Aanlevervoorwaarden voor beginner

 • Waarom PDF?                                                                                                                                     Documenten aanleveren als PDF heeft vele voordelen. De documentopmaak blijft hetzelfde waardoor de kwaliteit behouden blijft en objecten bijvoorbeeld niet verspringen. Daarnaast kan het bestand niet aangepast worden en blijven lettertypes e.d. behouden. Zo kom je bij de ontvangst van je bestelling nooit voor verrassingen te staan. 
 • Hoe zet ik mijn bestand om naar PDF?                                                                                             Bestanden zijn eenvoudig en op verschillende manier om te zetten naar PDF:
  • Via alle Microsoft Office programma's kun je het bestand omzetten naar PDF. De meest gebruikte optie is het opslaan van je Word-bestand als PDF. Ga naar 'opslaan als', selecteer PDF als bestandstype en klik op 'opslaan' of
  • Als je werkt in Pages ga je naar 'archief' > 'exporteren naar' > 'PDF'. Daarna kies je voor kwaliteit 'best' of
  • Als je werkt in OpenOffice ga je naar 'bestand' > 'exporteren als PDF'. Selecteer de 'verliesvrije compressie' (voor afbeeldingen), 'bladwijzer exporteren' mag aan blijven en 'standaard lettertypen inbedden'. Klik vervolgens op 'exporteren' of
  • Via deze link kun je het bestand online omzetten naar PDF. Het converteren kan even duren of
  • Het is ook mogelijk om uw bestand via onze website te uploaden. Dan wordt je bestand automatisch omgezet. Toch is het aan te raden een PDF te uploaden. Tijdens het omzetten van bijvoorbeeld Word naar PDF zouden verhoudingen kunnen veranderen. Tip: bekijk de preview goed (als je met de muis op de preview staat, kun je inzoomen).
 • Lettertypes inbedden                                                                                                                         Om er zeker van te zijn dat er niets verandert in je document, dien je de gebruikte lettertypes in te bedden. Dit doe je door naar de Office-knop te gaan. Selecteer vervolgens 'opties voor Word'. Ga dan naar de tab 'opslaan' en vink onder 'kwaliteit behouden bij het delen van dit document' 'lettertypen in bestand insluiten' aan en klik op OK. Een meer uitgebreide uitleg vind je hier

                                

 • De formaten die Printenbind.nl levert, reiken van 55x85mm (visitekaart) tot B0. De afmetingen van de standaardformaten vind je hier. Naast de standaardformaten levert Printenbind.nl ook maatwerk. In de bestelmodule kun je aangeven welke afmetingen je bestand moet krijgen. Lever de bestanden dan ook op deze afmetingen aan                   
 • Hoe stel je het juiste formaat in?                                                                                                            
  • Bij alle Microsoft Office programma's kan dit onder de knop 'pagina-instellingen'. Wanneer je hier op klikt, komen de volgende opties in beeld: 'marges', 'afdrukstand', 'formaat' en 'kolommen'. Kies voor de optie 'formaat' en vervolgens verschijnt er een venster waar je het gewenste formaat kunt kiezen. Heb je een afwijkend formaat? Geen probleem! Als je voor de laatste optie in het venster kiest, kun je zelf het formaat bepalen.
  • Werk je op een Mac die niet over Word beschikt? Dan kun je de afmetingen ook aanpassen in het programma Pages. Klikt rechtsbovenaan in de navigatiebalk op 'document'. Er verschijnt dan een venster met de opties 'printer en papierformaat' en 'paginarichting'. Kies onder het kopje 'printer en papierformaat' voor de tweede balk. Hier kun je het gewenste papierformaat instellen. Onder het kopje 'paginarichting' kun je eventueel nog kiezen of je de pagina liggend of staand wenst te hebben.
  • Naast Word en Pages kun je het formaat ook eenvoudig aanpassen met behulp van Photoshop of InDesign. In Photoshop kun je het formaat veranderen onder 'afbeelding' of 'bewerken'. Kies vervolgens voor de optie 'transformatie' en tot slot voor 'schalen'. Hier kun je het gewenste formaat selecteren.
  • Maak je je bestand op in Indesign? Dan kies je voordat je begint met opmaken welke afmetingen je wilt hebben door linksbovenaan te klikken op 'document'. Kies vervolgens voor 'nieuw' en dan voor 'document'. Onder het kopje 'documentinstelling' kun je voor een standaardformaat kiezen of zelf een afwijkend formaat invoeren.
 • Bestanden die niet op het bestelde formaat zijn aangeleverd worden door ons geschaald naar het juiste formaat. Let vooral op met het Amerikaanse Letterformaat. Dit is namelijk breder en korter dan A4. Wanneer de verhoudingen niet gelijk zijn, zullen witte randen ontstaan in het bestand. Check de preview op het bestelformulier om te zien hoe je bestand er uiteindelijk uit komt te zien.

Om te voorkomen dat een afbeelding of tekst van de pagina 'af valt' dien je rekening houden met een afstand (tekstmarge) van minstens 7.5 millimeter. Let op! Dit geldt zowel voor niet-randloze als voor randloze bestanden. Bij het printen van een boekwerk dien je rekening te houden met het feit dat een gelijmd (garenloos ingebonden) boek niet helemaal plat kan liggen, dus zelfs als je je ontwerp precies in het midden van de pagina plaatst, kan het na het afwerken van het boek lijken of het ontwerp niet gecentreerd is. Ook dit is te zien in de preview op de bestelpagina.
 

In het geval van een paginavullend ontwerp kies je voor randloos printen, in dat geval wordt het document op een groter vel papier geprint en wordt het document achteraf bijgesneden tot het gewenste formaat. De aangeboden preview van je document kan heel veel informatie bieden over hoe je document er uiteindelijk uit komt te zien!

Om er zeker van te zijn dat de kwaliteit van het printwerk zo goed als mogelijk is, is het van belang dat het aangeleverde bestand een resolutie heeft van 300 DPI (dots per inch). Soms is er geen afbeelding beschikbaar met deze resolutie, dan raden wij je aan om desbetreffende afbeelding bij 100% en bij 150% te bekijken op je beeldscherm. Vind je het beeld acceptabel? Dan kan je het gewoon bij ons bestellen. Als het je niet bevalt, raden wij je aan om een ander beeld te kiezen, want ook wij kunnen de resolutie van afbeeldingen niet verbeteren.

 • Omslagen met beschermende & glanzende coating

  Gepubliceerd op 30 augustus 2017

  Onze printers hebben veel nieuwe opties waaronder een extra coatinglaag. Deze coatinglaag is een glanzende transparante laag die wordt aangebracht op de cover van garenloos boekjes. Dit zorgt voor een mooie uitstraling en zorgt voor extra stevigheid van de cover.

 • Ronde hoeken

  Gepubliceerd op 11 augustus 2017

  Om uw product een andere uitstraling te geven dan de standaard producten hebben wij een nieuwe optie toegevoegd aan de afwerking. Met 'ronde hoeken' geef je het eindproduct nét dat beetje extra. Deze optie is mogelijk bij kaarten & boekvorm producten.

 • Korte zijde garenloos

  Gepubliceerd op 25 juli 2017

  Sinds kort is het mogelijk om garenloos in te binden aan de kort zijde!

Bekijk meer nieuwsberichten

 • Wat ben ik blij met Printenbind!

  Gepubliceerd op 21 oktober 2017 door Kimkay2204

  Wat ben ik blij met Printenbind! Snelle, goede, klantvriendelijke service! Ik kan al mijn creatieve ideeën omzetten in echte boekwerken of andere creaties. Jullie werknemers zijn allemaal super behulpzaam en de manier waarop ik op de hoogte gehouden...

 • Ik bestel hier nu al een tijdje bij …

  Gepubliceerd op 21 oktober 2017 door Marjolijn Haak

  Ik bestel hier nu al een tijdje bij Printenbind.nl en ben helemaal tevreden. Tot nu toe geen rare dingen meegemaakt en alles ziet er goed uit. Ik bestel vaak losbandig en dat zit keurig geseald in de enveloppe.

 • Goede kwaliteit en service

  Gepubliceerd op 15 oktober 2017 door thom

  Goede kwaliteit en weer heel snel geleverd volgens afspraak!!

Bekijk meer klantenboordelingen