Meest gebruikte drukwerk bij een beginnende onderneming

Ga je binnenkort starten met een bedrijf en wil jij jouw bedrijf zo goed mogelijk promoten? Print&Bind kan jou daarmee helpen met de verschillende soorten drukwerk. Voorbeelden van promotiematerialen die wij je aanraden zijn: visitekaartjes, stickers en flyers. Ondanks dat veel zaken online zijn, zal het drukwerk altijd populair blijven in de offline communicatiewereld. Er zijn mensen die geen gebruik maken van de online communicatiemiddelen, voor deze mensen kan een fysieke visitekaart of flyer handig zijn (Eigen onderneming starten, 2022). Dus wees niet bang om te kiezen voor het drukwerk! In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten drukwerk.

Het drukken van visitekaartjes voor je nieuwe onderneming

Waarom zijn visitekaartjes zo populair?

Visitekaartjes worden in het dagelijks leven veel gebruikt door ondernemers. Mensen of bedrijven gebruiken de visitekaartjes om snel hun contactgegevens te delen. Een visitekaart is een kleine kaart waarop de contactgegevens van een bedrijf of persoon vermeldt staan.

Uitstraling van een perfect visitekaartje

Zorg ervoor dat jouw visitekaartje er altijd netjes en duidelijk uitziet, het wordt vaak gezien als een eerste indruk om zaken te doen. Probeer het visitekaartje uniek vorm te geven. Het standaardformaat van visitekaartjes is 5,5 cm × 8,5 cm. Naast het formaat is de papiersoort belangrijk, kies altijd voor een stevige papiersoort! Bovendien druk de visitekaart nooit enkelzijdig, maar dubbelzijdig. Om een visitekaart te ontwerpen kun je het programma Canva gebruiken. Naast Canva zijn er natuurlijk ook andere programma's voor het ontwerpen van een visitekaart.

Stickers drukken voor de eigen onderneming

Stickers gebruiken als promotiemateriaal

Stickers kunnen worden gebruikt om jouw bedrijf op te laten vallen. Stickers kunnen overal opgeplakt worden om te zorgen voor de promotie van jouw bedrijf.

Het juiste formaat van stickers kiezen

Er zijn verschillende soorten vormen stickers, zoals:

  • Rond

  • Vierkant

  • Rechthoekig

  • Afwijkend materiaal

  • Contour gesneden

Als bedrijf kun je zelf een keuze maken tussen de verschillende formaten van stickers. Let er alleen wel op dat jouw tekst of logo niet al te dicht bij de rand komt te staan. Dit kan ervoor zorgen dat er een stuk wordt afgesneden tijdens het snijden van jouw stickers.

Flyers drukken voor een nieuwe onderneming

Duidelijke flyer ontwerpen voor je doelgroep

Het laatste promotiemateriaal dat vaak wordt gebruikt is de flyer. Een flyer heeft als doel om mensen nieuwsgierig te maken over de content. Daarnaast wordt een flyer gebruikt om op te vallen. Op een flyer staat vaak een actie of informatie over een event. Daarnaast kan een flyer altijd gebruikt worden voor andere zaken. De doelstelling is meestal om via een flyer een korte boodschap over te brengen aan de doelgroep.

Voordelen van het gebruik van een flyer

1.      Grootschalig verspreiden, als bedrijf kun je zelf kiezen waar de flyers verspreidt moeten worden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om de flyers in de drie grootste steden van Nederland uit te delen.

2.      Directe feedback, tijdens het uitdelen van de flyers kun je meteen aan het gezicht van de mensen zien of er interesse is. Hiermee kun je direct zien of er belangstelling is voor de actie die uitgedeeld wordt. Met de directe feedback kun je de actie aanpassen of een nieuwe flyer maken.

3.      Gratis promotie, tijdens het verspreiden van flyers ben je ook bezig met een stukje promotie. Op de flyer staat als het goed is de naam van het bedrijf, klanten kunnen altijd nieuwsgierig zijn om het bedrijf op te zoeken. Hiermee komen de mensen direct op de website!

Ander promotiemateriaal naast visitekaartjes, stickers en flyers

Naast visitekaartjes, stickers en flyers zijn er ook ander soorten drukwerk dat door bedrijven wordt gebruikt, zoals brochures, posters, magazines etc. Dit zijn promotiematerialen die later gebruikt kunnen worden, maar het belangrijkste is om te beginnen met een visitekaartjes, stickers en flyers. Bovendien zijn dit de promotiematerialen die het makkelijkst & goedkoopst zijn voor bedrijven!

Ontwerp vandaag je visitekaartje, sticker of flyer

Klanttevredenheid

4,7/5

Gebaseerd op 8588 reviews