Minder stress en meer vrije tijd?

5 websites die je als student moet weten

Eerst tentamenweek en daarna weer allemaal deadlines? Wij weten als geen ander hoe zwaar het leven is als student. Deze 5 websites zijn een lichtpuntje in je leven en zorgen hopelijk voor wat minder stress.

1. Surfspot

Surfspot is een website waarbij je korting krijgt op alles wat met het onderwijs te maken heeft, zoals: Elektronica, software, hardware en E-learning. Met de studentenkorting van Surfspot krijg je het hele collegejaar een goede deal. Zo weet je dat je als student nooit te veel betaald voor je studiebenodigdheden. Je kan inloggen via je school-account en zo profiteren van de korting. Houd je bijvoorbeeld van vormgeven? Dan kan je adobe creative Cloud kopen met 130 euro korting.

Studentenkorting-surfspot

2. Scribbr

Moet je een essay of scriptie schrijven? En heb je veel informatie van het internet afgehaald? Scribbr is een website die teksten controleert op plagiaat. Zo weet je zeker dat je altijd een 100% originele tekst inlevert. Ook kun je op een gemakkelijke manier een APA-bronnenlijst laten maken. Je zult zien dat je zo veel meer tijd overhoudt. En deze tijd kan je goed besteden!

Scribbr-Plagiaat-en-APA-controle

3. Deepl

Heb je een tekst die je moet vertalen/schrijven in of naar het Engels? Voorkom rare zinnen door het gebruik van google translate. Gebruik in plaats daarvan Deepl. Deepl staat bekend als een van de beste vertaaldiensten. Deepl’s neurale netwerken kunnen zelfs de fijnste nuances herkennen en vertalen. Een goeie website voor wanneer Engels niet je sterkste vak is.

Deepl-translator

4. Instagrok

De website ‘Instagrok’ streeft ernaar om leren leuker en effectiever te maken. Ze helpen je bij het schrijven van teksten/verslagen over bepaalde onderwerpen. Zo kan je het onderwerp intypen in de zoekbalk en er komt allerlei informatie uit over dat specifieke onderwerp. Dit bespaart je uren rond zoeken op het internet naar informatie. En nog een voordeel, Instagrok is gratis voor studenten!

Instagrok-effectiever-leren

5. Canva

Canva is ideaal voor als je wel van vormgeven houdt, maar niet onnodig veel geld wilt uitgeven aan dure apps zoals Adobe. Canva heeft zowel een website als een app, waarbij je verschillende soorten designs kan maken, zoals: Flyers, logo’s en posters. Ook staan er verschillende templates op voor sociale mediakanalen. Hiermee kan je posts maken voor bijvoorbeeld Instagram, Facebook of YouTube. Is vormgeven nieuw voor je en wil je eerst oefenen? Kies dan voor de gratis versie van Canva. Ben je al wat meer ervaren en wil je gebruik kunnen maken van alles van Canva aanbiedt? Dan kun je kiezen voor de betaalde versie. 109,99 euro lijkt prijzig voor een heel jaar, maar je kunt het account delen met 5 andere mensen. Zo betaal je uiteindelijk maar 21,99 voor een heel jaar of 1,83 per maand!

Canva-gratis-vormgeven