Let op de productie- en openingstijden: op zaterdag 23 oktober zijn wij tot 16.00 uur geopend. Op zondag 24 oktober zijn wij gesloten. Houd a.u.b. rekening met een langere levertijd.

Standaard papiersoort

standaard-papier-80-grams-printer-kenmerken-informatie-dunDe papiersoort die je meestal gebruikt voor simpele prints, is de onze standaard papiersoort. Dit is het papier dat je thuis in je printer doet en vaak gebruikt wordt voor het printen van losbladige documenten, simpele flyers, handouts en andere tekstdocumenten. Omdat dit papier dun is én gemaakt van landbouwaval, is het naast de voordeligste keuze ook de meest ecologische keuze voor je drukwerk.

Eigenschappen van standaard papier

Hieronder vind je een overzicht van de kenmerken van standaard papier.

Papiersoort Grams Um Beschrijfbaar Kleur  Uitstraling Milieu
Standaard 80 grams 180 um ja wit mat 100% landbouwafval, ISO 14001 gecertificeerd, Chloorvrij

Technische specificaties van onze standaard papiersoort: Paperwise 80 grams, ISO 9706 (bestand tegen veroudering) en ISO 9001 gecertificeerd, afdruk is watervast, witheidsklasse 165cie, 91% opaciteit.

Bestel

Gratis papiermonsters

Niet helemaal zeker over de geschikte papiersoort of gewoon benieuwd welke soorten we nog meer hebben? Ontvang een gratis papiermonsterboek via onderstaande bestel knop. Het boekje bevat samples van al onze papiersoorten, sticker- en postermaterialen. Je betaalt alleen voor de verzendkosten! Afhalen kan natuurlijk ook, dit is volledig gratis. 

Hoe kan je standaard papier afwerken?

Qua afwerking is er veel mogelijk met onze standaard papiersoort. We kunnen je prints ponsen met 2 gaten of met 4 gaten. Zo kan je ze in een multomap doen en gemakkelijk doorbladeren. Natuurlijk kan het ook handig zijn om je papieren bij elkaar te houden met een nietje. Bij ons kan je kiezen voor een nietje linksboven of twee nietjes links. Het vouwen van onze standaard papiersoort is ook een mogelijkheid. Let er wel op dat de standaard papiersoort erg dun is en dat jouw gevouwen standaard papier niet de uitstraling van een stevige kaart of folder heeft.

De meest voorkomende papierformaten voor standaard papier

Veel klanten kiezen ons standaard papier voor eenvoudige documenten geprint op A4 formaat. Dat is het papierformaat dat je doorgaans ook in je printer thuis doet. Uiteraard is de standaard papiersoort ook verkrijgbaar in allerlei andere formaten. Bijvoorbeeld voor het printen van simpele flyers op A5 formaat of het drukken van grotere bouwtekeningen op A0 en A1 formaat. Voor meer informatie over papierformaten kan je hier verder lezen.

Meer weten over de afwerking van standaard papier?

Document al gereed? Bestel direct

 • Prijswijzigingen en nieuwe verzendmethode

  Gepubliceerd op 28 September 2021

  De prijzen van papier en verpakkingsmateriaal lopen snel op. De grote vraag naar karton als gevolg van de sterk gegroeide bezorgeconomie in ‘coronajaar 2020’ heeft de markt sterk beïnvloed. Maar ook andere grondstoffen zijn in prijs gestegen. Printenbind voert daarom diverse marktconforme prijswijzigingen door.

 • Printenbind erkend stagebedrijf hoger onderwijs

  Gepubliceerd op 20 September 2021

  Met ingang van deze maand mag Printenbind zich officieel, erkend stagebedrijf voor het hoger onderwijs noemen. Hiervoor heeft er een audit plaatsgevonden door Stichting ELBHO. Printenbind biedt iedere stageperiode diverse projecten aan waar studenten mee aan de slag kunnen. De stages zijn hoofdzakelijk onder het marketing-communicatie vakgebied te scharen.

 • Nieuwe vacatures bij Printenbind.nl

  Gepubliceerd op 17 June 2021

  Het productieteam van Printenbind wordt gedreven door een team van gemotiveerde scholieren en studenten. Dat maakt de sfeer op de werkvloer informeel, maar vooral gezellig! Maar het jonge karakter van het bedrijf zorgt ook voor succes. Jong is snel, enthousiast en leergierig. En voor de klant houden we het simpel en toegankelijk. Het resultaat is een klanttevredenheid van een 9,6/10.

Bekijk meer nieuwsberichten

 • Beste online printshop!

  8 dagen geleden door Wendy

  Beste online printshop! Sinds de pandemie heb ik veelvuldig gebruik gemaakt van online printshops en Printenbind is veruit de beste. Niet alleen qua kwaliteit maar zeer zeker ook qua klantenservice.

 • Mooie stickers, op gewenste maat.

  9 dagen geleden door Bianca

  Mooie stickers, op gewenste maat. En mooi gesneden. Alles was naar wens, top!!

 • Mooie kaartjes, goede service

  10 dagen geleden door Jeanine

  Super mooie kaarten weer ontvangen! Heel blij mee

Bekijk meer klantenbeoordelingen