Let op de productie- en openingstijden: op zaterdag 23 oktober zijn wij tot 16.00 uur geopend. Op zondag 24 oktober zijn wij gesloten. Houd a.u.b. rekening met een langere levertijd.

Natuurkarton papier

standaard-papier-80-grams-printer-kenmerken-informatie-dun

De witte papiersoort natuurkarton is zeer stevig kaart papier, maar is witter en matter dan onze papiersoort kaart. De papiervezels van natuurkarton zijn beter te zien dan bij kaart papier, maar veel minder zichtbaar dan bij onze klassieke papiersoort. Natuurkarton wordt veel gekozen voor het printen van kaarten, visitekaartjes, certificaten en de omslagen van magazines en boeken.

Eigenschappen van natuurkarton papier

Hier vind je een tabel van de kenmerken van onze papiersoort natuurkarton.

Papiersoort Grams Um Beschrijfbaar Kleur  Uitstraling Milieu
Natuurkarton 300 grams 380 um ja wit mat, ruw ECF, FSC Mix, EU Ecolabel, ISO 14001 gecertificeerd

Technische specificaties van onze natuurkarton papiersoort: Print Speed offset wit 300 grams, houtvrij ongestreken, ISO 9706 (bestand tegen veroudering) en ISO 9001 gecertificeerd, afdruk is watervast, witheidsklasse 161cie, 99% opaciteit.

Bestel

Gratis papiermonsters

Niet helemaal zeker over de geschikte papiersoort of gewoon benieuwd welke soorten we nog meer hebben? Ontvang een gratis papiermonsterboek via onderstaande bestel knop. Het boekje bevat samples van al onze papiersoorten, sticker- en postermaterialen. Je betaalt alleen voor de verzendkosten! Afhalen kan natuurlijk ook, dit is volledig gratis. 

Hoe kan je natuurkarton afwerken?

Natuurkarton is een zeer matte papiersoort, die qua stevigheid vergelijkbaar is met kaart papier. Daarom zijn de afwerkmogelijkheden oneindig. Zo kunnen we natuurkarton gemakkelijk rillen en vouwen, en snijden naar bijna elk gewenst formaat (minimaal 60x80mm, maximaal 310x440mm). Natuurlijk kan je de papiersoort natuurkarton ook kiezen voor de omslag van je brochures en boeken, eventueel met een extra glanzende coating of matte lamineer laag.

Veel gekozen formaten voor natuurkarton

Een kaart op natuurkarton wordt vaak geprint op A6, A5 of A4 formaat. Magazines met natuurkarton als omslag printen we veelal in A5 en A4 formaat. Visitekaartjes printen we standaard op 55x85mm. Op de pagina met papierformaten staat overzichtelijk uitgelegd hoe groot alle papierformaten zijn.

Meer weten over de afwerking van natuurkarton?

Ontwerp af? Print direct

 • Prijswijzigingen en nieuwe verzendmethode

  Gepubliceerd op 28 September 2021

  De prijzen van papier en verpakkingsmateriaal lopen snel op. De grote vraag naar karton als gevolg van de sterk gegroeide bezorgeconomie in ‘coronajaar 2020’ heeft de markt sterk beïnvloed. Maar ook andere grondstoffen zijn in prijs gestegen. Printenbind voert daarom diverse marktconforme prijswijzigingen door.

 • Printenbind erkend stagebedrijf hoger onderwijs

  Gepubliceerd op 20 September 2021

  Met ingang van deze maand mag Printenbind zich officieel, erkend stagebedrijf voor het hoger onderwijs noemen. Hiervoor heeft er een audit plaatsgevonden door Stichting ELBHO. Printenbind biedt iedere stageperiode diverse projecten aan waar studenten mee aan de slag kunnen. De stages zijn hoofdzakelijk onder het marketing-communicatie vakgebied te scharen.

 • Nieuwe vacatures bij Printenbind.nl

  Gepubliceerd op 17 June 2021

  Het productieteam van Printenbind wordt gedreven door een team van gemotiveerde scholieren en studenten. Dat maakt de sfeer op de werkvloer informeel, maar vooral gezellig! Maar het jonge karakter van het bedrijf zorgt ook voor succes. Jong is snel, enthousiast en leergierig. En voor de klant houden we het simpel en toegankelijk. Het resultaat is een klanttevredenheid van een 9,6/10.

Bekijk meer nieuwsberichten

 • Beste online printshop!

  8 dagen geleden door Wendy

  Beste online printshop! Sinds de pandemie heb ik veelvuldig gebruik gemaakt van online printshops en Printenbind is veruit de beste. Niet alleen qua kwaliteit maar zeer zeker ook qua klantenservice.

 • Mooie stickers, op gewenste maat.

  9 dagen geleden door Bianca

  Mooie stickers, op gewenste maat. En mooi gesneden. Alles was naar wens, top!!

 • Mooie kaartjes, goede service

  10 dagen geleden door Jeanine

  Super mooie kaarten weer ontvangen! Heel blij mee

Bekijk meer klantenbeoordelingen