3 websites die je kan gebruiken bij het maken van een magazine

3 websites die je kan gebruiken bij het maken van een magazine

Zoek jij nog een programma voor het maken van je magazine? Wij hebben er een paar, gratis en betaalde, websites voor je op een rijtje gezet.

  1. Adobe IndesignAdobe indesign is een desktop publishing programma voor het opmaken van pagina’s voor drukwerk en digitale publicaties. Onder drukwerk kun je o.a. e-books, posters en digitale magazines verstaan. Indesign is daarnaast een van de meest bekende programma’s voor paginaontwerp en lay-out en is beschikbaar voor windows en Mac OS. In het programma is er een eindeloze keuze op het gebied van kleur en lettertypes. Het programma kost dan wel €36,29/maand (Maandlidmaatschap), €24,19/maand (jaarlidmaatschap, maandbetaling) of €29,99/maand met bedrijfskorting. Het lijkt prijzig maar je krijgt er wel een professioneel programma, met alle functies, voor terug. 

  1. FlipsnackFlipsnack is een publicatie programma die je o.a. kan gebruiken voor het maken van online magazines, presentaties, flyers of boekjes. Het programma wordt gebruikt door mensen over de hele wereld. Het programma biedt veel kleuren en lettertypes aan. Ook kun je gebruik maken van verschillende sjablonen. Zo heb je al meteen een opzet op mee te beginnen. Om gebruik te kunnen maken van Flipsnack kun je kiezen uit verschillende pakketten die je verschillende functies bieden. Zo heb je de starter (€14,00 p/m), professional (€35 p/m) en business (€79 p/m). Voordat je meteen een abonnement moet afsluiten, kun je kiezen voor het gratis plan om Flipsnack uit te proberen.

  1. QuarkxpressQuarkxpress is een computerprogramma dat geschreven is voor de vervaardiging van geprinte en gedrukte media. Je kunt lay-outs maken voor professioneel drukwerk, en digitale publicaties, met een ruime keuze uit typografie. Het programma wordt gebruikt voor het maken van o.a. magazines, glossy’s en folders. Quarkxpress richt zich op het zo efficiënt en briljant mogelijk te werk te gaan. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kan je buiten het maken van lay-outs ook foto’s editen en illustraties maken. Het programma kost wel wat, namelijk €354 per jaar, maar dan heb je wel alles in 1. Wil je het programma graag eerst uitproberen voordat je een abonnement afsluit? Dan kan je gratis een 7-dagen Trial aanvragen op de website.

Magazine klaar? Laat je magazine drukken.