Wat is Wire-o inbinden

Wire-o inbinden is een van de populairste inbindmethodes. Wanneer je ervoor kiest je boek wire-o in te laten binden wordt er een ringband van stevig Bekaert-staal door je boekje geregen. Deze inbindmethode is stevig en duurzaam. Voor de sluiting kan er gekozen worden voor een zilveren of een zwarte ringband. 

Voordelen van wire-o inbinden

Wire-O inbinden kan gebruikt worden voor ieder document. Zo kun je hele kleine documenten (vanaf 60x80mm) en hele grote documenten (max. 297x440 mm) laten inbinden. Ook kunnen zeer dikke boeken, tot wel 472 pagina's worden ingebonden. Én is er geen minimum aantal pagina's nodig voor deze bindwijze. Heb je maar 4 pagina's en wil je dit toch graag laten inbinden? Geen probleem!

Verschillende opties voor de omslag

Bij wire-o ingebonden boeken kun je kiezen uit veel verschillende omslagen. Zo kun je kiezen voor een standaard transparant schutblad als voorkant en zwart kartonnen achterkant. Maar je kunt ook kiezen voor een bedrukte voor- en achterzijde met je eigen ontworpen cover. Deze cover wordt op 350 grams kaart papier geprint voor een sterke bescherming en mooie uitstraling. Wil je deze cover nog extra beschermen, dan raden wij een extra transparant schutblad als voor- en achterzijde aan. 

Wire-o vs Thermisch inbinden

Bij wire-o inbinden gebruiken we een stalen ringband om het boek in te binden. Bij thermisch inbinden wordt er een linnenstrip aan de zijkant van het boek gelijmd. De voordelen van een wire-o boek zijn dat deze volledig plat kan liggen, lang mee gaat en makkelijk in gebruik is. 

Meer weten over inbinden? Klik hier

Extra afwerkingsopties voor wire-o inbinden

Glanzende coating: Je kunt er voor kiezen je bedrukte voor- en achterkant te laten coaten. Deze coating zorgt ervoor dat het boek mooi blijft en bestand is tegen spatwater. Hierdoor zal het boek langer meegaan. 

Ronde hoeken: Wil je een speels effect aan je boek geven, ga dan voor ronde hoeken. De ronde hoeken geven je boeken een zacht uiterlijk. 

Randloos printen: Heb je kleuren, afbeeldingen of foto's tot aan de rand van je document? Ga dan voor randloos printen. Zo weet je zeker dat er geen witrand om je document komt en dat je document mooi bijgesneden is. 

Perfecte afwerking voor

Bekijk alle afwerkingsopties

Ontwerp gereed? Bestel direct wire-o ingebonden