Hoe converteer je een Word bestand naar een PDF document?

Het omzetten van Word naar PDF is vrij eenvoudig. Ga via het hoofdmenu van Microsoft Word naar "Bestand" en kies "Opslaan als". Vervolgens kun je in de meeste gevallen het bestandstype wijzigen. Kies hier voor PDF of PDF-document. Daarna kun je het bestand definitief opslaan. Hiermee heb je jouw Word-bestand geconverteerd naar een PDF-document.

Het alternatief voor het omzetten van Word naar PDF

Lukt het niet om jouw Word-document als PDF op te slaan? Dan is er vaak ook een alternatieve methode. Ook in dit geval kies je in het hoofdmenu van Word voor "Bestand". Vervolgens selecteer je "Afdrukken". Als het goed is opent er een scherm met diverse instellingen. In de meeste gevallen kun je hier selecteren "Afdrukken als PDF" of voor Apple gebruikers: "Open PDF in voorvertoning". Vervolgens kun je de PDF opslaan. Zo maak je eigenlijk een digitale print van je Word-bestand!

Tip: kies niet voor de functie "Snel afdrukken", want dan sla je de printinstellingen over en gaat je eigen printer direct aan de slag.

Let op de kwaliteitsinstellingen van de PDF

Om de optimale kwaliteit van jouw prints te waarborgen, loont het de moeite om de kwaliteitsinstellingen van jouw vanuit Word opgeslagen PDF na te lopen. Hoe je dit doet, lees je hier.

Meer weten over de instellingen in Word?

 • Vind het gouden ei

  Gepubliceerd op 31 March 2021

  De inpakkers van Printenbind.nl gaan gouden eieren verstoppen! In elke bestelling die tussen van 2 tot en met 5 april (Tweede Paasdag) wordt verzonden, kun je met een beetje geluk een gouden paasei vinden. Zo’n gouden ei is een cadeaubon van €15,- waard.

 • Win €250,- aan drukwerk

  Gepubliceerd op 08 March 2021

  Nu de winkels open mogen op afspraak en het hopelijk niet lang meer duurt dat de horeca haar terrassen mag openen, vond Printenbind.nl het tijd voor een winactie die deze bedrijven ten goede komt. Horecaondernemers en winkeliers hebben het zwaar en wij willen hen een hart onder de riem steken.

 • Afhalen weer mogelijk!

  Gepubliceerd op 09 February 2021

  Vanaf vandaag is het weer mogelijk om je bestelling bij ons af te halen. In ons bestelproces kun je gemakkelijk aangeven in welk tijdslot jij jouw bestelling komt afhalen. Let wel op, onze openingstijden zijn aangepast in verband met de avondklok.

Bekijk meer nieuwsberichten

 • Verjaardagskaarten

  4 dagen geleden door Debby

  Weer hele mooi kaarten besteld! Het proces is altijd goed te volgen via mijn bestellingen. Ook is de kwaliteit altijd heel goed!

 • Heel fijn geholpen.

  4 dagen geleden door kimberleyLucella

  Heel fijn geholpen. Vragen die ik had werden binnen enkele minuten beantwoord. Hierdoor snel keuzes kunnen maken in onder andere papier soort. Zeer tevreden!

 • Proefdruk laten maken voor een…

  4 dagen geleden door Noa

  Proefdruk laten maken voor een geboortekaartje kwaliteit uitstekend.

Bekijk meer klantenbeoordelingen