Let op de productie- en openingstijden: op zaterdag 23 oktober zijn wij tot 16.00 uur geopend. Op zondag 24 oktober zijn wij gesloten. Houd a.u.b. rekening met een langere levertijd.

Het snijden van jouw ontwerp

Bij bijna elke print die jij bestelt, gebruiken we onze snijmachines. Papier en prints op maat snijden en bijsnijden, dat doen onze snijmachines met de grootste precisie. Door jouw document te snijden kunnen we ervoor zorgen dat jouw ontwerp tot de rand afloopt (randloos printen) en geen witranden vertoont waar dit niet de bedoeling is.

Min. afmeting Max. afmeting Pagina aantal Marge
60mm x 80mm 1200mm x 3000mm 5/15 mm
Bestel

Gratis papiermonsters

Niet helemaal zeker over de geschikte papiersoort of gewoon benieuwd welke soorten we nog meer hebben? Ontvang een gratis papiermonsterboek via onderstaande bestel knop. Het boekje bevat samples van al onze papiersoorten, sticker- en postermaterialen. Je betaalt alleen voor de verzendkosten! Afhalen kan natuurlijk ook, dit is volledig gratis. 

Specificaties van snijden

Wanneer je producten bestelt die moeten worden bijgesneden zijn er een aantal zaken die je in je achterhoofd kan houden.

Randloos

Wanneer je een ontwerp hebt dat tot de rand afloopt is het nodig om de optie 'randloos' aan te vinken in het bestelformulier. Bij deze optie zullen ontwerpen op een net iets groter papierformaat worden geprint, zodat deze netjes 'schoon' kunnen worden gesneden. Voorbeeld: een randloos A4 (297x210mm) wordt op SRA4 (320x225mm) geprint, om daarna randloos te worden teruggesneden naar A4 formaat. Ontwerpen die niet per se randloos zijn, maar ook op een groter papierformaat zijn geprint worden ook op maat gesneden. Voorbeeld: een A6 magazine wordt op A4 geprint, en daarna terug op maat gesneden naar A6.

Marges

Het op maat snijden of schoonsnijden van ontwerpen houdt in dat de snede net aan in het ontwerp wordt gezet om geen witranden over te houden. Hierdoor is het van belang dat er in het ontwerp rekening wordt gehouden met een marge. Een marge van 5 mm is standaard en voor garenloos ingebonden boeken wordt een marge van 15 mm aangehouden. Dit betekent dat er 5/15 mm vanaf de rand van je ontwerp geen teksten of figuren moeten staan om ervoor te zorgen dat deze niet worden weggesneden. Lees hier meer over marges. 

Bleed

Het schoonsnijden van een document kan alleen als er buiten het oorspronkelijke formaat opvulling is. Dat betekent dat een randloos ontwerp bleed nodig heeft, zodat er bij het snijden geen witranden ontstaan. Het niet kunnen aanleveren van bleed in je ontwerp is echter geen probleem en ook deze bestanden kunnen randloos worden geprint en gesneden. Dit doen wij door middel van het vergroten van je ontwerp met 1% tijdens het printen. Op deze manier behoud je het formaat van je ontwerp en zullen er ook geen witranden te zien zijn. Lees hier meer over bleed. 

De perfecte papiersoort om te snijden?

ONTWERP GEREED? BESTEL DIRECT JE GESNEDEN PRINTS!

 • Prijswijzigingen en nieuwe verzendmethode

  Gepubliceerd op 28 September 2021

  De prijzen van papier en verpakkingsmateriaal lopen snel op. De grote vraag naar karton als gevolg van de sterk gegroeide bezorgeconomie in ‘coronajaar 2020’ heeft de markt sterk beïnvloed. Maar ook andere grondstoffen zijn in prijs gestegen. Printenbind voert daarom diverse marktconforme prijswijzigingen door.

 • Printenbind erkend stagebedrijf hoger onderwijs

  Gepubliceerd op 20 September 2021

  Met ingang van deze maand mag Printenbind zich officieel, erkend stagebedrijf voor het hoger onderwijs noemen. Hiervoor heeft er een audit plaatsgevonden door Stichting ELBHO. Printenbind biedt iedere stageperiode diverse projecten aan waar studenten mee aan de slag kunnen. De stages zijn hoofdzakelijk onder het marketing-communicatie vakgebied te scharen.

 • Nieuwe vacatures bij Printenbind.nl

  Gepubliceerd op 17 June 2021

  Het productieteam van Printenbind wordt gedreven door een team van gemotiveerde scholieren en studenten. Dat maakt de sfeer op de werkvloer informeel, maar vooral gezellig! Maar het jonge karakter van het bedrijf zorgt ook voor succes. Jong is snel, enthousiast en leergierig. En voor de klant houden we het simpel en toegankelijk. Het resultaat is een klanttevredenheid van een 9,6/10.

Bekijk meer nieuwsberichten

 • Beste online printshop!

  8 dagen geleden door Wendy

  Beste online printshop! Sinds de pandemie heb ik veelvuldig gebruik gemaakt van online printshops en Printenbind is veruit de beste. Niet alleen qua kwaliteit maar zeer zeker ook qua klantenservice.

 • Mooie stickers, op gewenste maat.

  9 dagen geleden door Bianca

  Mooie stickers, op gewenste maat. En mooi gesneden. Alles was naar wens, top!!

 • Mooie kaartjes, goede service

  10 dagen geleden door Jeanine

  Super mooie kaarten weer ontvangen! Heel blij mee

Bekijk meer klantenbeoordelingen