Professionele machines

Bij Print&Bind wordt er in huis geproduceerd met een breed assortiment aan professionele machines. Zowel onze printers als onze andere afwerkingsapparatuur zijn van zeer hoge kwaliteit. Alle machines worden continu onderhouden en verbeterd om de lage prijs en leveringszekerheid te kunnen waarborgen.

Print&Bind produceert op dit moment met 4 printers. Dit gaat om 2 van de beste printers uit de varioPRINT iX-serie van Canon: de geavanceerde inkjet-productieprinter type iX3200. Deze printers nemen een heel groot deel van onze printproductie voor hun rekening en garanderen een fantastische en constante printkwaliteit met een groot kleurbereik. Daarnaast draaien wij onze speciale mediasoorten met 2 printers van Ricoh.

Canon varioPRINT iX3200

Wij beschikken over 2 Canon varioPRINT iX3200 printers. Deze printers hebben een productiviteit van meer dan 9.000 SRA3 afbeeldingen per uur ofwel 320 A4-pagina’s per minuut. De mediasoorten (papiersoorten) die deze inkjet printers verwerken variëren van 90 tot 350 grams papier, waaronder ook de gecoate papiersoorten. Hiermee kunnen wij snel, een zeer compleet pakket aan print aanbieden. Van eenvoudige, losse prints tot hoogwaardige magazines, brochures en boeken.

Ricoh Pro™C7210

Wij beschikken over 2 Ricoh Pro C7210 printers. Deze printers leveren een met offset vergelijkbare kwaliteit en worden bij Print&Bind ingezet voor de speciale of afwijkende mediasoorten zoals de diverse sticker papiersoorten en Nevertear. Deze printer heeft een uitvoersnelheid van 85 pagina's per minuut met een afdrukkwaliteit van 2.400 x 4.800 dpi (maximale laserresolutie).

Bookletmaker

Onze bookletmakers kunnen snel en gemakkelijk veel magazines vouwen en nieten. Zowel kleine als grote oplages zijn geen enkel probleem. Doordat wij de beschikking hebben over 2 machines is er altijd backup en komen de levertijden niet in gevaar.

Canon ImagePROGRAF PRO 4000/6000

De Canon ImagePROGRAF PRO 4000/6000 print haarscherpe posters, dankzij de 8-kleuren is het kleurbereik enorm groot en is kwaliteit bijna superieur. Wij maken gebruik van 5 posterprinters om zo snel tussen verschillende formaten en papiersoorten te schakelen. Bestel je posters op verschillende formaten.

Garenloos inbinden met Perfect Binder

Door te werken met maar liefst twee garenloosmachines is het mogelijk om gemakkelijk en snel boeken te produceren met een strakke uitstraling. De boeken hebben een doorlopende kaft en zijn door de sterkte van de lijm zeer gebruiksvriendelijk. Het resultaat zijn perfect en strak ingebonden boeken zoals ze ook in de boekenwinkel liggen.

Wire-O inbindmachine

De Renz wire-o inbindmachine verhoogd de productie van wire-o boekjes aanzienlijk. Hierdoor worden grote oplages nog gemakkelijker om te produceren. Zeer geschikt voor onder andere readers, scripties en handleidingen.

Snijden en rillen

De Duplo machine is in te zetten voor meerdere afwerkingen. Zo kunnen visitekaartjes gesneden worden in een snelle productietijd en kunnen flyers strak en snel een vouwlijn krijgen. Wij beschikken over 3 duplo machines om een snelle productie van kaarten te garanderen.

Snijmachine

Onze snijmachines zorgen voor strakke, gladde snijranden en de perfecte afmetingen van uw bestelling. Wij hebben de beschikking over 5 machines voor een hoge doorloop.

Rondhoekmachine

Dankzij deze rondhoekmachines kunnen wij de ronde hoeken strak en zorgvuldig aanbrengen. Hiermee kun je een kaartje een speels karakter geven

Vouw-rilmachine

Een kaarsrechte ril en vouw in je kaartjes. Deze machine kan op hoog tempo je kaarten meteen vouwen. Door eerst het plaatsen van een ril zal er nooit een barst in de rug van de kaart ontstaan.

Duplo iSaddle Pro

Met de Duplo iSaddle constructie kunnen we razendsnel de perfecte magazines maken. De Duplo iSaddle Pro bestaat uit verschillende Duplo machines die gecombineerd een snelheid van 600 vellen per minuut halen. Zo krijg jij snel jouw magazine in huis.

JWei Cutters

Met onze 5 JWei cutters kunnen wij razendsnel stickers en kaarten snijden. Door het soepele snijsysteem kunnen wij contour gesneden kaarten en stickers uitsnijden. De contour uitgesneden vormen kunnen van A3 tot 10x25 mm worden.