Op ecovezel papier printen?
Zo simpel kan het zijn

Ecovezel papiersoort

Een van onze meest ecologisch vriendelijke papiersoorten is het ecovezel papier. Het ecologische papier lijkt bijna op karton qua structuur en sterkte en is 100% gemaakt uit landbouwafval. Omdat het papier niet gebleekt is, kan het ook volledig gecomposteerd worden. De vezels in het papier zijn licht voelbaar wat voor een eigentijds karakter zorgt.

  Eigenschappen van kaart papier

  Hieronder vind je een overzicht van de kenmerken van kaart papier.

  Papiersoort

  Grams

  Um

  Beschrijfbaar

  Uitstraling

  Milieu

  Ecovezel papier

  295 grams

  439 um

  ja

  mat

  100% landbouwafval, composteerbaar, houtvrij ECF, ISO 14001 gecertificeerd

  Technische specificaties van onze kaart papiersoort: PaperWise 295 grams, ongestreken papier, natuurlijk bruine kleur, 439um dik, 100% opaciteit, niet gebleekt composteerbaar

  Afwerkingen voor ecovezel papier

  Het ecovezel papier is volledig ecologisch en heeft hierdoor een natuurlijke beige kleur. Door de stevigheid van het papier is het heel geschikt voor kaarten en omslagen van boeken. Wil jij je boek een unieke uitstraling geven dan is ecovezel de perfecte keuze. Ecovezel kan ook gelamineerd worden voor extra stevigheid. Zo heb je de unieke uitstraling van het ecologische papier en is hij daarnaast ook vuil en spatwater bestendig. 

  Ecovezel als kaart

  Ecovezel is perfect om te gebruiken als omslag van boeken of magazines. Maar ook als kaart of menukaart kan deze papiersoort zeer goed gebruikt worden. Zo is tekst duidelijk leesbaar, maar kan de kleur van het papier wel invloed hebben op de kleur van de afdruk. Door zijn stevigheid kan deze papiersoort ook op grote formaten gevouwen worden. Een A3 met middenvouw is hierdoor geen probleem. 

  De perfecte afwerking voor ecovezel papier

  Afwerkingen

  Ontwerp gereed? Bestel direct op eco vezel papier