Hoe converteer je een Word bestand naar een PDF document?

Het omzetten van een Word-bestand naar een PDF is eenvoudig en kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van de software en apparaten die je gebruikt. Hieronder vind je enkele veelgebruikte methoden:

1. Microsoft Word

  1. Open het Word-document dat je wilt omzetten.

  2. Klik op Bestand in de linkerbovenhoek.

  3. Selecteer Opslaan als.

  4. Kies de locatie waar je het bestand wilt opslaan.

  5. In het dialoogvenster Opslaan als type, selecteer PDF.

  6. Klik op Opslaan.

2. Online Converters

Er zijn verschillende online tools beschikbaar die Word-documenten naar PDF kunnen omzetten:

Lukt het niet om jouw Word-document als PDF op te slaan? Dan is er vaak ook een alternatieve methode. Ook in dit geval kies je in het hoofdmenu van Word voor "Bestand". Vervolgens selecteer je "Afdrukken". Als het goed is opent er een scherm met diverse instellingen. In de meeste gevallen kun je hier selecteren "Afdrukken als PDF" of voor Apple gebruikers: "Open PDF in voorvertoning". Vervolgens kun je de PDF opslaan. Zo maak je eigenlijk een digitale print van je Word-bestand!

Tip: kies niet voor de functie "Snel afdrukken", want dan sla je de printinstellingen over en gaat je eigen printer direct aan de slag.

Let op de kwaliteitsinstellingen van de PDF

Om de optimale kwaliteit van jouw prints te waarborgen, loont het de moeite om de kwaliteitsinstellingen van jouw vanuit Word opgeslagen PDF na te lopen. Hoe je dit doet, lees jeĀ hier.