Vanwege enorme drukte lukt het ons niet om alle opdrachten op tijd te produceren, houd a.u.b. rekening met een langere levertijd. Excuses voor dit ongemak

Hoe groot is een A6?

Het A6 formaat is hét compacte ‘broekzakformaat’. Het A6 papier is 10,5 centimeter breed en 14,8 centimeter hoog. Dit papierformaat is best praktisch voor het meegeven van een boodschap in een winkel of op een beurs. Een A6 is groot genoeg voor het tonen van wat informatie en klein genoeg om weg te stoppen in je binnenzak.

A6 formaat in millimeters, centimeters en inches

Hieronder tref je een overzicht van het A6 formaat in 3 verschillende meeteenheden.

Papierformaat millimeter centimeter inches
A6 papier 105 x 148 mm 10,5 x 14,8 cm 4,1 x 5,8 inch

A6 formaat in pixels

Hieronder tref je een overzicht van het A6 formaat in pixels bij 3 verschillende resoluties. De resolutie wordt hier uitgedrukt in ppi: pixels per inch.

Resolutie 300 ppi 100 ppi 72 ppi
A6 papier 1748 x 1240 pixels 583 x 413 pixels 420 x 298 pixels

A6 TEN OPZICHTE VAN ANDERE FORMATEN

Een A6 is een kwart van het A4-papier dat bijna iedereen thuis in de printer heeft liggen. Zo kun je je dus goed voorstellen hoe groot deze is. De papierformaten in de A-serie hebben een lengte-breedteverhouding √2:1. Elk formaat binnen deze serie is dus de helft kleiner dan het formaat daarboven. Vouw je een A4’tje dubbel, krijg je A5. Vouw nogmaals dubbel en daar is het A6’je!

TOEPASSINGEN VAN HET A6-FORMAAT

De populairste producten waar het A6 papier wordt gebruikt zijn:

 • Flyers
 • Kaartjes
 • Boekjes
 • Foto's

Je kunt bij veel van onze producten ook zelf het formaat opgeven.

a6-papierformaat-tov-andere-formaten

PAPIERSOORTEN VOOR A6 FORMAAT

Gebruik je het A6 formaat voor het laten printen van een kleine flyer? Dan is ons stevige of extra stevige papier misschien wel voldoende. Dit is respectievelijk 100 of 160 grams. Wil je een luxere of meer glanzende flyer? Kies dan voor 170 grams glanzend of zeer stevig 250 grams papier. Een klein programmaboekje op A6 formaat is misschien wel het meest handzaam met 90 grams papier als binnenwerk en een stevige omslag. In het geval van een kaartje op A6 kun je ook kiezen voor onze speciale papiersoorten zoals Metallic subtiel, Parelmoer luxe of Oud Hollands.

PAPIERGEWICHTEN VOOR HET A6 FORMAAT

Het gewicht van papier wordt uitgedrukt in gram per m2. Zoals je hierboven ook hebt gelezen wordt er gesproken over zoveel grams papier. Heb je bijvoorbeeld 300 grams papier, dan betekent dit dat het A0 formaat 300 gram weegt. Het A0 formaat is gelijk aan 1 vierkante meter. Met deze kennis en begrip van alle papierformaten in de A-serie kun je precies uitrekenen hoeveel een A6’je op 300 grams papier weegt. Gelukkig vind je hieronder een handige tabel met de diverse gewichten.

Papiersoort Gewicht van het A6'je
80 grams standaard 1,25 gram
90 grams roman biotop 1,41 gram
100 grams stevig 1,56 gram
160 grams extra stevig 2,50 gram
170 grams glanzend 2,66 gram
190 grams satijn 2,97 gram
250 grams zeer stevig 3,91 gram
300 grams natuurkarton 4,69 gram
350 grams kaart 5,47 gram

De papiersoorten en daarbij horende gewichten kunnen per product (flyer, poster, magazine et cetera) variëren. Daarnaast zijn er ook nog enkele speciale papiersoorten.

Het perfecte papier voor jouw A6 print?

Overzicht van alle A-formaten

printenbind-papierformaten-a-formaten-overzicht

ONTWERP GEREED? PRINT DIRECT JOUW A6

 • Printenbind erkend stagebedrijf hoger onderwijs

  Gepubliceerd op 20 September 2021

  Met ingang van deze maand mag Printenbind zich officieel, erkend stagebedrijf voor het hoger onderwijs noemen. Hiervoor heeft er een audit plaatsgevonden door Stichting ELBHO. Printenbind biedt iedere stageperiode diverse projecten aan waar studenten mee aan de slag kunnen. De stages zijn hoofdzakelijk onder het marketing-communicatie vakgebied te scharen.

 • Nieuwe vacatures bij Printenbind.nl

  Gepubliceerd op 17 June 2021

  Het productieteam van Printenbind wordt gedreven door een team van gemotiveerde scholieren en studenten. Dat maakt de sfeer op de werkvloer informeel, maar vooral gezellig! Maar het jonge karakter van het bedrijf zorgt ook voor succes. Jong is snel, enthousiast en leergierig. En voor de klant houden we het simpel en toegankelijk. Het resultaat is een klanttevredenheid van een 9,6/10.

 • Nieuw! Plaatmateriaal stalen

  Gepubliceerd op 11 June 2021

  Naast onze papiermonsterboekjes en envelop samples kun je nu ook plaatmateriaal stalen bestellen! Dit voorbeeld bevat al onze plaatmateriaal soorten in verschillende diktes. Zo kun je gemakkelijk vergelijken en de juiste plaatmateriaal soort kiezen voor jouw product!

Bekijk meer nieuwsberichten

 • Goede kwaliteit

  7 dagen geleden door klant

  De levering had wat vertraging maar daar werd je netjes van op de hoogte gebracht. De producten zijn weer net zoals altijd super! Prijs kwaliteit is prima, ik ben zeer tevreden.

 • Snelle levering, vriendelijke benadering

  8 dagen geleden door Hanneke de Graaf

  Snelle levering, vriendelijke benadering

 • Tot nu toe alleen maar positieve…

  8 dagen geleden door Joop Giesendanner

  Tot nu toe alleen maar positieve ervaringen. Ze lijken voort te komen uit een breed gedragen verlangen om het toch vooral de klant naar de zin te maken. iemand is iets heel vriendelijks gestart met goede producten en lieve mensen. Met vriendelijke gr...

Bekijk meer klantenbeoordelingen