Hoe converteer je een Word bestand naar een PDF document?

Het omzetten van Word naar PDF is vrij eenvoudig. Ga via het hoofdmenu van Microsoft Word naar "Bestand" en kies "Opslaan als". Vervolgens kun je in de meeste gevallen het bestandstype wijzigen. Kies hier voor PDF of PDF-document. Daarna kun je het bestand definitief opslaan. Hiermee heb je jouw Word-bestand geconverteerd naar een PDF-document.

Bekijk het alternatieve stappenplan hieronder

Of bekijk de video

Het alternatief voor het omzetten van Word naar PDF

Lukt het niet om jouw Word-document als PDF op te slaan? Dan is er vaak ook een alternatieve methode. Ook in dit geval kies je in het hoofdmenu van Word voor "Bestand". Vervolgens selecteer je "Afdrukken". Als het goed is opent er een scherm met diverse instellingen. In de meeste gevallen kun je hier selecteren "Afdrukken als PDF" of voor Apple gebruikers: "Open PDF in voorvertoning". Vervolgens kun je de PDF opslaan. Zo maak je eigenlijk een digitale print van je Word-bestand!

Tip: kies niet voor de functie "Snel afdrukken", want dan sla je de printinstellingen over en gaat je eigen printer direct aan de slag.

Let op de kwaliteitsinstellingen van de PDF

Om de optimale kwaliteit van jouw prints te waarborgen, loont het de moeite om de kwaliteitsinstellingen van jouw vanuit Word opgeslagen PDF na te lopen. Hoe je dit doet, lees jeĀ hier.