Let op de productie- en openingstijden: op zaterdag 23 oktober zijn wij tot 16.00 uur geopend. Op zondag 24 oktober zijn wij gesloten. Houd a.u.b. rekening met een langere levertijd.

Hoe groot is een A2?

Het A2 papier is 59,4 centimeter breed en 42 centimeter hoog en ideaal voor een mooie print thuis. Het A2 formaat wordt niet alleen gebruikt voor subtiele reclame uitingen, maar ook voor de aankleding van het kantoor of de woning met mooie fotoprints.

A2 formaat in millimeters, centimeters en inches

Hieronder tref je een overzicht van het A2 formaat in 3 verschillende meeteenheden.

Papierformaat millimeter centimeter inches
A2 papier 420 x 594 mm 42 x 59,4 cm 16,5 x 23,4 inch

A2 formaat in pixels

Hieronder tref je een overzicht van het A2 formaat in pixels bij 3 verschillende resoluties. De resolutie wordt hier uitgedrukt in ppi: pixels per inch.

Resolutie 300 ppi 100 ppi 72 ppi
A2 papier 7016 x 4961 pixels 2339 x 1654 pixels 1684 x 1191 pixels

A2 ten opzichte van andere formaten

Het makkelijkste ezelsbruggetje om beeld te krijgen bij het A2 formaat is door 4 A4’tjes bij elkaar te leggen. Alle papierformaten binnen de A-serie hebben namelijk een lengte-breedteverhouding √2:1. Dit betekent dat een dubbelgevouwen A2 net zo groot is als een A3. En twee A2’tjes samen het A1 formaat vormen. Dat is toch handig!

TOEPASSINGEN VAN HET A2-FORMAAT

 

a2-papierformaat-tov-andere-formaten

Papiersoorten voor A2 formaat

Het A4'tje wordt veel gebruikt voor het printen van tekstdocumenten. Dit kunnen boekjes zijn zoals een reader, syllabus of misschien wel een verkooprapport, verslag of zelfs een scriptie. Hiervoor is het niet altijd nodig een luxe of stevige papiersoort te gebruiken. Voor dergelijk drukwerk zien we bij Printenbind.nl dus veelal dat de klant kiest voor 80, 90 of 100-grams papier.

ECOLOGISCHE EN LUXE A4 FORMAAT PAPIERSOORTEN

Ons 80-grams papier is de meest duurzame keuze. Wij maken gebruik van Paperwise papier dat wordt gemaak van landbouwafval. Ons 90-grams "Roman" papier is een warme, witte papiersoort. Dit leest erg prettig en is heel goed beschrijfbaar. Het 160-grams papier is goed geschikt voor de A4-geprinte documenten die een wat luxere uitstraling nodig hebben. Ook kleuren komen op dit papier beter tot z'n recht. Het 160-grams A4 papier is dus ook goed geschikt voor prints die langer mee moeten gaan zoals een boek. Uiteraard kan er ook op zwaardere papiersoorten op A4 formaat worden geprint in het geval van een flyer, poster, certificaat of brochure bijvoorbeeld.

PAPIERGEWICHTEN VOOR HET A4 FORMAAT

Het papiergewicht wordt uitgedrukt in gram per m2. Men spreekt dan vaak over zoveel grams A4 papier. Hoe meer grams hoe dikker én zwaarder het papier is. Wanneer je het hebt over een 120 grams A4'tje, dan wordt daarmee aangeduid dat 1 m2, ofwel het A0 formaat, 120 gram weegt. Je weet nu dat een A4 1/16 is van een A0 en kunt dus het gewicht uitrekenen. Voor het gemak hebben wij hieronder een tabel voor je opgesteld met het gewicht van een A4 bij een bepaalde papiersoort.

Papiersoort Gewicht van het A2'tje
80 grams standaard 20,0 gram
90 grams roman biotop 22,5 gram
100 grams stevig 25,0 gram
160 grams extra stevig 40,0 gram
170 grams glanzend 42,5 gram
190 grams satijn 47,5 gram
250 grams zeer stevig 62,5 gram
300 grams natuurkarton 75,0 gram
350 grams kaart 87,5 gram

De papiersoorten en daarbij horende gewichten kunnen per product (flyer, poster, magazine et cetera) variëren. Daarnaast zijn er ook nog enkele speciale papiersoorten.

Het perfecte papier voor jouw A2 print?

Overzicht van alle A-formaten

printenbind-papierformaten-a-formaten-overzicht

Ontwerp gereed? Print direct jouw A2

 • Prijswijzigingen en nieuwe verzendmethode

  Gepubliceerd op 28 September 2021

  De prijzen van papier en verpakkingsmateriaal lopen snel op. De grote vraag naar karton als gevolg van de sterk gegroeide bezorgeconomie in ‘coronajaar 2020’ heeft de markt sterk beïnvloed. Maar ook andere grondstoffen zijn in prijs gestegen. Printenbind voert daarom diverse marktconforme prijswijzigingen door.

 • Printenbind erkend stagebedrijf hoger onderwijs

  Gepubliceerd op 20 September 2021

  Met ingang van deze maand mag Printenbind zich officieel, erkend stagebedrijf voor het hoger onderwijs noemen. Hiervoor heeft er een audit plaatsgevonden door Stichting ELBHO. Printenbind biedt iedere stageperiode diverse projecten aan waar studenten mee aan de slag kunnen. De stages zijn hoofdzakelijk onder het marketing-communicatie vakgebied te scharen.

 • Nieuwe vacatures bij Printenbind.nl

  Gepubliceerd op 17 June 2021

  Het productieteam van Printenbind wordt gedreven door een team van gemotiveerde scholieren en studenten. Dat maakt de sfeer op de werkvloer informeel, maar vooral gezellig! Maar het jonge karakter van het bedrijf zorgt ook voor succes. Jong is snel, enthousiast en leergierig. En voor de klant houden we het simpel en toegankelijk. Het resultaat is een klanttevredenheid van een 9,6/10.

Bekijk meer nieuwsberichten

 • Beste online printshop!

  8 dagen geleden door Wendy

  Beste online printshop! Sinds de pandemie heb ik veelvuldig gebruik gemaakt van online printshops en Printenbind is veruit de beste. Niet alleen qua kwaliteit maar zeer zeker ook qua klantenservice.

 • Mooie stickers, op gewenste maat.

  9 dagen geleden door Bianca

  Mooie stickers, op gewenste maat. En mooi gesneden. Alles was naar wens, top!!

 • Mooie kaartjes, goede service

  10 dagen geleden door Jeanine

  Super mooie kaarten weer ontvangen! Heel blij mee

Bekijk meer klantenbeoordelingen