Wat betekent randloos printen?

Randloos printen houdt in dat er wordt geprint zonder marges. Hierbij heb je dus geen wit randen in het document zitten en wordt het van rand tot rand geprint. In de meeste gevallen kunnen wij een document randloos printen. Bij het samenstellen van je opdracht kun je dit zelf aangeven d.m.v. de optie ‘aflopend/randloos printen’. Wel rekenen we hier een kleine vergoeding voor.

Wanneer moet ik kiezen voor randloos printen?

In het geval van een pagina vullend ontwerp kies je voor randloos printen, in dat geval wordt het document op een groter vel papier geprint en wordt het document achteraf bijgesneden tot het gewenste formaat. De aangeboden preview van je document kan heel veel informatie bieden over hoe je document er uiteindelijk uit komt te zien. Bij het drukken van brochures, folders en posters kun je het beste kiezen voor randloos printen. Hierbij is het mooier als een ontwerp of foto tot de rand doorloopt.

Welk papiersoort kies ik voor mijn drukwerk?

Dikker papier is stevig en wordt vaak gebruikt voor het printen van kaarten en omslagen van boeken. Het dunnere papier wordt vaak gebruikt voor het drukken van kaartjes. Voorbeelden:

·      Afbeeldingen en foto’s: Dikker papiersoort zoals 100 of 160 grams.

·      Printwerk voor buiten: Waterbestendig papier zoals de papiersoort Nevertear.

·      Boek omslagen: Stevige papiersoorten zoals Natuurkarton, Klassiek of Oud Hollands.

Bekijk hier alle aanbevolen papiersoorten voor jouw drukwerk.