Let op de productie- en openingstijden: op zaterdag 23 oktober zijn wij tot 16.00 uur geopend. Op zondag 24 oktober zijn wij gesloten. Houd a.u.b. rekening met een langere levertijd.

Wat is Wire-o inbinden

Wire-o inbinden is een van de populairste inbindmethodes. Wanneer je ervoor kiest je boek wire-o in te laten binden wordt er een ringband van stevig Bekaert-staal door je boekje geregen. Deze inbindmethode is stevig en duurzaam. Voor de sluiting kan er gekozen worden voor een zilveren of een zwarte ringband. 

 

 

 

Voordelen van wire-o inbinden

Wire-O inbinden kan gebruikt worden voor ieder document. Zo kun je hele kleine documenten (vanaf 60x80mm) en hele grote documenten (max. 297x440 mm) laten inbinden. Ook kunnen zeer dikke boeken, tot wel 472 pagina's worden ingebonden. Én is er geen minimum aantal pagina's nodig voor deze bindwijze. Heb je maar 4 pagina's en wil je dit toch graag laten inbinden? Geen probleem!

Verschillende opties voor de omslag

Bij wire-o ingebonden boeken kun je kiezen uit veel verschillende omslagen. Zo kun je kiezen voor een standaard transparant schutblad als voorkant en zwart kartonnen achterkant. Maar je kunt ook kiezen voor een bedrukte voor- en achterzijde met je eigen ontworpen cover. Deze cover wordt op 350 grams kaart papier geprint voor een sterke bescherming en mooie uitstraling. Wil je deze cover nog extra beschermen, dan raden wij een extra transparant schutblad als voor- en achterzijde aan. 

Wire-o vs Thermisch inbinden

Bij wire-o inbinden gebruiken we een stalen ringband om het boek in te binden. Bij thermisch inbinden wordt er een linnenstrip aan de zijkant van het boek gelijmd. De voordelen van een wire-o boek zijn dat deze volledig plat kan liggen, lang mee gaat en makkelijk in gebruik is. 

Stevig inbinden doe je met een wire-o ring

Extra afwerkingsopties voor wire-o inbinden

Glanzende coating: Je kunt er voor kiezen je bedrukte voor- en achterkant te laten coaten. Deze coating zorgt ervoor dat het boek mooi blijft en bestand is tegen spatwater. Hierdoor zal het boek langer meegaan. 

Ronde hoeken: Wil je een speels effect aan je boek geven, ga dan voor ronde hoeken. De ronde hoeken geven je boeken een zacht uiterlijk. 

Randloos printen: Heb je kleuren, afbeeldingen of foto's tot aan de rand van je document? Ga dan voor randloos printen. Zo weet je zeker dat er geen witrand om je document komt en dat je document mooi bijgesneden is. 

Perfecte afwerking voor wire-o inbinden? 

Ontwerp gereed? Bestel direct wire-o ingebonden

 • Prijswijzigingen en nieuwe verzendmethode

  Gepubliceerd op 28 September 2021

  De prijzen van papier en verpakkingsmateriaal lopen snel op. De grote vraag naar karton als gevolg van de sterk gegroeide bezorgeconomie in ‘coronajaar 2020’ heeft de markt sterk beïnvloed. Maar ook andere grondstoffen zijn in prijs gestegen. Printenbind voert daarom diverse marktconforme prijswijzigingen door.

 • Printenbind erkend stagebedrijf hoger onderwijs

  Gepubliceerd op 20 September 2021

  Met ingang van deze maand mag Printenbind zich officieel, erkend stagebedrijf voor het hoger onderwijs noemen. Hiervoor heeft er een audit plaatsgevonden door Stichting ELBHO. Printenbind biedt iedere stageperiode diverse projecten aan waar studenten mee aan de slag kunnen. De stages zijn hoofdzakelijk onder het marketing-communicatie vakgebied te scharen.

 • Nieuwe vacatures bij Printenbind.nl

  Gepubliceerd op 17 June 2021

  Het productieteam van Printenbind wordt gedreven door een team van gemotiveerde scholieren en studenten. Dat maakt de sfeer op de werkvloer informeel, maar vooral gezellig! Maar het jonge karakter van het bedrijf zorgt ook voor succes. Jong is snel, enthousiast en leergierig. En voor de klant houden we het simpel en toegankelijk. Het resultaat is een klanttevredenheid van een 9,6/10.

Bekijk meer nieuwsberichten

 • Beste online printshop!

  8 dagen geleden door Wendy

  Beste online printshop! Sinds de pandemie heb ik veelvuldig gebruik gemaakt van online printshops en Printenbind is veruit de beste. Niet alleen qua kwaliteit maar zeer zeker ook qua klantenservice.

 • Mooie stickers, op gewenste maat.

  9 dagen geleden door Bianca

  Mooie stickers, op gewenste maat. En mooi gesneden. Alles was naar wens, top!!

 • Mooie kaartjes, goede service

  10 dagen geleden door Jeanine

  Super mooie kaarten weer ontvangen! Heel blij mee

Bekijk meer klantenbeoordelingen