Waarom moet het aantal pagina's van een magazine een veelvoud van 4 zijn?

Magazines worden gedrukt op vellen die 2x zo groot zijn als het gesloten formaat. Deze vellen worden aan elkaar gevestigd met nietjes. Het aantal pagina's van een magazine moet deelbaar zijn door 4, omdat er op elk A4/A3 tje 4 pagina's komen. Hierdoor kom je dus altijd uit op een veelvoud van 4. Zo kan er mooi dubbelzijdig geprint worden zonder dat er witte pagina's in je magazine terecht komen.

Lees meer over magazine drukken

Wat als het aantal pagina's van mijn magazine niet deelbaar is door 4?

Als het bestand niet deelbaar is door 4, komen er witpagina’s bij totdat het wel deelbaar is door 4. Je kunt deze witpagina’s het beste zelf in het bestand plaatsen. Als dit niet lukt, kunnen wij dit ook doen. Het maakt verder niet uit waar ze in het bestand geplaatst worden.

Waarom heeft een magazine een minimum van 8 pagina's?

Op het moment dat een magazine uit slecht 4 pagina’s zou ontstaan, is er maar 1 vel nodig. Als er slechts 1 vel nodig is, kun je de nietjes nergens aan bevestigen. Wanneer je dit toch wilt, kun je het beste voor een folder gaan.

In welke formaten kun je je magazine laten drukken?

Vaak worden magazines op A4 of A5- formaat gedrukt, maar je kunt het formaat vanzelfsprekend ook naar eigen smaak bepalen.

Bekijk alle papierformaten

Welke papiersoorten zijn er voor magazines?

Voor een magazine met een een professionele uitstraling met wat meer glans, kun je kiezen voor een wat zwaarder papiersoort. De standaard papiersoorten voor het binnenwerk van een magazine zijn:

  • Standaard wit (80)

  • Roman biotop (90)

  • Stevig wit (100)

  • Extra stevig (wit 160)

  • Glanzend (gebroken wit 170)

Voor de omslag van je magazine kun je kiezen voor een stevig papiersoort. Je kunt kiezen voor:

  • Klassieke uitstraling: Papier met een lichte structuur (Klassiek, Oud Hollands of Linnen)

  • Basic look en feel: Neutrale stevige papiersoort (Stevig papier 250 grams, Natuurkarton)

  • Ecologische uitstraling: Ecovezel papier (Let op dat er een kleurenverschil kan ontstaan bij het printen, omdat dit papier ook bruinig is)