Veel gestelde vragen

Veelgestelde vragen

Contact
Voor afhalen
Maandag t/m donderdag van 08:00 - 21:30
Vrijdag van 08:00 - 20:00
Zaterdag & zondag van 08:00 - 18:00

De klantenservice
Maandag t/m donderdag van 08:00 - 21:30
Vrijdag van 08:00 - 18:00
Zaterdag & zondag van 09:00 - 18:00

Bekijk onze pagina Verzenden en levering voor onze levermogelijkheden, zoals ochtendbezorging' en bezorging bij een pick-up point in Amsterdam.

We doen ons uiterste best om je bestelling zo goed en compleet mogelijk te leveren, maar soms kan er helaas wat fout gaan.

Onze klantenservice kijkt graag mee naar de oorzaak en een gepaste oplossing voor je klacht. Voor een efficiënte afhandeling kan je contact met ons opnemen via klacht@printenbind.nl

Wij kunnen met een goed onderzoek beter beoordelen wat er mis is gegaan, dus kunnen wij in de chat of telefonisch alsnog vragen om een mail te sturen.

Wij zijn via e-mail te bereiken op info@printenbind.nl. Wanneer je een e-mail stuurt zullen wij deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.
Ja, dit is mogelijk als de bestelling nog niet geprint is. Je kunt dan contact met ons opnemen via onze live chat. Wij kunnen dan eventueel iets aanpassen (qua bestelling). Of we kunnen de opdracht in de wacht zetten. Als het bestand dat je geupload hebt toch niet de goede versie is, of je hebt een foutje ontdekt, dan kun je na overleg met ons een nieuw bestand toesturen.
Dat is alleen in overleg mogelijk. Wij proberen de kosten per opdracht zo laag mogelijk te houden en focussen ons op een zeer degelijk online bestelsysteem. Hierdoor is het in veel gevallen niet nodig om langs te komen. Betreft het toch een bijzondere situatie, dan is langskomen in overleg mogelijk. Je kunt dan contact met ons opnemen, zie Contact of via de live chat
Leverwijze
Bestellingen kunnen op
Maandag t/m donderdag tussen 08:00 - 21:30
Vrijdag tussen 08:00 - 20:00
Zaterdag & zondag tussen 08:00 - 18:00 afgehaald worden op het volgende adres:
Kabelweg 44A 1014BB Amsterdam

Je ontvangt een "status" update als je bestelling klaar ligt.

Lees meer hierover op de pagina afhalen

Eerder afhalen is dus alleen mogelijk als je hier bericht van heeft gekregen. Later afhalen kan altijd, wij bewaren de bestelling maximaal twee weken. Wacht dus niet te lang met afhalen.
Wij leveren wereldwijd: prijs en levertijd worden bij het bestelproces getoond en is afhankelijk van het land en gewicht. De standaardlevertijden van 48 uur gelden niet voor het buitenland.
De opdracht wordt standaard via PostNL binnen 24 uur bezorgd, mits er geen vertraging ontstaat. Heb je haast bij de opdracht, dan kun je ook kiezen voor een spoed productie. Wij verzenden de opdracht dan nog dezelfde dag mits er voor 13u is besteld. Je kunt ook kiezen voor andere vormen van bezorging zoals: ochtendbezorging 10u zeker, avondbezorging, PostNL afhaalpunt, Budbee, koerier of internationaal.
Wij streven er naar om alle bestellingen op tijd mee te geven aan de pakketdiensten, helaas kan er soms door externe factoren vertraging ontstaan.

Mocht de bezorging vertraagd zijn, neem dan contact op met de gekozen pakketdienst. Is de bestelling vertraagd tijdens het productie proces, neem dan contact op met onze klantenservice.

Is je bestelling al in productie genomen? Dan kan het leveradres of de ophaallocatie nog veranderd worden. Neem hiervoor contact op met de klantenservice. Is de opdracht echter al afgemeld en verzonden, dan is je pakketje niet meer in ons bezit en kunnen wij helaas niets meer voor je doen.
Mijn bestelling
Ja, als de bestelling met de productie optie "spoed" voor 13.00 uur wordt geplaatst, zal deze dezelfde dag worden verwerkt en verzonden (of afgehaald kunnen worden). Daarvoor wordt 20% extra in rekening gebracht.
Betalen
Je kunt eenvoudig en veilig betalen met de volgende mogelijkheden:
  • iDEAL
  • Paypal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bankoverschrijving
  • Op rekening (alleen vaste, zakelijke klanten)
  • Eenmalige incasso
  • In3

Pinnen en contant betalen is helaas niet mogelijk
Het is niet mogelijk om contant te betalen bij het afhalen. Je kunt alleen online betalen. Wij beginnen met de productie van de opdracht zodra wij de betaling hebben ontvangen.
Product
Ja, in de meeste gevallen kan dit. Wel is het belangrijk dat het bestand in het juiste formaat word aangeleverd en geen witranden bevat. Je kunt kiezen voor randloos printen als je: 1: Een bleed (afloop gebied) wilt aanleveren; 2: Als je een ontwerp hebt dat tot de rand doorloopt en ook zo geproduceerd moet worden. Het verschil tussen randloos printen en niet-randloos printen word ook in de preview getoond. Mocht je na het zien van de preview twijfelen dan kun je kiezen voor en uitgebreide controle of een opmerking achterlaten.
Prijzen
Uiteraard betaal je niks als je je bestelling komt ophalen. Per gekozen bezorgmethode kan de prijs verschillen, de prijzen worden getoond bij het samenstellen van de opdracht.
Wij werken met staffelprijzen. Dit houdt in: hoe meer je bestelt, hoe lager de prijs. Onze diensten worden voor een zo laag mogelijke prijs aangeboden. Daarom kunnen wij weinig aan de prijs veranderen.

In de productlijst is te zien welk product er op dit moment in de actie is!

Milieu
PEFC is een acroniem voor Programme for the Endorsement of Forest Certification. Dit internationale keurmerk garandeert dat hout- en papierproducten afkomstig zijn uit een duurzaam beheerd bos én dat dit bos in stand blijft. Iedere 5 jaar worden de standaarden voor het PEFC keurmerk opnieuw getoetst en herzien. Op deze manier wordt er goed gelet op de duurzaamheid van de producten.
Het Europese Ecolabel geeft aan dat een product, in dit geval papier, op een milieubewuste manier is geproduceerd. Om dit keurmerk te mogen gebruiken moet een bedrijf aan strenge criteria voldoen, zoals voor emissies naar water en lucht en energiegebruik. Daarbij mag er geen chloorgas als bleekmiddel gebruikt worden. Dit wordt allemaal gecontroleerd door een onafhankelijke partij. Producten met dit label zijn duurzaam geproduceerd met een lagere milieubelasting.
ECF staat voor Elementary Chlorine Free. Papier wordt soms gebleekt om vergeling te voorkomen en het papier een bepaalde witheid te geven. Bij ECF gecertificeerd papier is er geen chloor gebruikt om het papier te bleken maar een verbinding van chloor en zuurstof. Deze verbinding is vele malen minder milieubelastend.
Printenbind probeert op verschillende vlakken bij te dragen aan het milieu. Wij maken onder andere uitsluitend gebruik van papier dat van FSC of PECF-gekeurmerkte bomen afkomt. Daarnaast introduceren wij steeds meer papiersoorten die gemaakt zijn van gerecycled papier of landbouwafval. En zijn wij deelnemer van een programma van PostNL dat de CO2 uitstoot van de verzendingen neutraliseert. Daarnaast hebben we sinds kort de optie ecoprint waarbij wij gebruik maken van ecovezel papier (gemaakt van landbouwafval) en energiezuinige printers. In de toekomst zullen wij nog veel meer veranderingen aanbrengen om nog groener te worden! Meer weten over onze duurzaamheid? Kijk dan hier.
De afkorting FSC staat voor Forest Stewardship Council. Het internationale, onafhankelijke FSC-keurmerk verzekert dat grondstoffen voor hout- en papierproducten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen, met alle aandacht voor de mensen die van het bos afhankelijk zijn. Alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties bevelen FSC aan. Dit maakt FSC uniek. Kies daarom voor FSC-hout en -papier en draag bij aan bescherming van bossen wereldwijd! Wil je meer weten over onze papiersoorten kijk dan hier