Vanwege enorme drukte lukt het ons niet om alle opdrachten op tijd te produceren, houd a.u.b. rekening met een langere levertijd. Excuses voor dit ongemak

Hoe groot is een A7?

Het A7 formaat wordt vaak gebruikt voor het printen van kleine kaartjes of kleine flyers. Het A7 papier is 7,4 centimeter breed en 10,5 centimeter hoog. Vergis je niet in dit formaat, want dit is ⅛ van een A4. Nog net iets groter dan een visitekaartje dus.

A7 formaat in millimeters, centimeters en inches

Hieronder tref je een overzicht van het A7 formaat in 3 verschillende meeteenheden.

Papierformaat millimeter centimeter inches
A7 papier 74 x 105 mm 7,4 x 10,5 cm 2,9 x 4,1 inch

A7 formaat in pixels

Hieronder tref je een overzicht van het A7 formaat in pixels bij 3 verschillende resoluties. De resolutie wordt hier uitgedrukt in ppi: pixels per inch.

Resolutie 300 ppi 100 ppi 72 ppi
A7 papier 1240 x 874 pixels 413 x 291 pixels 298 x 210 pixels

A7 ten opzichte van andere formaten

Het A7 papierformaat wordt niet heel veel gebruikt, maar is in sommige gevallen toch nuttig. Alle formaten van de A-serie hebben een lengte-breedteverhouding √2:1. Dus elk A-formaat is twee keer zo groot dan het kleinere formaat. Leg je 2 keer een A7 papiertje naast elkaar, maakt dat A6. Vier keer maakt A5 en acht keer maakt het bekende A4-formaat.

TOEPASSINGEN VAN HET A7-FORMAAT

Het A7-formaat komt dus niet zo veel voor. Toch kun je een flyer bij ons standaard als A7 bestellen. Bij veel van onze producten kun je ook zelf het formaat in millimeters opgeven. Dus wil je kleine wenskaartjes bestellen of kleine stickers gelijk aan de afmetingen van een A7? Dan vul je in: 74 mm breed en 105 mm hoog. Of andersom natuurlijk!

a7-papierformaat-tov-andere-formaten

Papiersoorten voor A7 formaat

Het A7 formaat wordt gebruikt voor het printen van kleine flyers. Een kleine flyer wordt ook wel strooiflyer genoemd. Maar je kunt natuurlijk ook een kleine foto of boodschap op een A7 kwijt. In het geval van de ‘snelle flyer’ om te strooien is 80, 90 of 100 grams papier voldoende. Wil je een wat luxere uitstraling, kies dan voor onze extra of zeer stevige papiersoorten. In het geval van een kaart kun je ook voor onze speciale papiersoorten zoals “Oud Hollands” of “Parelmoer” kiezen. Zo komt jouw boodschap extra bijzonder over.

PAPIERGEWICHTEN VOOR HET A7 FORMAAT

Je hoort vaak over een bepaald grams papier. Hoe hoger dat aantal grams, hoe dikker en zwaarder het papier is. Er wordt uitgegaan van het A0 formaat, die is precies 1 vierkante meter. Dus 250 grams papier betekent dat 1 vierkante meter, 250 gram weegt. Wij hebben de gewichten van het A7-formaat in onderstaande tabel voor je uitgewerkt.

Papiersoort Gewicht van het A7'tje
80 grams standaard 0,63 gram
90 grams roman biotop 0,70 gram
100 grams stevig 0,78 gram
160 grams extra stevig 1,25 gram
170 grams glanzend 1,33 gram
190 grams satijn 1,48 gram
250 grams zeer stevig 1,95 gram
300 grams natuurkarton 2,34 gram
350 grams kaart 2,73 gram

De papiersoorten en daarbij horende gewichten kunnen per product (flyer, poster, magazine et cetera) variëren. Daarnaast zijn er ook nog enkele speciale papiersoorten.

Het perfecte papier voor jouw A7 print?

Overzicht van alle A-formaten

printenbind-papierformaten-a-formaten-overzicht

Ontwerp gereed? Print direct jouw A7

 • Printenbind erkend stagebedrijf hoger onderwijs

  Gepubliceerd op 20 September 2021

  Met ingang van deze maand mag Printenbind zich officieel, erkend stagebedrijf voor het hoger onderwijs noemen. Hiervoor heeft er een audit plaatsgevonden door Stichting ELBHO. Printenbind biedt iedere stageperiode diverse projecten aan waar studenten mee aan de slag kunnen. De stages zijn hoofdzakelijk onder het marketing-communicatie vakgebied te scharen.

 • Nieuwe vacatures bij Printenbind.nl

  Gepubliceerd op 17 June 2021

  Het productieteam van Printenbind wordt gedreven door een team van gemotiveerde scholieren en studenten. Dat maakt de sfeer op de werkvloer informeel, maar vooral gezellig! Maar het jonge karakter van het bedrijf zorgt ook voor succes. Jong is snel, enthousiast en leergierig. En voor de klant houden we het simpel en toegankelijk. Het resultaat is een klanttevredenheid van een 9,6/10.

 • Nieuw! Plaatmateriaal stalen

  Gepubliceerd op 11 June 2021

  Naast onze papiermonsterboekjes en envelop samples kun je nu ook plaatmateriaal stalen bestellen! Dit voorbeeld bevat al onze plaatmateriaal soorten in verschillende diktes. Zo kun je gemakkelijk vergelijken en de juiste plaatmateriaal soort kiezen voor jouw product!

Bekijk meer nieuwsberichten

 • Goede kwaliteit

  7 dagen geleden door klant

  De levering had wat vertraging maar daar werd je netjes van op de hoogte gebracht. De producten zijn weer net zoals altijd super! Prijs kwaliteit is prima, ik ben zeer tevreden.

 • Snelle levering, vriendelijke benadering

  8 dagen geleden door Hanneke de Graaf

  Snelle levering, vriendelijke benadering

 • Tot nu toe alleen maar positieve…

  8 dagen geleden door Joop Giesendanner

  Tot nu toe alleen maar positieve ervaringen. Ze lijken voort te komen uit een breed gedragen verlangen om het toch vooral de klant naar de zin te maken. iemand is iets heel vriendelijks gestart met goede producten en lieve mensen. Met vriendelijke gr...

Bekijk meer klantenbeoordelingen