Wat is het meest gebruikelijke/beste formaat voor een flyer?

Het meest gekozen formaat voor flyers is A5. Dit is de helft van een A4'tje, het formaat dat je vindt in de printer thuis of op kantoor. Maar ook andere formaten kunnen geschikt zijn. Het beste formaat verschilt dan ook per flyer.

Standaard papierformaten

De meest gebruikte standaard papierformaten zijn die van de A-serie. De maten A0 tot A3 zijn de grote formaten die gebruikt worden voor posters. De kleinere maten, zoals A5, A6 en A7 zijn het meest handzaam en daarom ook het meest gebruikt voor flyers.

Geschikt formaat

Om te zorgen dat mensen je flyer makkelijk meenemen is het handig om het formaat handzaam te houden. Vandaar dat we aanraden om niet voor een formaat groter dan A5 te gaan. Als je weinig informatie kwijt hoeft op de flyer kan ook A6 of zelfs A7 een geschikt formaat zijn.

Papiersoorten

Voor flyers kan er gekozen worden uit verschillende papiersoorten. 80 grams is de goedkoopste variant, maar daarbij ook wel de dunste. De kans dat deze gaat kreuken en sneller minder mooi wordt, is hierdoor aanzienlijk groter. Voor mooie flyers raden wij 160 grams aan, deze zijn mooi stevig maar nog steeds erg handzaam. Wil je een mooie opvallende en glanzende flyer? Kies dan voor ons 170 grams Glanzend papier.