5 programma's voor het maken van een logo

5 programma's voor het maken van een logo

Heb jij als (nieuw) bedrijf al een idee voor een krachtig logo? Maar weet je niet goed hoe je dit logo ook daadwerkelijk kan maken? Het ontwerpen van een logo kun je eenvoudig zelf doen en hoef je niet per se iemand voor in te huren. Hieronder vind je een aantal (betaalde en gratis) programma’s voor het maken van je eigen logo. 

Nog geen idee voor een logo? Bekijk dan: Tips voor het maken van een logo.

  1. Adobe illustratorAdobe illustrator is een betaald programma dat vaak door technische tekenaars en grafische ontwerpers wordt gebruikt om o.a. pictogrammen en illustraties mee te maken. Het programma heeft alle functies die nodig zijn om elk denkbaar logo te kunnen maken. Op de adobe website zelf staan filmpjes die je verder helpen bij het maken van een logo. Bekijk ze hier.De kosten van Adobe Illustrator bedragen €24/19 p/m.

  1. Inkscape
    Inkscape is een gratis vector tekenprogramma die je kunt vergelijken met adobe illustrator. Vectorafbeeldingen zijn opgebouwd uit eenvoudige meetkundige objecten zoals punten, lijnen of krommen. Inkscape is een handige tool om logo’s mee te maken. Op de website van Inkscape en op YouTube vind je veel tutorials over hoe je een logo kan maken. Het programma kun je zowel op Mac OS gebruiken als op Windows. 

  1. Affinity designerAffinity designer is een van de beste programma voor het maken van logo’s, print producten en conceptschetsen voor bijvoorbeeld films. Ook dit programma is weer te vergelijken met Adobe illustrator (wel een stuk goedkoper) en heeft het veel verschillende tools en effecten om alles wat je wilt te kunnen creëren. Op de website van Affinity designer kun je alle tools bekijken voordat je het programma aanschaft. Het programma kun je kopen voor Windows, Mac OS en kost eenmalig €54,99. Ook kun je Affinity designer kopen voor op je IPad.

  1. CanvaCanva is een gratis website en app waarmee je allemaal soorten ontwerpen kan maken. Hierbij moet je denken aan sociale media content, print producten, iconen en logo’s. Canva is het perfecte programma om te gebruiken als je geen ervaring hebt met ontwerpen omdat je kan kiezen uit professioneel ontworpen logo sjablonen. Daarnaast hoef je alleen nog maar je merknaam toe te voegen en dit geheel aan te passen naar jouw huisstijl. Om gebruik te kunnen maken van Canva moet je eerst een account aanmaken. Op het moment dat je je hebt aangemeld kan je gratis ontwerpen en downloaden. Als je meer functies wilt, zoals meer keuze uit sjablonen of het verwijderen van achtergronden, kun je kiezen voor de pro versie van Canva. Hiervoor betaal je €109,99 p/j en kunnen er maximaal 5 personen gebruik van maken.

  1. LogasterLogaster is een website waar je het logo niet helemaal zelf hoeft te ontwerpen. Dit programma doet dan ook het meeste werk voor je. Het enige wat je hoeft te doen is het bedrijf/merknaam in te voeren en dan komen er meerdere ontwerp opties uit. Je kunt kiezen uit verschillende professionele logo’s. Ook kun je nog vaste kleuren kiezen of het type bedrijf waarvoor het logo wordt gemaakt. Je favoriete ontwerpen kun je opslaan en aanpassen naar jouw wensen of huisstijl. Logaster is handig als je toch een professioneel logo wilt maar er niet te veel geld of tijd in wilt stoppen. Het maken en downloaden van kleine logo’s is gratis. 

Logo klaar? Laat hem dan drukken op:

Of maak een sticker van je logo!