Let op de productie- en openingstijden: op zaterdag 23 oktober zijn wij tot 16.00 uur geopend. Op zondag 24 oktober zijn wij gesloten. Houd a.u.b. rekening met een langere levertijd.

Wat is garenloos inbinden?

Met de optie garenloos inbinden kies je voor een boek met een strakke en zorgvuldige uitstraling. Bij garenloos inbinden wordt een cover om het boek gevouwen en vastgelijmd aan de zijkant. Zo zijn de voorkant, rug en de achterkant een doorlopend geheel en kan dit ook volledig bedrukt worden. Deze optie wordt het meest gebruikt bij boeken, readers en scripties. 

 

 

Voordelen van garenloos inbinden

Door het gebruik van een doorlopende cover bij garenloos inbinden blijft je boek sterk en ziet het er strak en netjes afgewerkt uit. Hierdoor is het perfect voor belangrijke boeken zoals verslagen en scripties. Door de rug vast te lijmen is de hechting zeer stevig en duurzaam voor langer gebruik.

Bedrukte rug

Een van de grote voordelen van garenloos inbinden is de optie voor een bedrukte rug. Een bedrukte rug kan een afbeelding op de voor- en achterzijde van het boek met elkaar verbinden of kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld een titel. Zo kan je het boek een eigen geheel eigen uitstraling geven. 

Als je graag een een bedrukte rug wilt is het de bedoeling dat je de cover in zijn geheel als een spread aanlevert. Hierbij is het belangrijk dat de achterzijde, rug en voorkant in één spread verwerkt zijn. Als er niet gekozen wordt voor een bedrukte rug zal deze blanco blijven. 

Garenloos inbinden vs. wire-o inbinden

Met garenloos inbinden ziet je boek er uit als een echt boek, vergelijkbaar met een paperback. Je boek krijgt een omslag die om het binnenwerk gelijmd wordt. In tegenstelling tot wire-o inbinden, waarbij de omslag en het binnenwerk bij elkaar gehouden worden door een zwarte of zilveren ringband. Documenten van minder dan 20 A4'tjes en documenten die volledig plat opengeslagen worden, kunnen beter wire-o ingebonden worden.

Extra afwerkingen voor garenloos inbinden

Om een garenloos boek volledig naar je eigen smaak te maken, zijn er nog veel verschillende extra opties. Zo kun je kiezen voor:

 • Ronde hoeken: De rechter hoeken van je boek worden rond afgewerkt. Zo krijgt het boek een speelse en losse uitstraling. Dit is bijvoorbeeld leuk voor vakantie- of verjaardagsboeken.
 • Mat gelamineerde cover: Met een gelamineerde cover blijft je boek langer mooi: door de lamineerlaag is je boek krasbestendig en beschermd tegen spatten, vocht en vuil. Ook geeft het matte laminaat het boek een stevig gevoel en een stoer uiterlijk.
 • Glossy cover: Garenloos boeken worden standaard geprint met een glossy coating. Dit zorgt ervoor dat het boek bestand is tegen spatwater en dat foto's en afbeeldingen extra mooi uitkomen op de cover.
 • Randloos printen: Heb je kleuren, afbeeldingen of foto's die tot aan de rand lopen? Ga dan voor de optie randloos printen. Als je je bestand in het juiste formaat aanlevert, weet je zeker dat je geen witranden om je prints krijgt.

Cover opties

Bij garenloos boeken gebruiken wij standaard ons 350 grams kaart papier voor de cover. Dit is een gladde, witte en stevige papiersoort. Wil je toch iets totaal anders? Er is keuze uit 9 verschillende papiersoorten voor jouw cover! Wil je graag een reliëf in je cover? Ga dan bijvoorbeeld voor Klassiek, Oud hollands of Linnen Persing. Wil je liever een wat feestelijke cover? Dan raden wij Metallic Subtiel of Parelmoer aan, hierdoor krijgt jouw cover een licht glitter effect. Of toch liever een ecologisch verantwoorde cover? Kies dan voor ons Ecovezel papier, dit is 100% gemaakt van landbouw afval en daarom zeer duurzaam! 

Perfecte afwerking voor garenloos inbinden?

Ontwerp gereed? Bestel direct als garenloos ingebonden

 • Prijswijzigingen en nieuwe verzendmethode

  Gepubliceerd op 28 September 2021

  De prijzen van papier en verpakkingsmateriaal lopen snel op. De grote vraag naar karton als gevolg van de sterk gegroeide bezorgeconomie in ‘coronajaar 2020’ heeft de markt sterk beïnvloed. Maar ook andere grondstoffen zijn in prijs gestegen. Printenbind voert daarom diverse marktconforme prijswijzigingen door.

 • Printenbind erkend stagebedrijf hoger onderwijs

  Gepubliceerd op 20 September 2021

  Met ingang van deze maand mag Printenbind zich officieel, erkend stagebedrijf voor het hoger onderwijs noemen. Hiervoor heeft er een audit plaatsgevonden door Stichting ELBHO. Printenbind biedt iedere stageperiode diverse projecten aan waar studenten mee aan de slag kunnen. De stages zijn hoofdzakelijk onder het marketing-communicatie vakgebied te scharen.

 • Nieuwe vacatures bij Printenbind.nl

  Gepubliceerd op 17 June 2021

  Het productieteam van Printenbind wordt gedreven door een team van gemotiveerde scholieren en studenten. Dat maakt de sfeer op de werkvloer informeel, maar vooral gezellig! Maar het jonge karakter van het bedrijf zorgt ook voor succes. Jong is snel, enthousiast en leergierig. En voor de klant houden we het simpel en toegankelijk. Het resultaat is een klanttevredenheid van een 9,6/10.

Bekijk meer nieuwsberichten

 • Beste online printshop!

  8 dagen geleden door Wendy

  Beste online printshop! Sinds de pandemie heb ik veelvuldig gebruik gemaakt van online printshops en Printenbind is veruit de beste. Niet alleen qua kwaliteit maar zeer zeker ook qua klantenservice.

 • Mooie stickers, op gewenste maat.

  9 dagen geleden door Bianca

  Mooie stickers, op gewenste maat. En mooi gesneden. Alles was naar wens, top!!

 • Mooie kaartjes, goede service

  10 dagen geleden door Jeanine

  Super mooie kaarten weer ontvangen! Heel blij mee

Bekijk meer klantenbeoordelingen