Paperwise ecologisch papier

Ons 80 grams papier (A4 formaat) hebben wij gewijzigd naar een nieuwe soort: Paperwise! De kwaliteit is nagenoeg gelijk maar dan gemaakt van landbouwafval. Door het gebruiken van landbouwafval is de papiersoort zeer ecologisch wat resulteert in een minder grote impact op het milieu op de lange termijn. Dit vinden wij zó belangrijk dat dit geen aparte keuze wordt maar je bij 80 grams alleen nog maar dit Paperwise papier ontvangt.

Milieuvoordeel

Het aandeel landbouwafval vervangt het aandeel vezels uit bomen en zo hoeven deze bomen niet meer speciaal geplant te worden, maar kunnen blijven staan om CO2 op te nemen en om te zetten in zuurstof, om weer gewone bossen te worden met een grote verscheidenheid aan leven en biodiversiteit. Door gebruik te maken van agrarisch restmateriaal, komen nu van dezelfde landbouwgrond en zelfs van hetzelfde gewas twee producten: voedsel én grondstof voor papier. De grondstof komt ruim veertig keer zo snel beschikbaar en de opbrengst per hectare is bijna 1,5 keer zo hoog. Bovendien is het productieproces van PaperWise CO2 neutraal.

CO₂ besparing per 1000 kg Paperwise papier t.o.v.:

  • FSC papier van houtvezels: 231 kg (- 20%) CO₂-equivalenten

  • Recycled papier: 756 kg (- 45%) CO₂-equivalenten

A-kwaliteit

Ondanks dat het papier van landbouwafval gemaakt is, is het papier nog steeds even wit en heeft het de kwaliteit die u van ons gewend bent. Paperwise is papier van A-kwaliteit, gemaakt van landbouwafval met 100% groene stroom. Door te kiezen voor Paperwise, kiezen wij voor kwaliteit, milieu, en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarbij garandeert het papier van Paperwise een levensduur van 100 jaar. 

Landbouwafval

Het landbouwafval waar het papier van gemaakt wordt, bestaat uit bladeren en stengels. Door dit te gebruiken wordt het milieu minder belast en kan het papier tot wel 7x gerecycled worden! Door landbouw afval te gebruiken in plaats van vezels van bomen, krijgt de natuur weer de kans om door te groeien. 

Het papier van Paperwise brengt ons, en u als klant, dus alleen maar voordelen!