Let op de productie- en openingstijden: op zaterdag 23 oktober zijn wij tot 16.00 uur geopend. Op zondag 24 oktober zijn wij gesloten. Houd a.u.b. rekening met een langere levertijd.

Hoe groot is een A0?

Het A0 formaat is precies 1 vierkante meter groot. Maar liefst 84,1 centimeter breed en 118,9 centimeter hoog. A0 is het grootste papierformaat van de A-serie en populair voor het printen van opvallende posters.

A0 formaat in millimeters, centimers en inches

Hieronder tref je een overzicht van het A0 formaat in 3 verschillende meeteenheden.

Papierformaat millimeter centimeter inches
A0 papier 841 x 1189 mm 84,1 x 118,9 cm 33,1 x 46,8 inch

A0 formaat in pixels

Hieronder tref je een overzicht van het A0 formaat in pixels bij 3 verschillende resoluties. De resolutie wordt hier uitgedrukt in ppi: pixels per inch.

Resolutie 300 ppi 100 ppi 72 ppi
A0 papier 14043 x 9933 pixels 4681 x 3311 pixels 3370 x 2384 pixels

A0 ten opzichte van andere formaten

Alle papierformaten binnen de A-serie hebben de lengte-breedteverhouding √2:1. Het A0 formaat is met het oppervlak van 1 m2 het uitgangspunt. Vouw je deze dubbel, dan verkrijg je het A1 formaat. Doe je dat nogmaals, dan heb je het A2 formaat en zo verder. Handig hè?

TOEPASSINGEN VAN HET A0-FORMAAT

Het grote A0 formaat wordt veelal toegepast voor outdoor campagnes. Op A0-papier kun je een poster laten printen, maar je kunt ook een bord op A0 bestellen. Daarnaast zien we het A0 formaat ook wel gebruikt voor het printen van bouwtekeningen, technische schema’s of plattegronden.

a0-papierformaat-tov-andere-formaten

Papiersoorten voor A0 formaat

Genoeg te kiezen wanneer je jouw ontwerp op A0 laat printen. In de meeste gevallen zal dat een poster zijn. Je kunt jouw A0 bijvoorbeeld op het populaire 190 grams stevige satijn papier laten printen. Maar er zijn ook papiersoorten beschikbaar die beter beschrijfbaar of nog dikker en steviger zijn.

PLAATMATERIALEN VOOR HET A0 BORD

Het A0 is dus ook een bekend standaardformaat voor borden. De plaatmaterialen variëren in diktes van 2 mm karton tot 16 re-board. Andere mogelijkheden zijn forex, foamplaat, kanaalplaat, dibond, plexiglas en hout.

PAPIERGEWICHTEN VOOR HET A4 FORMAAT

Het papiergewicht wordt uitgedrukt in gram per m2. Men spreekt vaak over zoveel grams papier, waarbij de A0 het uitgangspunt is. Met andere woorden: “250 grams papier” vertelt dus eigenlijk dat A0 (1 vierkante meter) 250 gram weegt. Hoe hoger het aantal grams, hoe zwaarder en dikker het papier is. Hieronder tref je een tabel aan met de meest gangbare papiergewichten.

Papiersoort Gewicht van het A4'tje
80 grams standaard 80 gram
90 grams roman biotop 90 gram
100 grams stevig 100 gram
160 grams extra stevig 160 gram
170 grams glanzend 170 gram
190 grams satijn 190 gram
250 grams zeer stevig 250 gram
300 grams natuurkarton 300 gram
350 grams kaart 350 gram

De papiersoorten en daarbij horende gewichten kunnen per product (flyer, poster, magazine et cetera) variëren. Daarnaast zijn er ook nog enkele speciale papiersoorten.

Het perfecte papier voor jouw A0 print?

Overzicht van alle A-formaten

printenbind-papierformaten-a-formaten-overzicht

Ontwerp gereed? Print direct jouw A0

 • Prijswijzigingen en nieuwe verzendmethode

  Gepubliceerd op 28 September 2021

  De prijzen van papier en verpakkingsmateriaal lopen snel op. De grote vraag naar karton als gevolg van de sterk gegroeide bezorgeconomie in ‘coronajaar 2020’ heeft de markt sterk beïnvloed. Maar ook andere grondstoffen zijn in prijs gestegen. Printenbind voert daarom diverse marktconforme prijswijzigingen door.

 • Printenbind erkend stagebedrijf hoger onderwijs

  Gepubliceerd op 20 September 2021

  Met ingang van deze maand mag Printenbind zich officieel, erkend stagebedrijf voor het hoger onderwijs noemen. Hiervoor heeft er een audit plaatsgevonden door Stichting ELBHO. Printenbind biedt iedere stageperiode diverse projecten aan waar studenten mee aan de slag kunnen. De stages zijn hoofdzakelijk onder het marketing-communicatie vakgebied te scharen.

 • Nieuwe vacatures bij Printenbind.nl

  Gepubliceerd op 17 June 2021

  Het productieteam van Printenbind wordt gedreven door een team van gemotiveerde scholieren en studenten. Dat maakt de sfeer op de werkvloer informeel, maar vooral gezellig! Maar het jonge karakter van het bedrijf zorgt ook voor succes. Jong is snel, enthousiast en leergierig. En voor de klant houden we het simpel en toegankelijk. Het resultaat is een klanttevredenheid van een 9,6/10.

Bekijk meer nieuwsberichten

 • Beste online printshop!

  8 dagen geleden door Wendy

  Beste online printshop! Sinds de pandemie heb ik veelvuldig gebruik gemaakt van online printshops en Printenbind is veruit de beste. Niet alleen qua kwaliteit maar zeer zeker ook qua klantenservice.

 • Mooie stickers, op gewenste maat.

  9 dagen geleden door Bianca

  Mooie stickers, op gewenste maat. En mooi gesneden. Alles was naar wens, top!!

 • Mooie kaartjes, goede service

  10 dagen geleden door Jeanine

  Super mooie kaarten weer ontvangen! Heel blij mee

Bekijk meer klantenbeoordelingen