Vanwege enorme drukte lukt het ons niet om alle opdrachten op tijd te produceren, houd a.u.b. rekening met een langere levertijd. Excuses voor dit ongemak

Vertraging in de bezorging bij PostNL

Vanwege een combinatie van factoren (Corona, Black Friday, feestdagen) is de pakketstroom groter dan PostNL kan verwerken. Hierdoor neemt het risico toe dat jouw zending niet de volgende dag geleverd wordt.

Waar ontstaat de vertraging

De grootste 'bottleneck' is het sorteren van de pakketten, dit sorteren gebeurt met een enorm lopende band systeem. Maar als deze band vol zit is de maximale capaciteit bereikt, ze kunnen de capaciteit niet vergroten door bijv. de band sneller te laten lopen. Ieder pakket moet eerst over deze lopende band heen. Dat is ook het eerste 'scan moment' van PostNL waarbij ze aangeven "zending ontvangen". Het kan dus heel goed zijn dat de zending door ons al is overhandigd aan PostNL maar dat deze nog in een rolcontainer staat te wachten tot er een plekje vrij is gekomen op de sorteerband.

Welke maatregelen hebben wij genomen?

Uiteraard zagen wij dit aankomen en ook uit ervaring is deze situatie niet nieuw voor ons. Voorgaande jaren is gebleken dat hoe eerder wij de post aan PostNL overhandigen, des te groter de kans dat de zending dezelfde dag nog wordt gesorteerd. Dit is ook in overleg met de accountmanager & operationele managers van PostNL bevestigd. Er zijn veel bedrijven (webshops) die heel laat (23:00 - 24:00) de zendingen aanbieden, dus de meeste ruimte op de lopende band zit in het begin van de avond (18-20u), hoe later hoe drukker het wordt.

Wij hebben dus de collectie (de pakketpost wordt opgehaald door PostNL) laten vervroegen van 22:00u naar 19:00u, dat is 3 uur tijdwinst. Brievenbuspakjes volgen een ander traject en deze brengen wij zelf voor 19:00u naar het sorteercentrum van PostNL. Aan het einde van de avond (rond 21:00u) vindt er nog een collectie plaats en worden de laatste pakketten & brievenbuspakjes door ons weggebracht naar het sorteercentrum van PostNL.

Waarom dan niet alle zendingen voor 19:00u meegeven? Het is bij ons momenteel ook extreem druk en het lukt ons simpelweg niet om alles voor de tijd af te ronden. Ons productieflow is ingesteld op een tijdvak tot 22:00u, dus zendingen eerder afronden is al een behoorlijke uitdaging. Ook de Corona maatregelen hebben impact op de productiecapaciteit.

Hoe kun je vertraging voorkomen?

Wil je 100% garantie? Dan zijn de opties "afhalen bij Printenbind" of "koerier" de allerbeste keuzes. Wij produceren in eigen huis en zijn op dat gebied niet afhankelijk van andere partijen. Woon je te ver weg of is afhalen geen optie? Kies dan voor de verzendopties "ochtendbezorging 10:00u" of "extra zeker 17:00u" (deze kun je bij stap 3 kiezen). Wij geven deze verzendopties voorrang en zorgen dat dit om 19:00u naar het sorteercentrum van PostNL gaat. Maar ook dan zijn wij afhankelijk van PostNL en kunnen hier geen 100% garantie op geven. Wij monitoren dagelijks de bezorgkwaliteit en tot nu is deze route betrouwbaar gebleken.

Wat doet Printenbind bij vertraging van mijn zending?

Als de zending aan PostNL is overhandigd kunnen wij werkelijk niets meer doen. PostNL bellen heeft echt geen zin, een onderzoek starten ook niet. Hoe vervelend het ook is, je kunt alleen maar geduld hebben en de track&trace in de gaten houden. Wij geven ook betrouwbaarheidsindicaties per leverwijze en daaraan gekoppeld zitten ook eventuele vervolgacties (kostenloos opnieuw leveren, geld terug enz):

 • Brievenbuspakje: 5 bezorgdagen. Bij geen bezorging opnieuw leveren of geld terug
 • Pakketpost: 4 bezorgdagen. Bij geen bezorging opnieuw leveren of geld terug.
 • Ochtendbezorging 10:00u & Zeker 17:00u: 1 bezorgdag. Bij geen bezorging opnieuw leveren of geld terug.

 

De track&trace code werkt niet

Je ontvangt van ons een email (en sms) als de zending bij ons wordt afgemeld, hierin vind je ook de track&trace code. Wij weten dan 100% zeker dat de zending in de rolcontainer / postzak van PostNL zit en is overhandigd aan het sorteercentrum. De track&trace geeft pas weer nieuwe informatie op het moment dat deze wordt gesorteerd in het sorteercentrum van PostNL. Na deze sortering geeft de track&trace ook aan "zending ontvangen bij PostNL". Het kan dus heel goed zijn dat een zending door ons is aangeleverd bij PostNL, maar dat vanwege vertraging in het sorteerproces dit nog niet zichtbaar is. Wat kun je dan doen? Je kunt alleen maar wachten en geduld hebben.

Uit ervaring is gebleken dat in enkele gevallen de sortering in de loop van de dag plaatsvindt, maar het kan ook pas 's avonds de volgende dag zijn. Wij hebben tot nu toe weinig meegemaakt dat een zending 2 dagen is vertraagd. Het heeft geen zin om ons te bellen. Doe dit pas als bovengenoemde bezorgdagen zijn verstreken.

 • Prijswijzigingen en nieuwe verzendmethode

  Gepubliceerd op 28 September 2021

  De prijzen van papier en verpakkingsmateriaal lopen snel op. De grote vraag naar karton als gevolg van de sterk gegroeide bezorgeconomie in ‘coronajaar 2020’ heeft de markt sterk beïnvloed. Maar ook andere grondstoffen zijn in prijs gestegen. Printenbind voert daarom diverse marktconforme prijswijzigingen door.

 • Printenbind erkend stagebedrijf hoger onderwijs

  Gepubliceerd op 20 September 2021

  Met ingang van deze maand mag Printenbind zich officieel, erkend stagebedrijf voor het hoger onderwijs noemen. Hiervoor heeft er een audit plaatsgevonden door Stichting ELBHO. Printenbind biedt iedere stageperiode diverse projecten aan waar studenten mee aan de slag kunnen. De stages zijn hoofdzakelijk onder het marketing-communicatie vakgebied te scharen.

 • Nieuwe vacatures bij Printenbind.nl

  Gepubliceerd op 17 June 2021

  Het productieteam van Printenbind wordt gedreven door een team van gemotiveerde scholieren en studenten. Dat maakt de sfeer op de werkvloer informeel, maar vooral gezellig! Maar het jonge karakter van het bedrijf zorgt ook voor succes. Jong is snel, enthousiast en leergierig. En voor de klant houden we het simpel en toegankelijk. Het resultaat is een klanttevredenheid van een 9,6/10.

Bekijk meer nieuwsberichten

 • Goede kwaliteit

  28 dagen geleden door klant

  De levering had wat vertraging maar daar werd je netjes van op de hoogte gebracht. De producten zijn weer net zoals altijd super! Prijs kwaliteit is prima, ik ben zeer tevreden.

 • Snelle levering, vriendelijke benadering

  28 dagen geleden door Hanneke de Graaf

  Snelle levering, vriendelijke benadering

 • Tot nu toe alleen maar positieve…

  29 dagen geleden door Joop Giesendanner

  Tot nu toe alleen maar positieve ervaringen. Ze lijken voort te komen uit een breed gedragen verlangen om het toch vooral de klant naar de zin te maken. iemand is iets heel vriendelijks gestart met goede producten en lieve mensen. Met vriendelijke gr...

Bekijk meer klantenbeoordelingen