Hoe groot is een Abri?

De meeste buitenreclames die je ziet op stations en langs de wegen zijn posters op het Abri formaat. De Abri poster is 118,5 centimeter hoog en 175 centimeter breed. De herkomst van de benaming komt voort uit de letterlijke betekenis van een abri. Dit is een niet afgesloten wachtruimte zoals een bus- of tramhalte. De enorme Abri poster biedt ruimte voor een uitgebreid ontwerp. Let wel dat een Abri veelal van een afstand wordt bekeken of wordt gezien door voorbij rijdend verkeer. Tip: Houd je boodschap dus kort en krachtig.

Abri formaat in millimeters, centimeters en inches

Hieronder tref je een overzicht van het Abri formaat in 3 verschillende meeteenheden.

Papierformaat millimeter centimeter inches
Abri papier 1185 x 1750 mm 118,5 x 175 cm 46,81 x 68,9 inch

Abri formaat in pixels

Hieronder tref je een overzicht van het Abri formaat in pixels bij 3 verschillende resoluties. De resolutie wordt hier uitgedrukt in ppi: pixels per inch.

Resolutie 300 ppi 100 ppi 72 ppi
Abri papier 3508 x 2480 pixels 1169 x 827 pixels 842 x 595 pixels

Abri ten opzichte van andere formaten

De Abri is een vrij bekend posterformaat die onder de paraplu van outdoor signing middelen valt. De Abri valt qua lengte-breedteverhouding niet helemaal in de A-serie papierformaten. Maar, ten opzichte van de A0 poster is deze ongeveer twee keer zo groot.

Papiersoorten voor de Abri

De Abri kan bij Printenbind.nl op 2 papiersoorten worden geprint. Op stevig 190 grams satijn papier voor een toepassing als poster. Of op 2 millimeter dik display karton, voor indoor gebruik als bord.

Het perfecte papier voor jouw Abri?

Ontwerp gereed? Print direct jouw Abri

 • Prijswijzigingen en nieuwe verzendmethode

  Gepubliceerd op 28 September 2021

  De prijzen van papier en verpakkingsmateriaal lopen snel op. De grote vraag naar karton als gevolg van de sterk gegroeide bezorgeconomie in ‘coronajaar 2020’ heeft de markt sterk beïnvloed. Maar ook andere grondstoffen zijn in prijs gestegen. Printenbind voert daarom diverse marktconforme prijswijzigingen door.

 • Printenbind erkend stagebedrijf hoger onderwijs

  Gepubliceerd op 20 September 2021

  Met ingang van deze maand mag Printenbind zich officieel, erkend stagebedrijf voor het hoger onderwijs noemen. Hiervoor heeft er een audit plaatsgevonden door Stichting ELBHO. Printenbind biedt iedere stageperiode diverse projecten aan waar studenten mee aan de slag kunnen. De stages zijn hoofdzakelijk onder het marketing-communicatie vakgebied te scharen.

 • Nieuwe vacatures bij Printenbind.nl

  Gepubliceerd op 17 June 2021

  Het productieteam van Printenbind wordt gedreven door een team van gemotiveerde scholieren en studenten. Dat maakt de sfeer op de werkvloer informeel, maar vooral gezellig! Maar het jonge karakter van het bedrijf zorgt ook voor succes. Jong is snel, enthousiast en leergierig. En voor de klant houden we het simpel en toegankelijk. Het resultaat is een klanttevredenheid van een 9,6/10.

Bekijk meer nieuwsberichten

 • Eindelijk echte mensen, geen chatbots. Supersnelle service!

  2 dagen geleden door Jozias

  Mijn bestelling bij Printenbind was in eerste instantie niet helemaal compleet. Ik had van 1 exemplaar te weinig ontvangen. Via de chat had ik binnen 1 minuut met een medewerker contact die meteen voor mij aan de slag ging. De volgende werkdag had ik...

 • Ik ben heel tevreden over Printenbind.

  2 dagen geleden door Louise

  Ik ben heel tevreden over Printenbind. Wat ze afleveren ziet er heel nettjes en verzorgd uit. Ook als je de draad op de website ff kwijt bent of het werkt ff niet zoals je zou willen... ze staan meteen klaar om je verder te helpen.

 • Goed product

  2 dagen geleden door Marion

  Goed product

Bekijk meer klantenbeoordelingen