Een kader om je drukwerk?

Wij begrijpen dat veel mensen het erg mooi vinden om een kader om hun bestelling te plaatsen. Echter is dit vaak niet de juiste beslissing voor een mooi drukwerk. Er is bij kaders een grote kans dat de randen niet helemaal evenredig worden en dus dat het werk er slordig uit zal zien. We leggen je hier uit waarom en wat je er tegen kunt doen.

Minimale verschuiving

Bestellingen die besteld worden als "randloos printen" worden op groter papier geprint en vervolgens teruggesneden naar het juiste formaat, wij snijden maximaal 1mm weg van je ontwerp. Wij besteden veel aandacht aan het produceren en schoonsnijden van de bestelling. Toch is het voor ons niet mogelijk om op de millimeter precies te snijden. Dat komt namelijk omdat ons papier al een minimale afwijking heeft in formaat en ook de afwerkingsmachines kennen een bepaalde tolerantie in nauwkeurigheid. Dit samen kan zorgen voor een storend resultaat waar wij in eerste instantie geen herdruk op geven. Tenzij de afwijking onderling groter is dan 2mm.

Wat kan je hier aan doen?

Als onze detectie in de preview gezien heeft dat er een kader om het document heen zit, zal deze waarschuwen voor een te dunne rand. Dit betekent dat er een verschil kan ontstaan en dat de rand niet gelijk zal blijven bij het eindproduct. Om het zo mooi mogelijk te laten worden raden we aan om geen kaders aan te leveren kleiner dan 5 milimeter. Want hoe smaller het kader, hoe sneller het opvalt als er iets verschuift. Het aanleveren van kaders blijft altijd op eigen risico.

Het aanleveren van kaders blijft altijd op eigen risico.