Het snijden van jouw ontwerp

Bij bijna elke print die jij bestelt, gebruiken we onze snijmachines. Papier en prints op maat snijden en bijsnijden, dat doen onze snijmachines met de grootste precisie. Door jouw document te snijden kunnen we ervoor zorgen dat jouw ontwerp tot de rand afloopt (randloos printen) en geen witranden vertoont waar dit niet de bedoeling is.

Min. afmetingMax. afmetingPagina aantalMarge
60mm x 80mm1200mm x 3000mm5/15 mm

Specificaties van snijden

Wanneer je producten bestelt die moeten worden bijgesneden zijn er een aantal zaken die je in je achterhoofd kan houden.

Randloos

Wanneer je een ontwerp hebt dat tot de rand afloopt is het nodig om de optie 'randloos' aan te vinken in het bestelformulier. Bij deze optie zullen ontwerpen op een net iets groter papierformaat worden geprint, zodat deze netjes 'schoon' kunnen worden gesneden. Voorbeeld: een randloos A4 (297x210mm) wordt op SRA4 (320x225mm) geprint, om daarna randloos te worden teruggesneden naar A4 formaat. Ontwerpen die niet per se randloos zijn, maar ook op een groter papierformaat zijn geprint worden ook op maat gesneden. Voorbeeld: een A6 magazine wordt op A4 geprint, en daarna terug op maat gesneden naar A6.

Marges

Het op maat snijden of schoonsnijden van ontwerpen houdt in dat de snede net aan in het ontwerp wordt gezet om geen witranden over te houden. Hierdoor is het van belang dat er in het ontwerp rekening wordt gehouden met een marge. Een marge van 5 mm is standaard en voor garenloos ingebonden boeken wordt een marge van 15 mm aangehouden. Dit betekent dat er 5/15 mm vanaf de rand van je ontwerp geen teksten of figuren moeten staan om ervoor te zorgen dat deze niet worden weggesneden. Lees hier meer over marges. 

Bleed

Het schoonsnijden van een document kan alleen als er buiten het oorspronkelijke formaat opvulling is. Dat betekent dat een randloos ontwerp bleed nodig heeft, zodat er bij het snijden geen witranden ontstaan. Het niet kunnen aanleveren van bleed in je ontwerp is echter geen probleem en ook deze bestanden kunnen randloos worden geprint en gesneden. Dit doen wij door middel van het vergroten van je ontwerp met 1% tijdens het printen. Op deze manier behoud je het formaat van je ontwerp en zullen er ook geen witranden te zien zijn. Lees hier meer over bleed. 


De perfecte papiersoort om te

Bekijk papiersoorten

ONTWERP GEREED? BESTEL DIRECT JE GESNEDEN PRINTS!