Hoe groot is een A1?

De A1 is het tweede formaat in de A-serie en is 59,4 centimeter breed en 84,1 centimeter hoog. Een mooie poster voor indoor of outdoor gebruik laat je vaak op A1 printen.

A1 formaat in millimeters, centimeters en inches

Hieronder tref je een overzicht van het A1 formaat in 3 verschillende meeteenheden.

Papierformaat millimeter centimeter inches
A1 papier 594 x 840 59,4 x 84 cm 23,4 x 33,1 inch

A1 formaat in pixels

Hieronder tref je een overzicht van het A1 formaat in pixels bij 3 verschillende resoluties. De resolutie wordt hier uitgedrukt in ppi: pixels per inch.

Resolutie 300 ppi 100 ppi 72 ppi
A1 papier 9933 x 7016 pixels 3311 x 2339 pixels 2384 x 1684 pixels

A1 ten opzichte van andere formaten

Het A1 formaat is precies de helft van een A0. Bovendien is de A1 twee keer zo groot als een A2. Dit is te verklaren doordat alle papierformaten binnen de A-serie de lengte-breedteverhouding √2:1 hebben. Handig om te weten wanneer je de formaten wilt vergelijken.

TOEPASSINGEN VAN HET A1-FORMAAT

De A1 zien we voornamelijk terug bij het printen van posters en produceren van borden met een print. Deze prints worden zowel binnen als buiten toegepast. Bij indoor gebruik kun je de A1 bijvoorbeeld tegenkomen in de bioscoop of bedrijfshal.

a1-papierformaat-tov-andere-formaten

Papiersoorten voor A1 formaat

Net zoals bij de andere papierformaten kun je ook de A1 op diverse papiersoorten laten printen. Licht en beschrijfbaar, stevig en glanzend of juist stevig en mat. Voor elke toepassing is er een bijpassende papiersoort te vinden.

PLAATMATERIALEN VOOR HET A1 BORD

Het A1 bord is te bestellen in diverse diktes. Vanaf 2 mm karton tot 10 of zelfs 16 mm re-board. Voor buitengebruik is forex of dibond de betere opties omdat deze waterbestendig zijn.

PAPIERGEWICHTEN VOOR HET A1 FORMAAT

Het gewicht van het papier lees je altijd in gram per vierkante meter. 190 grams papier betekent dus dat 1m2 190 gram weegt. De A0 is gelijk aan die vierkante meter. Omdat je weet dat een A1 de helft van een A0 is, is de berekening van het gewicht dus gemakkelijk gemaakt. Om het je toch iets makkelijker te maken, tref je hieronder een tabel aan met diverse gewichten van het A1 papier.

Papiersoort Gewicht van het A1'tje
80 grams standaard 40 gram
90 grams roman biotop 45 gram
100 grams stevig 50 gram
160 grams extra stevig 80 gram
170 grams glanzend 85 gram
190 grams satijn 95 gram
250 grams zeer stevig 125 gram
300 grams natuurkarton 150 gram
350 grams kaart 175 gram

De papiersoorten en daarbij horende gewichten kunnen per product (flyer, poster, magazine et cetera) variëren. Daarnaast zijn er ook nog enkele speciale papiersoorten.

Het perfecte papier voor jouw A1 print?

Overzicht van alle A-formaten

printenbind-papierformaten-a-formaten-overzicht

Ontwerp gereed? Print direct jouw A1

 • Nieuwe vacatures bij Printenbind.nl

  Gepubliceerd op 17 June 2021

  Het productieteam van Printenbind wordt gedreven door een team van gemotiveerde scholieren en studenten. Dat maakt de sfeer op de werkvloer informeel, maar vooral gezellig! Maar het jonge karakter van het bedrijf zorgt ook voor succes. Jong is snel, enthousiast en leergierig. En voor de klant houden we het simpel en toegankelijk. Het resultaat is een klanttevredenheid van een 9,6/10.

 • Nieuw! Plaatmateriaal stalen

  Gepubliceerd op 11 June 2021

  Naast onze papiermonsterboekjes en envelop samples kun je nu ook plaatmateriaal stalen bestellen! Dit voorbeeld bevat al onze plaatmateriaal soorten in verschillende diktes. Zo kun je gemakkelijk vergelijken en de juiste plaatmateriaal soort kiezen voor jouw product!

 • Gratis EK Speelschema op A3 Poster

  Gepubliceerd op 26 May 2021

  Op 11 juni wordt het EK2020 officieel geopend in Rome met de eerste wedstrijd. Turkije speelt op vrijdagavond 21.00 uur tegen Italië. Voorafgaand vindt de openingsceremonie plaats. Vóór de eerste wedstrijd wil jij natuurlijk een speelschema op de koelkast, in de gang of boven je bed hebben hangen om de uitslagen bij te houden. Goed nieuws! In elke bestelling die vanaf maandag 31 mei tot en met zondag 6 juni wordt verzonden, tref je het EK Speelschema aan! Leuk voor jezelf, je buurmeisje, neefje, collega, op de koelkast of het prikbord.

Bekijk meer nieuwsberichten

 • Grote inzet van P&B team

  10 dagen geleden door Cobi

  Het printen van mijn flyers ging over wat hobbels. Maar het team van Print en Bind deed er alles aan om de bestelling toch goed af te leveren. Dank jullie wel. Ik ga zeker meer bestellen bij Print en Bind!

 • Enthousiast!

  10 dagen geleden door Esmy Smit

  Mega positief erover. Besteld bij Student-print.nl Ik heb mijn scriptie laten inbinden en de kwaliteit is echt mega goed. Je wordt ook super goed geholpen door de klantenservice als je wat vragen hebt of twijfelt wat het beste is. Nu onderweg naar mi...

 • Ik ben fan van Printenbind.

  10 dagen geleden door Milou van Rooij - de Vries

  Ik ben fan van Printenbind. Ze leveren met spoed, gewoon of budget, tot nu toe altijd binnen de termijn. Kwaliteit is goed. Het leren wordt zo een stuk leuker.

Bekijk meer klantenbeoordelingen