Vouwen en Nieten

Met onze plockmatic machines kunnen wij razendsnel jouw documenten vouwen en nieten. Zo maak jij de mooiste magazines, liturgieën, tijdschriften en brochures. Wij kunnen jouw document zowel aan de korte als lange zijde vouwen en nieten. Zo weet je zeker dat jouw ontwerp altijd mogelijk is. Vouwen en nieten producten produceren wij al vanaf 1 stuk. 

De voordelen van vouwen en nieten

Bij het vouwen en nieten van jouw documenten zijn er verschillende voordelen. Zo kun je jouw magazine of brochure volledig plat leggen op tafel en gemakkelijk doorbladeren. Afbeeldingen lopen op deze manier mooi door. Ook kun je bij vouwen en nieten gaan voor verschillende covers om jouw product een eigen uitstraling te geven.

Bedrukte covers

Een mooie optie bij vouwen en nieten, is om jouw magazine een zwaardere papiersoort cover te geven. Op deze manier is jouw product steviger en beschadigt het minder snel. Er is bij vouwen en nieten een keuze uit 9 speciale papiersoorten voor jouw cover. Wil je een extra stevige cover, kies er dan voor om deze te lamineren. Zo is hij bestand tegen vlekken en is hij spatwater bestendig. Natuurlijk is een zwaardere cover niet altijd nodig, je kunt daarom ook gaan voor een geniet product met volledig dezelfde papiersoort. 

Vouwen en Nieten vs Garenloos inbinden

Bij beide producten kan er gekozen worden voor een doorlopende cover. Wil je graag op de rug nog een tekst of duidelijke afbeeldingen? Kies dan voor een garenloos ingebonden boek. Het voordeel van een gevouwen en geniet boek, is dat deze volledig plat op tafel gelegd kan worden. Dit is bij garenloos inbinden geen optie. Voor dikkere boeken raden we, voor de stevigheid, aan om deze garenloos in te binden.  

Meer weten over inbinden? Klik hier

Extra afwerkingen

Om je boek helemaal naar je eigen ideeën te maken, kun je kiezen voor extra opties. Zo heb je een keuze uit:

  • Ronde hoeken: Voor een speelse en losse uitstraling kun je ervoor kiezen de rechter hoeken van je magazine of brochure een ronde hoek te geven. Dit is bijvoorbeeld leuk bij trouwmagazines of bij verjaardagsmagazines. 

  • Mat gelamineerde cover: Door je magazine een mat gelamineerde cover te geven blijft het langer mooi. Zo is je magazine namelijk beschermd tegen krassen en is hij spatbestendig. Daarnaast zorgt het laminaat voor extra stevigheid en geeft de matte voorzijde een totaal eigen uitstraling.

  • Glossy cover: Door te kiezen voor een glossy cover komen foto's erg mooi uit de verf. Ook zorgt deze coating er voor dat de magazines beschermd zijn tegen spatwater. 

  • Randloos printen: Bevat jouw bestand afbeeldingen of kleuren die tot aan de rand lopen, ga dan voor de optie randloos printen. Zo wordt jouw magazine afgewerkt zonder witranden.

Perfecte afwerking voor

Bekijk afwerkingen

Ontwerp gereed? Bestel direct als gevouwen en geniet