Vouwen en Nieten

Met onze plockmatic machines kunnen wij razendsnel jouw documenten vouwen en nieten. Zo maak jij de mooiste magazines, liturgieën, tijdschriften en brochures. Wij kunnen jouw document zowel aan de korte als lange zijde vouwen en nieten. Zo weet je zeker dat jouw ontwerp altijd mogelijk is. Vouwen en nieten producten produceren wij al vanaf 1 stuk. 

 

 

 

De voordelen van vouwen en nieten

Bij het vouwen en nieten van jouw documenten zijn er verschillende voordelen. Zo kun je jouw magazine of brochure volledig plat leggen op tafel en gemakkelijk doorbladeren. Afbeeldingen lopen op deze manier mooi door. Ook kun je bij vouwen en nieten gaan voor verschillende covers om jouw product een eigen uitstraling te geven.

Bedrukte covers

Een mooie optie bij vouwen en nieten, is om jouw magazine een zwaardere papiersoort cover te geven. Op deze manier is jouw product steviger en beschadigt het minder snel. Er is bij vouwen en nieten een keuze uit 9 speciale papiersoorten voor jouw cover. Wil je een extra stevige cover, kies er dan voor om deze te lamineren. Zo is hij bestand tegen vlekken en is hij spatwater bestendig. Natuurlijk is een zwaardere cover niet altijd nodig, je kunt daarom ook gaan voor een geniet product met volledig dezelfde papiersoort. 

Vouwen en Nieten vs Garenloos inbinden

Bij beide producten kan er gekozen worden voor een doorlopende cover. Wil je graag op de rug nog een tekst of duidelijke afbeeldingen? Kies dan voor een garenloos ingebonden boek. Het voordeel van een gevouwen en geniet boek, is dat deze volledig plat op tafel gelegd kan worden. Dit is bij garenloos inbinden geen optie. Voor dikkere boeken raden we, voor de stevigheid, aan om deze garenloos in te binden.  

Een magazine, boek of brochure aan de korte zijde ingebonden

Extra afwerkingen

Om je boek helemaal naar je eigen ideeën te maken, kun je kiezen voor extra opties. Zo heb je een keuze uit:

 • Ronde hoeken: Voor een speelse en losse uitstraling kun je ervoor kiezen de rechter hoeken van je magazine of brochure een ronde hoek te geven. Dit is bijvoorbeeld leuk bij trouwmagazines of bij verjaardagsmagazines. 
 • Mat gelamineerde cover: Door je magazine een mat gelamineerde cover te geven blijft het langer mooi. Zo is je magazine namelijk beschermd tegen krassen en is hij spatbestendig. Daarnaast zorgt het laminaat voor extra stevigheid en geeft de matte voorzijde een totaal eigen uitstraling.
 • Glossy cover: Door te kiezen voor een glossy cover komen foto's erg mooi uit de verf. Ook zorgt deze coating er voor dat de magazines beschermd zijn tegen spatwater. 
 • Randloos printen: Bevat jouw bestand afbeeldingen of kleuren die tot aan de rand lopen, ga dan voor de optie randloos printen. Zo wordt jouw magazine afgewerkt zonder witranden.

Perfecte afwerking voor vouwen en nieten?

Ontwerp gereed? Bestel direct als gevouwen en geniet

 • Nieuwe vacatures bij Printenbind.nl

  Gepubliceerd op 17 June 2021

  Het productieteam van Printenbind wordt gedreven door een team van gemotiveerde scholieren en studenten. Dat maakt de sfeer op de werkvloer informeel, maar vooral gezellig! Maar het jonge karakter van het bedrijf zorgt ook voor succes. Jong is snel, enthousiast en leergierig. En voor de klant houden we het simpel en toegankelijk. Het resultaat is een klanttevredenheid van een 9,6/10.

 • Nieuw! Plaatmateriaal stalen

  Gepubliceerd op 11 June 2021

  Naast onze papiermonsterboekjes en envelop samples kun je nu ook plaatmateriaal stalen bestellen! Dit voorbeeld bevat al onze plaatmateriaal soorten in verschillende diktes. Zo kun je gemakkelijk vergelijken en de juiste plaatmateriaal soort kiezen voor jouw product!

 • Gratis EK Speelschema op A3 Poster

  Gepubliceerd op 26 May 2021

  Op 11 juni wordt het EK2020 officieel geopend in Rome met de eerste wedstrijd. Turkije speelt op vrijdagavond 21.00 uur tegen Italië. Voorafgaand vindt de openingsceremonie plaats. Vóór de eerste wedstrijd wil jij natuurlijk een speelschema op de koelkast, in de gang of boven je bed hebben hangen om de uitslagen bij te houden. Goed nieuws! In elke bestelling die vanaf maandag 31 mei tot en met zondag 6 juni wordt verzonden, tref je het EK Speelschema aan! Leuk voor jezelf, je buurmeisje, neefje, collega, op de koelkast of het prikbord.

Bekijk meer nieuwsberichten

 • Grote inzet van P&B team

  10 dagen geleden door Cobi

  Het printen van mijn flyers ging over wat hobbels. Maar het team van Print en Bind deed er alles aan om de bestelling toch goed af te leveren. Dank jullie wel. Ik ga zeker meer bestellen bij Print en Bind!

 • Enthousiast!

  10 dagen geleden door Esmy Smit

  Mega positief erover. Besteld bij Student-print.nl Ik heb mijn scriptie laten inbinden en de kwaliteit is echt mega goed. Je wordt ook super goed geholpen door de klantenservice als je wat vragen hebt of twijfelt wat het beste is. Nu onderweg naar mi...

 • Ik ben fan van Printenbind.

  10 dagen geleden door Milou van Rooij - de Vries

  Ik ben fan van Printenbind. Ze leveren met spoed, gewoon of budget, tot nu toe altijd binnen de termijn. Kwaliteit is goed. Het leren wordt zo een stuk leuker.

Bekijk meer klantenbeoordelingen