Enveloppen en Papiersoorten

Welke enveloppen passen bij welke papiersoorten?

Bij Print&Bind heb je de keuze uit 24 kleuren enveloppen en 16 verschillende papiersoorten. Dit kan je helpen om het printwerk helemaal naar jouw wens te maken, maar het kan de keuze ook lastig maken. Om je te helpen bij de keuze van enveloppen hebben we hier een lijstje gemaakt van welke enveloppen goed passen bij welke papiersoorten.

Zwart, wit en grijs

De neutrale kleuren van deze enveloppen maakt dat ze goed te combineren zijn met alle papiersoorten. Hierdoor valt een speciale papiersoort nog net wat meer op. Ook zijn ze goed geschikt voor minder vrolijke gebeurtenissen.

Metallic enveloppen

De metallic enveloppen hebben een lichte glinstering. We hebben deze enveloppen in de kleuren goud, zilver, wit en zwart. Onze papiersoorten metallic en parelmoer hebben een zelfde soort glinstering. Vind je dat iets te veel worden? Dan is ook 350 grams card een goede optie! Deze enveloppen zijn perfect voor een feestelijke viering of een speciale aankondiging.

Lichte kleuren

Licht roze, licht blauw, licht groen, abrikoos. Allemaal mooie zachte tinten die een vrolijke, maar niet te aanwezige sfeer aan de kaart meegeven. Deze worden vaak gekozen bij geboorte-, verhuizings- of verjaardagskaarten. Hierbij worden vaak de specialere papiersoorten zoals Oud Hollands, Linnen Persing of Klassiek gekozen.

Bruine enveloppen

De enveloppen zand, kraft en ivoor hebben allemaal een bruine/beige kleur. Vooral zand en kraft hebben een natuurlijke look, wat deze enveloppen een mooie match maakt met de papiersoorten klassiek, oud hollands, linnen en ecovezel. Deze papiersoorten zijn minder wit dan bijvoorbeeld card, en oud hollands en linnen hebben ook een voelbare structuur. Wil je de meest ecologisch verantwoorde optie? Kies dan voor de combinatie van ecovezel papier met zand enveloppen.