiersoorten voor jouw cover! Wil je graag een reliëf in je cover? Ga dan bijvoorbeeld voor Klassiek, Oud hollands of Linnen Persing. Wil je liever een wat feestelijke cover? Dan raden wij Metallic Subtiel of Parelmoer aan, hierdoor krijgt jouw cover een licht glitter effect. Of toch liever een ecologisch verantwoorde cover? Kies dan voor ons Ecovezel papier, dit is 100% gemaakt van landbouw afval en daarom zeer duurzaam! 

Perfecte afwerking voor garenloos inbinden?

Ontwerp gereed? Bestel direct als garenloos ingebonden

 • De verbouwing is gestart

  Gepubliceerd op 06 May 2021

  Je kent het wel: werk aan de weg. Je rijdt altijd dezelfde route, maar elke dag net weer even anders. Op maandag wordt je omgeleid via de vluchtstrook, op dinsdag via de andere weghelft en aan einde van de week via de ventweg. 3 maanden later liggen er 3 nieuwe rijstroken zonder dat je hebt moeten omrijden. Dit is wat er in de productie bij Printenbind.nl ook te gebeuren staat.

 • Vind het gouden ei

  Gepubliceerd op 31 March 2021

  De inpakkers van Printenbind.nl gaan gouden eieren verstoppen! In elke bestelling die tussen van 2 tot en met 5 april (Tweede Paasdag) wordt verzonden, kun je met een beetje geluk een gouden paasei vinden. Zo’n gouden ei is een cadeaubon van €15,- waard.

 • Win €250,- aan drukwerk

  Gepubliceerd op 08 March 2021

  Nu de winkels open mogen op afspraak en het hopelijk niet lang meer duurt dat de horeca haar terrassen mag openen, vond Printenbind.nl het tijd voor een winactie die deze bedrijven ten goede komt. Horecaondernemers en winkeliers hebben het zwaar en wij willen hen een hart onder de riem steken.

Bekijk meer nieuwsberichten

Bekijk meer klantenbeoordelingen