Horeca-ondernemer of Winkelier? Drukwerk nodig voor de heropening van je zaak? Klik hier voor 40% KORTING

Wat moet je weten over de afwerking snijden?

Bij bijna elke bestelling die wij afhandelen komen onze snijmachines wel aan te pas. 

Min. afmeting Max. afmeting Pagina aantal Marge
60mm x 80mm 1200mm x 3000mm 5/15 mm
Bestel

Gratis papiermonsters

Niet helemaal zeker over de geschikte papiersoort of gewoon benieuwd welke soorten we nog meer hebben? Ontvang een gratis papiermonsterboek via onderstaande bestel knop. Het boekje bevat samples van al onze papiersoorten, sticker- en postermaterialen. Je betaalt alleen voor de verzendkosten! Afhalen kan natuurlijk ook, dit is volledig gratis. 

Specificaties

Wanneer je producten bestelt die moeten worden bijgesneden zijn er een aantal zaken om in je achterhoofd te houden. 

Randloos

Wanneer je een ontwerp hebt dat tot de rand afloopt is het nodig om de optie 'randloos' aan te vinken in het bestelformulier. Bij deze optie zullen ontwerpen op een groter papierformaat worden geprint zodat deze netjes 'schoon' kunnen worden gesneden. Voorbeeld: een randloos A4 wordt op SRA4 geprint, om daarna randloos te worden teruggesneden naar A4 formaat. Ontwerpen die niet per se randloos zijn, maar ook op een groter papierformaat zijn geprint worden ook op maat gesneden. Voorbeeld: een A6(LINK) magazine wordt op A4 geprint, en daarna terug op maat gesneden naar A6. 

Marges

Het op maat snijden of schoonsnijden van ontwerpen houdt in dat de snede net aan in het ontwerp wordt gezet om geen witranden over te houden. Hierdoor is het van belang dat er in het ontwerp rekening wordt gehouden met een marge. Een marge van 5 mm is standaard en voor garenloos ingebonden boeken wordt een marge van 15 mm aangehouden. Dit betekent dat er 5/15 mm vanaf de rand van je ontwerp geen teksten of figuren moeten staan om ervoor te zorgen dat deze niet worden weggesneden. Lees hier(LINK) meer over marges. 

Bleed

Het schoonsnijden van een document kan alleen als er buiten het oorspronkelijke formaat opvulling is. Dat betekent dat een randloos ontwerp bleed nodig heeft, zodat er bij het snijden geen witranden ontstaan. Het niet kunnen aanleveren van bleed in je ontwerp is echter geen probleem en ook deze bestanden kunnen randloos worden geprint en gesneden. Dit doen wij door middel van het vergroten van je ontwerp met 1% tijdens het printen. Op deze manier behoud je het formaat van je ontwerp en zullen er ook geen witranden te zien zijn. Lees hier(LINK) meer over bleed. 

De perfecte papiersoort om te snijden?

ONTWERP GEREED? BESTEL DIRECT JE gesneden prints!

 • De verbouwing is gestart

  Gepubliceerd op 06 May 2021

  Je kent het wel: werk aan de weg. Je rijdt altijd dezelfde route, maar elke dag net weer even anders. Op maandag wordt je omgeleid via de vluchtstrook, op dinsdag via de andere weghelft en aan einde van de week via de ventweg. 3 maanden later liggen er 3 nieuwe rijstroken zonder dat je hebt moeten omrijden. Dit is wat er in de productie bij Printenbind.nl ook te gebeuren staat.

 • Vind het gouden ei

  Gepubliceerd op 31 March 2021

  De inpakkers van Printenbind.nl gaan gouden eieren verstoppen! In elke bestelling die tussen van 2 tot en met 5 april (Tweede Paasdag) wordt verzonden, kun je met een beetje geluk een gouden paasei vinden. Zo’n gouden ei is een cadeaubon van €15,- waard.

 • Win €250,- aan drukwerk

  Gepubliceerd op 08 March 2021

  Nu de winkels open mogen op afspraak en het hopelijk niet lang meer duurt dat de horeca haar terrassen mag openen, vond Printenbind.nl het tijd voor een winactie die deze bedrijven ten goede komt. Horecaondernemers en winkeliers hebben het zwaar en wij willen hen een hart onder de riem steken.

Bekijk meer nieuwsberichten

Bekijk meer klantenbeoordelingen