Let op de productie- en openingstijden: op zaterdag 23 oktober zijn wij tot 16.00 uur geopend. Op zondag 24 oktober zijn wij gesloten. Houd a.u.b. rekening met een langere levertijd.

Hoe groot is een A1?

De A1 is het tweede formaat in de A-serie en is 59,4 centimeter breed en 84,1 centimeter hoog. Een mooie poster voor indoor of outdoor gebruik laat je vaak op A1 printen.

A1 formaat in millimeters, centimeters en inches

Hieronder tref je een overzicht van het A1 formaat in 3 verschillende meeteenheden.

Papierformaat millimeter centimeter inches
A1 papier 594 x 840 59,4 x 84 cm 23,4 x 33,1 inch

A1 formaat in pixels

Hieronder tref je een overzicht van het A1 formaat in pixels bij 3 verschillende resoluties. De resolutie wordt hier uitgedrukt in ppi: pixels per inch.

Resolutie 300 ppi 100 ppi 72 ppi
A1 papier 9933 x 7016 pixels 3311 x 2339 pixels 2384 x 1684 pixels

A1 ten opzichte van andere formaten

Het A1 formaat is precies de helft van een A0. Bovendien is de A1 twee keer zo groot als een A2. Dit is te verklaren doordat alle papierformaten binnen de A-serie de lengte-breedteverhouding √2:1 hebben. Handig om te weten wanneer je de formaten wilt vergelijken.

TOEPASSINGEN VAN HET A1-FORMAAT

De A1 zien we voornamelijk terug bij het printen van posters en produceren van borden met een print. Deze prints worden zowel binnen als buiten toegepast. Bij indoor gebruik kun je de A1 bijvoorbeeld tegenkomen in de bioscoop of bedrijfshal.

a1-papierformaat-tov-andere-formaten

Papiersoorten voor A1 formaat

Net zoals bij de andere papierformaten kun je ook de A1 op diverse papiersoorten laten printen. Licht en beschrijfbaar, stevig en glanzend of juist stevig en mat. Voor elke toepassing is er een bijpassende papiersoort te vinden.

PLAATMATERIALEN VOOR HET A1 BORD

Het A1 bord is te bestellen in diverse diktes. Vanaf 2 mm karton tot 10 of zelfs 16 mm re-board. Voor buitengebruik is forex of dibond de betere opties omdat deze waterbestendig zijn.

PAPIERGEWICHTEN VOOR HET A1 FORMAAT

Het gewicht van het papier lees je altijd in gram per vierkante meter. 190 grams papier betekent dus dat 1m2 190 gram weegt. De A0 is gelijk aan die vierkante meter. Omdat je weet dat een A1 de helft van een A0 is, is de berekening van het gewicht dus gemakkelijk gemaakt. Om het je toch iets makkelijker te maken, tref je hieronder een tabel aan met diverse gewichten van het A1 papier.

Papiersoort Gewicht van het A1'tje
80 grams standaard 40 gram
90 grams roman biotop 45 gram
100 grams stevig 50 gram
160 grams extra stevig 80 gram
170 grams glanzend 85 gram
190 grams satijn 95 gram
250 grams zeer stevig 125 gram
300 grams natuurkarton 150 gram
350 grams kaart 175 gram

De papiersoorten en daarbij horende gewichten kunnen per product (flyer, poster, magazine et cetera) variëren. Daarnaast zijn er ook nog enkele speciale papiersoorten.

Het perfecte papier voor jouw A1 print?

Overzicht van alle A-formaten

printenbind-papierformaten-a-formaten-overzicht

Ontwerp gereed? Print direct jouw A1

 • Prijswijzigingen en nieuwe verzendmethode

  Gepubliceerd op 28 September 2021

  De prijzen van papier en verpakkingsmateriaal lopen snel op. De grote vraag naar karton als gevolg van de sterk gegroeide bezorgeconomie in ‘coronajaar 2020’ heeft de markt sterk beïnvloed. Maar ook andere grondstoffen zijn in prijs gestegen. Printenbind voert daarom diverse marktconforme prijswijzigingen door.

 • Printenbind erkend stagebedrijf hoger onderwijs

  Gepubliceerd op 20 September 2021

  Met ingang van deze maand mag Printenbind zich officieel, erkend stagebedrijf voor het hoger onderwijs noemen. Hiervoor heeft er een audit plaatsgevonden door Stichting ELBHO. Printenbind biedt iedere stageperiode diverse projecten aan waar studenten mee aan de slag kunnen. De stages zijn hoofdzakelijk onder het marketing-communicatie vakgebied te scharen.

 • Nieuwe vacatures bij Printenbind.nl

  Gepubliceerd op 17 June 2021

  Het productieteam van Printenbind wordt gedreven door een team van gemotiveerde scholieren en studenten. Dat maakt de sfeer op de werkvloer informeel, maar vooral gezellig! Maar het jonge karakter van het bedrijf zorgt ook voor succes. Jong is snel, enthousiast en leergierig. En voor de klant houden we het simpel en toegankelijk. Het resultaat is een klanttevredenheid van een 9,6/10.

Bekijk meer nieuwsberichten

 • Beste online printshop!

  8 dagen geleden door Wendy

  Beste online printshop! Sinds de pandemie heb ik veelvuldig gebruik gemaakt van online printshops en Printenbind is veruit de beste. Niet alleen qua kwaliteit maar zeer zeker ook qua klantenservice.

 • Mooie stickers, op gewenste maat.

  9 dagen geleden door Bianca

  Mooie stickers, op gewenste maat. En mooi gesneden. Alles was naar wens, top!!

 • Mooie kaartjes, goede service

  10 dagen geleden door Jeanine

  Super mooie kaarten weer ontvangen! Heel blij mee

Bekijk meer klantenbeoordelingen