Hoe groot is een Abri?

De meeste buitenreclames die je ziet op stations en langs de wegen zijn posters op het Abri formaat. De Abri poster is 118,5 centimeter hoog en 175 centimeter breed. De herkomst van de benaming komt voort uit de letterlijke betekenis van een abri. Dit is een niet afgesloten wachtruimte zoals een bus- of tramhalte. De enorme Abri poster biedt ruimte voor een uitgebreid ontwerp. Let wel dat een Abri veelal van een afstand wordt bekeken of wordt gezien door voorbij rijdend verkeer. Tip: Houd je boodschap dus kort en krachtig.

Abri formaat in millimeters, centimeters en inches

Hieronder tref je een overzicht van het Abri formaat in 3 verschillende meeteenheden.

Papierformaat millimeter centimeter inches
Abri papier 1185 x 1750 mm 118,5 x 175 cm 46,81 x 68,9 inch

Abri formaat in pixels

Hieronder tref je een overzicht van het Abri formaat in pixels bij 3 verschillende resoluties. De resolutie wordt hier uitgedrukt in ppi: pixels per inch.

Resolutie 300 ppi 100 ppi 72 ppi
Abri papier 3508 x 2480 pixels 1169 x 827 pixels 842 x 595 pixels

Abri ten opzichte van andere formaten

De Abri is een vrij bekend posterformaat die onder de paraplu van outdoor signing middelen valt. De Abri valt qua lengte-breedteverhouding niet helemaal in de A-serie papierformaten. Maar, ten opzichte van de A0 poster is deze ongeveer twee keer zo groot.

Papiersoorten voor de Abri

De Abri kan bij Printenbind.nl op 2 papiersoorten worden geprint. Op stevig 190 grams satijn papier voor een toepassing als poster. Of op 2 millimeter dik display karton, voor indoor gebruik als bord.

Het perfecte papier voor jouw Abri?

Ontwerp gereed? Print direct jouw Abri

 • Nieuwe vacatures bij Printenbind.nl

  Gepubliceerd op 17 June 2021

  Het productieteam van Printenbind wordt gedreven door een team van gemotiveerde scholieren en studenten. Dat maakt de sfeer op de werkvloer informeel, maar vooral gezellig! Maar het jonge karakter van het bedrijf zorgt ook voor succes. Jong is snel, enthousiast en leergierig. En voor de klant houden we het simpel en toegankelijk. Het resultaat is een klanttevredenheid van een 9,6/10.

 • Nieuw! Plaatmateriaal stalen

  Gepubliceerd op 11 June 2021

  Naast onze papiermonsterboekjes en envelop samples kun je nu ook plaatmateriaal stalen bestellen! Dit voorbeeld bevat al onze plaatmateriaal soorten in verschillende diktes. Zo kun je gemakkelijk vergelijken en de juiste plaatmateriaal soort kiezen voor jouw product!

 • Gratis EK Speelschema op A3 Poster

  Gepubliceerd op 26 May 2021

  Op 11 juni wordt het EK2020 officieel geopend in Rome met de eerste wedstrijd. Turkije speelt op vrijdagavond 21.00 uur tegen Italië. Voorafgaand vindt de openingsceremonie plaats. Vóór de eerste wedstrijd wil jij natuurlijk een speelschema op de koelkast, in de gang of boven je bed hebben hangen om de uitslagen bij te houden. Goed nieuws! In elke bestelling die vanaf maandag 31 mei tot en met zondag 6 juni wordt verzonden, tref je het EK Speelschema aan! Leuk voor jezelf, je buurmeisje, neefje, collega, op de koelkast of het prikbord.

Bekijk meer nieuwsberichten

Bekijk meer klantenbeoordelingen