Onze tips & tricks !

Jij wilt jouw document op de best mogelijke manier geprint hebben, en dat begrijpen wij helemaal! Om je daarbij te helpen lichten we een aantal tips en tricks toe waar je op moet letten bij het voorbereiden van je document. Heb je aan alles gedacht?

Marges van jouw document

Een van de belangrijkste onderdelen voor een mooi geprint bestand is de marge. Hiermee bedoelen we de ruimte tussen de tekst of andere belangrijke informatie en de rand van het papier. Voor standaard printwerk hanteren wij een marge van 5 mm. Dit geldt voor zowel randloze als niet-randloze geprinte documenten. Op deze manier garandeer je dat jouw informatie, afbeeldingen of patronen netjes binnen het drukwerk vallen. Voor een achtergrond geldt deze marge uiteraard niet.

Er zijn een aantal producten die een uitzondering zijn op een marge van 5 mm:

  • Stickers: 1 mm

  • Visitekaart: 3 mm

  • Ingebonden boeken: binnenzijde 15 mm

Meer weten over marges?

kijk dan hier

Bestandtype

Ons systeem kan vrijwel alle bestandstypes verwerken. Voor het printen worden documenten automatisch door ons systeem omgezet naar PDF.
Heb je speciale lettertypes, belangrijke afbeeldingen of veel verschillende lagen in jouw document? Dan raden we aan om jouw document altijd als PDF aan te leveren. Door een PDF aan te leveren, ben je er zeker van dat er niets verschuift in jouw document tijdens het verwerkings- of printproces en dat alle lettertypes behouden blijven.

Meer weten over bestandstypes?

kijk dan hier

Kleurprofiel

Heb je een document vol met kleuren, afbeeldingen en foto's? Dan is het belangrijk dat je dit opslaat in het kleurenprofiel CMYK. CMYK staat voor Cyaan, Magenta, Yellow en Key (zwart). Dit zijn de kleuren die printers gebruiken. Beeldschermen daarentegen gebruiken een ander kleurenprofiel: RGB (red, green, blue). Hierdoor kan er bij het printen altijd een kans zijn dat kleuren van elkaar afwijken. Door jouw document op te slaan als CMYK blijven de juiste kleuren behouden en voorkom je vervelende verrassingen! Bij het opslaan als CMYK zijn er verschillende profielen te kiezen. Onze voorkeur gaat uit naar Fogra39L voor een zo optimaal mogelijke omzetting.

Extra tip : heb je jouw document nog niet opgemaakt? Kies dan voor je begint voor een CMYK-profiel!

Nog twijfels, of wil je meer tips en aanlevervoorwaarden?

je vind hier alles op een rij