5 basistips voor Adobe illustrator

5 basistips voor Adobe illustrator

Wil jij graag Adobe illustrator aanschaffen? Maar weet je niet waar je moet beginnen? We snappen dat je het zonde vindt van je tijd om tutorials te kijken die een uur (of langer) duren en waar je vervolgens geen gebruik van gaat maken. Daarom hebben wij de belangrijkste tips & tricks voor je op een rijtje gezet, zodat je weet wat je moet oefenen en Adobe illustrator binnen no time onder de knie hebt. 

  1. Gebruik de pen tool

De pen tool ziet er, vooral voor beginners, erg ingewikkeld uit waardoor veel mensen hem links laten liggen. Maar dit is zonde! Met de pen tool kun je hele mooie ontwerpen maken. Als je de pen tool goed beheerst, is het gebruiken van de andere tools een fluitje van een cent. 

  1. Color cc

Onder color cc wordt het creëren van kleur verstaan. Hierbij kun je denken aan kleurenpaletten of kleurenthema. Voor consistentie in je ontwerp is het belangrijk om de kleuren op elkaar aan te laten sluiten, dus is het van belang om kleuren te kiezen uit hetzelfde kleurenpallet/wiel. Zo krijgt je werk een professionele uitstraling. 

  1. Knipmasker (clipping mask)

Het knipmasker is een tool die iedere beginner zou moeten gebruiken omdat het je werk een stuk gemakkelijker maakt. Bij een knipmasker valt een vorm over de andere illustraties, zodat alleen de gebieden binnen de vorm zichtbaar zijn. Hierbij wordt dus de illustratie bijgeknipt naar de vorm van het masker. 

  1. Pathfinder 

De pathfinder kan in veel gevallen heel handig zijn en je werkflow verhogen. Hiermee kan je vector objecten (grafische bestanden dat opgebouwd zijn uit lijnen) combineren, uitknippen of van elkaar uitsnijden. Je kunt pathfinder vinden bij venster > Pathfinder.  

  1. Penseelstreek (strokes)

Met strokes kan je stippellijnen of onderbroken lijnen maken. Strokes zijn handig om te gebruiken als grondbeginsel voor een tekening. Ook kan je er goed 3D effecten mee maken. Daarnaast kun je een lijn toepassen om te schilderen of om een patroon te krijgen. Je kunt zelf de dikte en de kleur van de verf aanpassen. 

Wil jij voor 24,19 p/m onbeperkt gebruik maken van Adobe illustrator? Klik dan hier. Twijfel je nog? Dan kun je illustrator 7 dagen gratis uitproberen.