Wat voor mogelijkheden zijn er met stickers printen?

Om jouw stickers helemaal naar wens te maken kan je zelf beslissingen maken over het formaat van je stickers, het materiaal waarop je stickers geprint worden en hoe we je stickers afwerken.

Formaat

Stickers zijn te bestellen in alle maten tussen de minimale maat van 10x25 mm en de maximale maat van 1000x2000 mm. Ook ronde stickers kunnen besteld worden. Hierbij is de minimale diameter 25 mm en de maximale diameter 1500 mm. Wat het beste formaat is voor jouw sticker is afhankelijk van het doel van de sticker en welke informatie er op kwijt moet.

Materiaal

Er is keuze uit verschillende stickermaterialen:

  • Polyester stickers: deze stickers zijn zeer sterk hechtend en geschikt voor buitengebruik. 

  • Papieren stickers: deze stickers zijn gemaakt van mat papier, en voelen ook aan als standaard kantoorpapier. Dit materiaal is bijvoorbeeld geschikt voor etiketten van bier/wijnflessen. 

  • Kraft stickers: deze stickers van Paperwise zijn deels gemaakt van landbouwafval, wat het een milieuvriendelijkere keuze maakt. Deze stickers hebben een beige kleur. 

  • Vloerstickers: deze slijtvaste en anti-slip stickers zijn geschikt voor gladde binnenvloeren. Wanneer ze niet langer nodig zijn kunnen ze ook weer verwijderd worden.

Wil je de verschillende materialen eerst in het echt zien voor je stickers besteld? Bestel dan ons papiermonsterboekje!

Afwerking

Naast ronde, vierkante en rechthoekige stickers is het ook mogelijk om stickers in allerlei andere vormen te laten uitsnijden. Dit vereist echter wel kennis van een grafisch programma, omdat het hiervoor nodig is om een document met contourlijnen aan te leveren. Daarnaast kan er nog gekozen worden tussen meerdere stickers op een vel, of per stuk uitgesneden stickers. De laatste optie is handig als de stickers bedoeld zijn om uit te delen. De laatste afwerkingoptie die we aanbieden is glossy coating. Hierbij wordt er een dunne, glanzende laag over de stickers heen geplaatst.