Welke informatie staat er op een geboortekaartje?

Welke informatie staat er op een geboortekaartje ?

Het versturen van een geboortekaartje is een traditie en bedoeld om vrienden en familie te laten weten dat je zoon of dochter geboren is. Als je in verwachting bent van je eerste kindje kan het nog wel is een raadsel zijn wat er nou allemaal op zo’n geboortekaartje moet komen te staan. Ook heb je die tijd natuurlijk wel wat anders aan je hoofd en wil je er niet te veel tijd aan besteden. Daarom hebben wij een lijstje voor je gemaakt zodat je snel en eenvoudig je geboortekaartje kan opstellen.

Er is veel vrijheid in de informatie die je op een geboortekaartje kan zetten. Wel zijn er een paar dingen die niet mogen ontbreken, zoals:

 1. Naam van je kindjeAls eerste begin je met het vermelden van de naam van je zoon of dochter. Dit is iets wat je waarschijnlijk zo lang geheim hebt moeten houden en nu eindelijk bekend mag maken dus dit kan natuurlijk niet ontbreken.

 2. Naam van de ouder(s), broers en zussen
  Voeg de namen van de ouder(s) toe aan het geboortekaartje. Het is natuurlijk handig dat de mensen die de geboortekaartjes krijgen, weten van wie de kaart afkomstig is. De namen van de broers en zussen (als die er zijn) kunnen natuurlijk niet uitgesloten worden. Voeg deze dan ook toe aan het kaartje.

 3. Geslacht 
  Soms is het niet meteen duidelijk of het om een jongen of meisje gaat. Heb je bijvoorbeeld een naam die zowel voor jongens als voor meisjes kan? En zijn de kleuren van de geboortekaart neutraal? Dan is het handig om nog specifiek het geslacht erbij te vermelden. Dan is het ook makkelijker, voor familie of vrienden, om een cadeautje te kopen.

 4. Geboortedatum
  Dit spreekt natuurlijk voor zich. Het is belangrijk om te vermelden wanneer de baby geboren is. De geboortedatum vermelden kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met streepjes ertussen, zoals: 12-1-2022 of deels uitgeschreven: 12 januari 2022. 

 5. Contactgegevens
  Wat er ook niet mag ontbreken zijn je eigen contactgegevens. Zo weten mensen hoe ze je kunnen bereiken om je te feliciteren, een kaartje te sturen of om op bezoek te komen. 

 6. Geboortefeitjes
  Geboortefeitjes kunnen je geboortekaartjes net wat origineler maken. Onder geboortefeitjes kun je het geboortetijdstip of lengte van de baby verstaan. Ook kun je het gewicht toevoegen. Hierdoor kunnen mensen vaak een inschatting maken of het kindje gezond is. Zo wordt het cadeau geven van kleding makkelijker omdat mensen de maat beter kunnen inschatten. 

Geboortekaartje klaar? Laat dan je geboortekaartje drukken.