Zwart/wit printen beter?

Is zwart/wit printen beter voor het milieu?

Duurzaam printen wordt steeds belangrijker. En daarbij komen meerdere vragen omhoog. Waarbij de meest voorkomende: is zwart/wit printen beter voor het milieu?

Het antwoord op deze vraag is in het kort: ja. Bij het printen in zwart/wit en dus grijstinten gebruiken we minder inkt en is het dus beter voor het milieu. Voor kleur moet er meer inkt gebruikt worden om de verschillende kleuren te maken.

Maar wil je echt een duurzamere printopdracht, dan hebben wij nog meer tips:

Tips voor duurzaam printen

  1. Zoals net al gezegd: print je bestelling in zwart/wit. Vaak zijn de kleuren in een bestand niet nodig. Daarnaast is zwart/wit printen ook goedkoper!

  2. Print alles dubbelzijdig. Zo staat er dubbel zoveel informatie op 1 vel papier. En gebruik je dus een stuk minder papier.

  3. Kijk eens naar onze duurzamere papiersoort: Paperwise. Dit is gemaakt van landbouwafval en dus beter voor het milieu!

  4. Print alleen de pagina's die je nodig hebt. Vaak bij het printen van documenten heb je niet alle pagina's nodig. Dan is het zonde van het papier (en je geld) om alle pagina's te printen.

  5. Moet je ├ęcht iets in kleur printen in een document? Kies dan in ons bestelformulier om alleen deze pagina's in kleur te printen. Zo bespaar je toch een hoop inkt!