Hoe maak je een eigen magazine?

Zo maak je een eigen magazine

Wil jij voor je bedrijf een eigen magazine maken? Dan kan het natuurlijk lastig zijn om te bedenken hoe zo’n magazine nou moet vormgeven of waar je überhaupt moet beginnen. Wij helpen je! Met deze tips zet je binnen no time een professioneel magazine op. 

  1. Kies een thema

We raden je aan om 1 thema te kiezen voor je magazine. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een magazine over koken, mode, lifestyle of reizen. Dit maakt het lezen prettiger en zorgt dat het makkelijker is om het magazine te maken. Om te bepalen wat je thema wordt, is het eerst handig om na te gaan wie je doelgroep is en wat voor thema hen zouden aanspreken. 

  1. Bedenk een eigen stijl

Het consistent terug laten komen van een bepaalde stijl zorgt voor herkenbaarheid van je magazine. Wanneer je deze stijl op de juiste manier uitvoert, krijgt je magazine vanzelf een professionele uitstraling. Ook zorgt een eigen stijl ervoor dat je je onderscheidt van je concurrenten. Kies voor vaste elementen en kleuren die je telkens weer terug laat komen. 

  1. Kleurgebruik

Kleuren hebben een bepaalde betekenis en kunnen vaak (on)bewust emoties oproepen bij de lezer. Het is dus belangrijk om na te gaan wat je met je magazine, of bepaalde pagina, wilt uitstralen. Gaat je magazine over liefde? Dan is het meestal vanzelfsprekend dat je gebruik maakt van rode of roze kleuren. Wil je juist een rustgevend effect creëren? Maak dan gebruik van ‘natuurlijke’ kleuren zoals blauw en groen.

  1. Houd rekening met de opmaak van je pagina’s

Houd bij het maken van magazine rekening met de marges. Bij de productie van je magazine is er een kans dat er 1mm van je tekst eraf gesneden wordt. Zorg er dus voor dat je teksten niet tegen de rode snijlijn aan zet. Bij aflopende afbeeldingen geldt juist de regel dat deze tegen de bleed (rode afloop lijn die 3 mm buiten je pagina staat) aan geplaatst moet worden. Om te controleren of je marges van je magazine er goed uit komen te zien bij de definitieve versie, kun je klikken op de knop ‘bekijken’. 

  1. Bekijk andere magazines

Heb je eigenlijk nog geen idee wat je wilt kwa vormgeving en hoe je dit moet aanpakken? Kijk dan gerust naar andere magazines. Vooral professionele magazines zijn perfect om inspiratie uit op te doen omdat je dan meteen weet dat je blad er goed uit komt te zien. Deze magazines kun je bijvoorbeeld vinden op pinterest of natuurlijk gewoon in de supermarkt of boekwinkels. Je kunt van de pagina’s, waaruit jij inspiratie opgedaan hebt, een moodboard maken.

Bekijk ook: Websites voor het maken van je eigen magazine.


Magazine al klaar? Laat hier je magazine drukken?