Het snijden van jouw ontwerp

Bij bijna elke print die jij bestelt, gebruiken we onze snijmachines. Papier en prints op maat snijden en bijsnijden, dat doen onze snijmachines met de grootste precisie. Door jouw document te snijden kunnen we ervoor zorgen dat jouw ontwerp tot de rand afloopt (randloos printen) en geen witranden vertoont waar dit niet de bedoeling is.

Min. afmeting Max. afmeting Pagina aantal Marge
60mm x 80mm 1200mm x 3000mm 5/15 mm
Bestel

Gratis papiermonsters

Niet helemaal zeker over de geschikte papiersoort of gewoon benieuwd welke soorten we nog meer hebben? Ontvang een gratis papiermonsterboek via onderstaande bestel knop. Het boekje bevat samples van al onze papiersoorten, sticker- en postermaterialen. Je betaalt alleen voor de verzendkosten! Afhalen kan natuurlijk ook, dit is volledig gratis. 

Specificaties van snijden

Wanneer je producten bestelt die moeten worden bijgesneden zijn er een aantal zaken die je in je achterhoofd kan houden.

Randloos

Wanneer je een ontwerp hebt dat tot de rand afloopt is het nodig om de optie 'randloos' aan te vinken in het bestelformulier. Bij deze optie zullen ontwerpen op een net iets groter papierformaat worden geprint, zodat deze netjes 'schoon' kunnen worden gesneden. Voorbeeld: een randloos A4 (297x210mm) wordt op SRA4 (320x225mm) geprint, om daarna randloos te worden teruggesneden naar A4 formaat. Ontwerpen die niet per se randloos zijn, maar ook op een groter papierformaat zijn geprint worden ook op maat gesneden. Voorbeeld: een A6 magazine wordt op A4 geprint, en daarna terug op maat gesneden naar A6.

Marges

Het op maat snijden of schoonsnijden van ontwerpen houdt in dat de snede net aan in het ontwerp wordt gezet om geen witranden over te houden. Hierdoor is het van belang dat er in het ontwerp rekening wordt gehouden met een marge. Een marge van 5 mm is standaard en voor garenloos ingebonden boeken wordt een marge van 15 mm aangehouden. Dit betekent dat er 5/15 mm vanaf de rand van je ontwerp geen teksten of figuren moeten staan om ervoor te zorgen dat deze niet worden weggesneden. Lees hier meer over marges. 

Bleed

Het schoonsnijden van een document kan alleen als er buiten het oorspronkelijke formaat opvulling is. Dat betekent dat een randloos ontwerp bleed nodig heeft, zodat er bij het snijden geen witranden ontstaan. Het niet kunnen aanleveren van bleed in je ontwerp is echter geen probleem en ook deze bestanden kunnen randloos worden geprint en gesneden. Dit doen wij door middel van het vergroten van je ontwerp met 1% tijdens het printen. Op deze manier behoud je het formaat van je ontwerp en zullen er ook geen witranden te zien zijn. Lees hier meer over bleed. 

De perfecte papiersoort om te snijden?

ONTWERP GEREED? BESTEL DIRECT JE GESNEDEN PRINTS!

 • Nieuwe vacatures bij Printenbind.nl

  Gepubliceerd op 17 June 2021

  Het productieteam van Printenbind wordt gedreven door een team van gemotiveerde scholieren en studenten. Dat maakt de sfeer op de werkvloer informeel, maar vooral gezellig! Maar het jonge karakter van het bedrijf zorgt ook voor succes. Jong is snel, enthousiast en leergierig. En voor de klant houden we het simpel en toegankelijk. Het resultaat is een klanttevredenheid van een 9,6/10.

 • Nieuw! Plaatmateriaal stalen

  Gepubliceerd op 11 June 2021

  Naast onze papiermonsterboekjes en envelop samples kun je nu ook plaatmateriaal stalen bestellen! Dit voorbeeld bevat al onze plaatmateriaal soorten in verschillende diktes. Zo kun je gemakkelijk vergelijken en de juiste plaatmateriaal soort kiezen voor jouw product!

 • Gratis EK Speelschema op A3 Poster

  Gepubliceerd op 26 May 2021

  Op 11 juni wordt het EK2020 officieel geopend in Rome met de eerste wedstrijd. Turkije speelt op vrijdagavond 21.00 uur tegen Italië. Voorafgaand vindt de openingsceremonie plaats. Vóór de eerste wedstrijd wil jij natuurlijk een speelschema op de koelkast, in de gang of boven je bed hebben hangen om de uitslagen bij te houden. Goed nieuws! In elke bestelling die vanaf maandag 31 mei tot en met zondag 6 juni wordt verzonden, tref je het EK Speelschema aan! Leuk voor jezelf, je buurmeisje, neefje, collega, op de koelkast of het prikbord.

Bekijk meer nieuwsberichten

 • Trouwkaarten

  9 dagen geleden door Siep

  De trouwkaarten incl. enveloppen die precies op maat waren zijn in zeer goed ontvangen door mijn klanten! Super bedankt weer!!

 • Dit keer een boekje magazine besteld…

  9 dagen geleden door Nico Keuning

  Dit keer een boekje magazine besteld dat geniet moest worden. Ook mijn opdracht om geniet drukwerk te leveren is naar volle tevredenheid uitgevoerd!

 • Superblij met de stickers!

  9 dagen geleden door KK

  Superblij met de stickers!

Bekijk meer klantenbeoordelingen