Hoe voeg je paginanummers toe in Pages?

Werk je op een iMac, Macbook of andere Apple computer? Grote kans dat je het programma Pages gebruikt voor het schrijven van al je teksten. Met paginanummers houd je gemakkelijk het overzicht in langere teksten. Hoe simpel het is om paginanummering toe te voegen aan je Pages document, lees je hieronder.

Opmaak van paginanummers instellen

Bij dubbelzijdig printen is het fraaier als de paginanummering op oneven pagina's rechts staat en op de even pagina's links. Op deze manier kan het paginanummer nooit verdwijnen in de rug bij het inbinden en staat het voor de lezer altijd aan dezelfde kant. Dit stel je als volgt in bij Pages:

De paginanummering maak je aan de linkerzijde aan onder 'document' > 'sectie'. Het staat nu zo ingesteld dat op elke pagina nummering staat.

Zijn er pagina's die je zonder nummering wilt hebben zoals de voorkant? Ga dan naar de pagina vanaf waar de nummering moet beginnen. Klik vlak voor de eerste letter van de titel. De cursor gaat nu knipperen. Kies in het menu voor 'voeg in' en dan voor 'sectie-einde'.

Klik boven in het menu op 'weergave' en vervolgens op 'toon infovenster'.

In het infovenster ga je naar 'document' en kies je voor 'sectie'. Nu zie je het kopje 'paginanummering'. Zet een vinkje bij 'begin met' en vul een nummer in waarmee je wilt beginnen.