Hoe groot is een Abri?

De meeste buitenreclames die je ziet op stations en langs de wegen zijn posters op het Abri formaat. De Abri poster is 118,5 centimeter hoog en 175 centimeter breed. De herkomst van de benaming komt voort uit de letterlijke betekenis van een abri. Dit is een niet afgesloten wachtruimte zoals een bus- of tramhalte. De enorme Abri poster biedt ruimte voor een uitgebreid ontwerp. Let wel dat een Abri veelal van een afstand wordt bekeken of wordt gezien door voorbij rijdend verkeer. Tip: Houd je boodschap dus kort en krachtig.

Abri formaat in millimeters, centimeters en inches

Hieronder tref je een overzicht van het Abri formaat in 3 verschillende meeteenheden.

Papierformaatmillimetercentimeterinches
Abri papier1185 x 1750 mm118,5 x 175 cm46,81 x 68,9 inch

Abri formaat in pixels

Hieronder tref je een overzicht van het Abri formaat in pixels bij 3 verschillende resoluties. De resolutie wordt hier uitgedrukt in ppi: pixels per inch.

Resolutie300 ppi100 ppi72 ppi
Abri papier3508 x 2480 pixels1169 x 827 pixels842 x 595 pixels

Abri ten opzichte van andere formaten

De Abri is een vrij bekend posterformaat die onder de paraplu van outdoor signing middelen valt. De Abri valt qua lengte-breedteverhouding niet helemaal in de A-serie papierformaten. Maar, ten opzichte van de A0 poster is deze ongeveer twee keer zo groot.

Bekijk populaire producten

Papiersoorten voor de Abri

De Abri kan bij Printenbind.nl op 2 papiersoorten worden geprint. Op stevig 190 grams satijn papier voor een toepassing als poster. Of op 2 millimeter dik display karton, voor indoor gebruik als bord.

Het perfecte papier voor jouw

Papiersoorten bekijken