Hoe converteer je een Word bestand naar een PDF document?

Het omzetten van Word naar PDF is vrij eenvoudig. Ga via het hoofdmenu van Microsoft Word naar "Bestand" en kies "Opslaan als". Vervolgens kun je in de meeste gevallen het bestandstype wijzigen. Kies hier voor PDF of PDF-document. Daarna kun je het bestand definitief opslaan. Hiermee heb je jouw Word-bestand geconverteerd naar een PDF-document.

Het alternatief voor het omzetten van Word naar PDF

Lukt het niet om jouw Word-document als PDF op te slaan? Dan is er vaak ook een alternatieve methode. Ook in dit geval kies je in het hoofdmenu van Word voor "Bestand". Vervolgens selecteer je "Afdrukken". Als het goed is opent er een scherm met diverse instellingen. In de meeste gevallen kun je hier selecteren "Afdrukken als PDF" of voor Apple gebruikers: "Open PDF in voorvertoning". Vervolgens kun je de PDF opslaan. Zo maak je eigenlijk een digitale print van je Word-bestand!

Tip: kies niet voor de functie "Snel afdrukken", want dan sla je de printinstellingen over en gaat je eigen printer direct aan de slag.

Let op de kwaliteitsinstellingen van de PDF

Om de optimale kwaliteit van jouw prints te waarborgen, loont het de moeite om de kwaliteitsinstellingen van jouw vanuit Word opgeslagen PDF na te lopen. Hoe je dit doet, lees je hier.

Meer weten over de instellingen in Word?

 • Nieuwe vacatures bij Printenbind.nl

  Gepubliceerd op 17 June 2021

  Het productieteam van Printenbind wordt gedreven door een team van gemotiveerde scholieren en studenten. Dat maakt de sfeer op de werkvloer informeel, maar vooral gezellig! Maar het jonge karakter van het bedrijf zorgt ook voor succes. Jong is snel, enthousiast en leergierig. En voor de klant houden we het simpel en toegankelijk. Het resultaat is een klanttevredenheid van een 9,6/10.

 • Nieuw! Plaatmateriaal stalen

  Gepubliceerd op 11 June 2021

  Naast onze papiermonsterboekjes en envelop samples kun je nu ook plaatmateriaal stalen bestellen! Dit voorbeeld bevat al onze plaatmateriaal soorten in verschillende diktes. Zo kun je gemakkelijk vergelijken en de juiste plaatmateriaal soort kiezen voor jouw product!

 • Gratis EK Speelschema op A3 Poster

  Gepubliceerd op 26 May 2021

  Op 11 juni wordt het EK2020 officieel geopend in Rome met de eerste wedstrijd. Turkije speelt op vrijdagavond 21.00 uur tegen Italië. Voorafgaand vindt de openingsceremonie plaats. Vóór de eerste wedstrijd wil jij natuurlijk een speelschema op de koelkast, in de gang of boven je bed hebben hangen om de uitslagen bij te houden. Goed nieuws! In elke bestelling die vanaf maandag 31 mei tot en met zondag 6 juni wordt verzonden, tref je het EK Speelschema aan! Leuk voor jezelf, je buurmeisje, neefje, collega, op de koelkast of het prikbord.

Bekijk meer nieuwsberichten

Bekijk meer klantenbeoordelingen