Hoe groot is een A6?

Het A6 formaat is hét compacte ‘broekzakformaat’. Het A6 papier is 10,5 centimeter breed en 14,8 centimeter hoog. Dit papierformaat is best praktisch voor het meegeven van een boodschap in een winkel of op een beurs. Een A6 is groot genoeg voor het tonen van wat informatie en klein genoeg om weg te stoppen in je binnenzak.

A6 formaat in millimeters, centimeters en inches

Hieronder tref je een overzicht van het A6 formaat in 3 verschillende meeteenheden.

Papierformaat millimeter centimeter inches
A6 papier 105 x 148 mm 10,5 x 14,8 cm 4,1 x 5,8 inch

A6 formaat in pixels

Hieronder tref je een overzicht van het A6 formaat in pixels bij 3 verschillende resoluties. De resolutie wordt hier uitgedrukt in ppi: pixels per inch.

Resolutie 300 ppi 100 ppi 72 ppi
A6 papier 1748 x 1240 pixels 583 x 413 pixels 420 x 298 pixels

A6 TEN OPZICHTE VAN ANDERE FORMATEN

Een A6 is een kwart van het A4-papier dat bijna iedereen thuis in de printer heeft liggen. Zo kun je je dus goed voorstellen hoe groot deze is. De papierformaten in de A-serie hebben een lengte-breedteverhouding √2:1. Elk formaat binnen deze serie is dus de helft kleiner dan het formaat daarboven. Vouw je een A4’tje dubbel, krijg je A5. Vouw nogmaals dubbel en daar is het A6’je!

TOEPASSINGEN VAN HET A6-FORMAAT

De populairste producten waar het A6 papier wordt gebruikt zijn:

 • Flyers
 • Kaartjes
 • Boekjes
 • Foto's

Je kunt bij veel van onze producten ook zelf het formaat opgeven.

a6-papierformaat-tov-andere-formaten

PAPIERSOORTEN VOOR A6 FORMAAT

Gebruik je het A6 formaat voor het laten printen van een kleine flyer? Dan is ons stevige of extra stevige papier misschien wel voldoende. Dit is respectievelijk 100 of 160 grams. Wil je een luxere of meer glanzende flyer? Kies dan voor 170 grams glanzend of zeer stevig 250 grams papier. Een klein programmaboekje op A6 formaat is misschien wel het meest handzaam met 90 grams papier als binnenwerk en een stevige omslag. In het geval van een kaartje op A6 kun je ook kiezen voor onze speciale papiersoorten zoals Metallic subtiel, Parelmoer luxe of Oud Hollands.

PAPIERGEWICHTEN VOOR HET A6 FORMAAT

Het gewicht van papier wordt uitgedrukt in gram per m2. Zoals je hierboven ook hebt gelezen wordt er gesproken over zoveel grams papier. Heb je bijvoorbeeld 300 grams papier, dan betekent dit dat het A0 formaat 300 gram weegt. Het A0 formaat is gelijk aan 1 vierkante meter. Met deze kennis en begrip van alle papierformaten in de A-serie kun je precies uitrekenen hoeveel een A6’je op 300 grams papier weegt. Gelukkig vind je hieronder een handige tabel met de diverse gewichten.

Papiersoort Gewicht van het A6'je
80 grams standaard 1,25 gram
90 grams roman biotop 1,41 gram
100 grams stevig 1,56 gram
160 grams extra stevig 2,50 gram
170 grams glanzend 2,66 gram
190 grams satijn 2,97 gram
250 grams zeer stevig 3,91 gram
300 grams natuurkarton 4,69 gram
350 grams kaart 5,47 gram

De papiersoorten en daarbij horende gewichten kunnen per product (flyer, poster, magazine et cetera) variëren. Daarnaast zijn er ook nog enkele speciale papiersoorten.

Het perfecte papier voor jouw A6 print?

Overzicht van alle A-formaten

printenbind-papierformaten-a-formaten-overzicht

ONTWERP GEREED? PRINT DIRECT JOUW A6

 • Nieuwe vacatures bij Printenbind.nl

  Gepubliceerd op 17 June 2021

  Het productieteam van Printenbind wordt gedreven door een team van gemotiveerde scholieren en studenten. Dat maakt de sfeer op de werkvloer informeel, maar vooral gezellig! Maar het jonge karakter van het bedrijf zorgt ook voor succes. Jong is snel, enthousiast en leergierig. En voor de klant houden we het simpel en toegankelijk. Het resultaat is een klanttevredenheid van een 9,6/10.

 • Nieuw! Plaatmateriaal stalen

  Gepubliceerd op 11 June 2021

  Naast onze papiermonsterboekjes en envelop samples kun je nu ook plaatmateriaal stalen bestellen! Dit voorbeeld bevat al onze plaatmateriaal soorten in verschillende diktes. Zo kun je gemakkelijk vergelijken en de juiste plaatmateriaal soort kiezen voor jouw product!

 • Gratis EK Speelschema op A3 Poster

  Gepubliceerd op 26 May 2021

  Op 11 juni wordt het EK2020 officieel geopend in Rome met de eerste wedstrijd. Turkije speelt op vrijdagavond 21.00 uur tegen Italië. Voorafgaand vindt de openingsceremonie plaats. Vóór de eerste wedstrijd wil jij natuurlijk een speelschema op de koelkast, in de gang of boven je bed hebben hangen om de uitslagen bij te houden. Goed nieuws! In elke bestelling die vanaf maandag 31 mei tot en met zondag 6 juni wordt verzonden, tref je het EK Speelschema aan! Leuk voor jezelf, je buurmeisje, neefje, collega, op de koelkast of het prikbord.

Bekijk meer nieuwsberichten

 • Grote inzet van P&B team

  10 dagen geleden door Cobi

  Het printen van mijn flyers ging over wat hobbels. Maar het team van Print en Bind deed er alles aan om de bestelling toch goed af te leveren. Dank jullie wel. Ik ga zeker meer bestellen bij Print en Bind!

 • Enthousiast!

  10 dagen geleden door Esmy Smit

  Mega positief erover. Besteld bij Student-print.nl Ik heb mijn scriptie laten inbinden en de kwaliteit is echt mega goed. Je wordt ook super goed geholpen door de klantenservice als je wat vragen hebt of twijfelt wat het beste is. Nu onderweg naar mi...

 • Ik ben fan van Printenbind.

  10 dagen geleden door Milou van Rooij - de Vries

  Ik ben fan van Printenbind. Ze leveren met spoed, gewoon of budget, tot nu toe altijd binnen de termijn. Kwaliteit is goed. Het leren wordt zo een stuk leuker.

Bekijk meer klantenbeoordelingen