Let op de productie- en openingstijden: op zaterdag 23 oktober zijn wij tot 16.00 uur geopend. Op zondag 24 oktober zijn wij gesloten. Houd a.u.b. rekening met een langere levertijd.

Hoe groot is een B0?

Het B0 formaat is de grootste in de B-serie papierformaten. Dit posterformaat is 100 centimeter breed x 141,4 hoog en daarmee ook groter dan elk ander formaat in de A-serie papierformaten. Een B0 gebruik je als poster, welke je ook wel eens in stoepbord staanders ziet.

B0 formaat in millimeters, centimeters en inches

Hieronder tref je een overzicht van het B0 formaat in 3 verschillende meeteenheden.

Papierformaat millimeter centimeter inches
B0 papier 1000 x 1414 mm     100 x 141,4 cm 39,4 x 55,7 inch

B0 formaat in pixels

Hieronder tref je een overzicht van het B0 formaat in pixels bij 3 verschillende resoluties. De resolutie wordt hier uitgedrukt in ppi: pixels per inch.

Resolutie 300 ppi 100 ppi 72 ppi
B0 papier 11811 x 16701 pixels 3937 x 5567 pixels 2835 x 4008 pixels

B0 ten opzichte van andere formaten

Het B0 formaat is net iets meer dan twee keer zo groot als de B1. Met zijn 1000 mm breedte en 1414 mm hoogte is de B0 het grootste formaat uit de B-serie en stijgt deze dus ook ver boven alle formaten uit de A-serie uit.

TOEPASSINGEN VAN HET B0-FORMAAT

Zie je wel eens een enorme poster onder het viaduct geplakt, in de lobby van het theater of in een showroom achter glas gepresenteerd? Grote kans dat dit een poster is, geprint op B0 papier. Het grote B0-formaat wordt veelal gebruikt wanneer de afstand tot de kijker vrij groot is en het oppervlakte waar deze wordt opgehangen ook.

Papiersoorten voor B1 formaat

Het B0 posterformaat kun je laten printen op stevig 190 grams papier met een satijnen afwerking. Dit papier is licht glanzend en kreukt niet snel. Ideaal voor jouw B0 poster dus!

PLAATMATERIALEN VOOR HET B0 BORD

Het B0 formaat bord kun je bij Printenbind op alle beschikbare materialen laten produceren. Er zijn diverse plaatmaterialen, waarbij de een goed geschikt is voor indoor gebruik, zoals op een beurs. En plaatmaterialen die juist speciaal worden geproduceerd worden voor outdoor signing. De diktes van het A0 bord variëren van 2 mm display karton tot aan 16 mm re-board. 

Het perfecte papier voor jouw B0 print?

Ontwerp gereed? Print direct jouw B0

 • Prijswijzigingen en nieuwe verzendmethode

  Gepubliceerd op 28 September 2021

  De prijzen van papier en verpakkingsmateriaal lopen snel op. De grote vraag naar karton als gevolg van de sterk gegroeide bezorgeconomie in ‘coronajaar 2020’ heeft de markt sterk beïnvloed. Maar ook andere grondstoffen zijn in prijs gestegen. Printenbind voert daarom diverse marktconforme prijswijzigingen door.

 • Printenbind erkend stagebedrijf hoger onderwijs

  Gepubliceerd op 20 September 2021

  Met ingang van deze maand mag Printenbind zich officieel, erkend stagebedrijf voor het hoger onderwijs noemen. Hiervoor heeft er een audit plaatsgevonden door Stichting ELBHO. Printenbind biedt iedere stageperiode diverse projecten aan waar studenten mee aan de slag kunnen. De stages zijn hoofdzakelijk onder het marketing-communicatie vakgebied te scharen.

 • Nieuwe vacatures bij Printenbind.nl

  Gepubliceerd op 17 June 2021

  Het productieteam van Printenbind wordt gedreven door een team van gemotiveerde scholieren en studenten. Dat maakt de sfeer op de werkvloer informeel, maar vooral gezellig! Maar het jonge karakter van het bedrijf zorgt ook voor succes. Jong is snel, enthousiast en leergierig. En voor de klant houden we het simpel en toegankelijk. Het resultaat is een klanttevredenheid van een 9,6/10.

Bekijk meer nieuwsberichten

 • Beste online printshop!

  8 dagen geleden door Wendy

  Beste online printshop! Sinds de pandemie heb ik veelvuldig gebruik gemaakt van online printshops en Printenbind is veruit de beste. Niet alleen qua kwaliteit maar zeer zeker ook qua klantenservice.

 • Mooie stickers, op gewenste maat.

  9 dagen geleden door Bianca

  Mooie stickers, op gewenste maat. En mooi gesneden. Alles was naar wens, top!!

 • Mooie kaartjes, goede service

  10 dagen geleden door Jeanine

  Super mooie kaarten weer ontvangen! Heel blij mee

Bekijk meer klantenbeoordelingen