Hoe converteer je een Word bestand naar een PDF document?

Het omzetten van Word naar PDF is vrij eenvoudig. Ga via het hoofdmenu van Microsoft Word naar "Bestand" en kies "Opslaan als". Vervolgens kun je in de meeste gevallen het bestandstype wijzigen. Kies hier voor PDF of PDF-document. Daarna kun je het bestand definitief opslaan. Hiermee heb je jouw Word-bestand geconverteerd naar een PDF-document.

Het alternatief voor het omzetten van Word naar PDF

Lukt het niet om jouw Word-document als PDF op te slaan? Dan is er vaak ook een alternatieve methode. Ook in dit geval kies je in het hoofdmenu van Word voor "Bestand". Vervolgens selecteer je "Afdrukken". Als het goed is opent er een scherm met diverse instellingen. In de meeste gevallen kun je hier selecteren "Afdrukken als PDF" of voor Apple gebruikers: "Open PDF in voorvertoning". Vervolgens kun je de PDF opslaan. Zo maak je eigenlijk een digitale print van je Word-bestand!

Tip: kies niet voor de functie "Snel afdrukken", want dan sla je de printinstellingen over en gaat je eigen printer direct aan de slag.

Let op de kwaliteitsinstellingen van de PDF

Om de optimale kwaliteit van jouw prints te waarborgen, loont het de moeite om de kwaliteitsinstellingen van jouw vanuit Word opgeslagen PDF na te lopen. Hoe je dit doet, lees je hier.

Meer weten over de instellingen in Word?

 • Prijswijzigingen en nieuwe verzendmethode

  Gepubliceerd op 28 September 2021

  De prijzen van papier en verpakkingsmateriaal lopen snel op. De grote vraag naar karton als gevolg van de sterk gegroeide bezorgeconomie in ‘coronajaar 2020’ heeft de markt sterk beïnvloed. Maar ook andere grondstoffen zijn in prijs gestegen. Printenbind voert daarom diverse marktconforme prijswijzigingen door.

 • Printenbind erkend stagebedrijf hoger onderwijs

  Gepubliceerd op 20 September 2021

  Met ingang van deze maand mag Printenbind zich officieel, erkend stagebedrijf voor het hoger onderwijs noemen. Hiervoor heeft er een audit plaatsgevonden door Stichting ELBHO. Printenbind biedt iedere stageperiode diverse projecten aan waar studenten mee aan de slag kunnen. De stages zijn hoofdzakelijk onder het marketing-communicatie vakgebied te scharen.

 • Nieuwe vacatures bij Printenbind.nl

  Gepubliceerd op 17 June 2021

  Het productieteam van Printenbind wordt gedreven door een team van gemotiveerde scholieren en studenten. Dat maakt de sfeer op de werkvloer informeel, maar vooral gezellig! Maar het jonge karakter van het bedrijf zorgt ook voor succes. Jong is snel, enthousiast en leergierig. En voor de klant houden we het simpel en toegankelijk. Het resultaat is een klanttevredenheid van een 9,6/10.

Bekijk meer nieuwsberichten

 • Eindelijk echte mensen, geen chatbots. Supersnelle service!

  2 dagen geleden door Jozias

  Mijn bestelling bij Printenbind was in eerste instantie niet helemaal compleet. Ik had van 1 exemplaar te weinig ontvangen. Via de chat had ik binnen 1 minuut met een medewerker contact die meteen voor mij aan de slag ging. De volgende werkdag had ik...

 • Ik ben heel tevreden over Printenbind.

  2 dagen geleden door Louise

  Ik ben heel tevreden over Printenbind. Wat ze afleveren ziet er heel nettjes en verzorgd uit. Ook als je de draad op de website ff kwijt bent of het werkt ff niet zoals je zou willen... ze staan meteen klaar om je verder te helpen.

 • Goed product

  2 dagen geleden door Marion

  Goed product

Bekijk meer klantenbeoordelingen