Wat is het bestandsformaat?

Het bestandsformaat, ook wel het bestandstype genoemd, is de manier waarop een bestand is opgeslagen op een computer. Het bestandsformaat geeft dus aan wat voor type bestand een document is. Bekende voorbeelden zijn een word-document, jpg en PDF. Wij printen je document als een PDF-bestand, maar je kunt het aanleveren in bijna alle bestandsformaten.

Hoe weet ik wel bestandsformaat mijn document heeft?

Het bestandsformaat wordt aangegeven aan het eind van de documentnaam, met een zogenoemde extensie. Bij een word-document staat er bijvoorbeeld .doc achter de documentnaam, en bij een foto in jpg formaat zal je achter de documentnaam .jpg vinden.

Wat is het verschil tussen bestandsformaat en bestandsgrootte?

De bestandsgrootte verwijst naar de hoeveelheid ruimte die een bestand in beslag neemt. Dit wordt uitgedrukt in bytes. Bestanden tot 500 mb kun je gemakkelijk uploaden in het bestelformulier. Bij een document van groot formaat kan het uploaden wel even duren, afhankelijk van de internetsnelheid. Mocht je bestand te groot blijken om te uploaden, dan kan je het opsturen via een downloadlink, WeTransfer of Dropbox.