Vouwen en nieten van je prints

Heb jij ontwerp voor een magazine of tijdschrift ontworpen dat je wil laten printen? Kies dan in het bestelformulier voor de type afwerking 'vouwen en nieten'. Hierbij wordt jouw ontwerp in het midden gevouwen en van twee nietjes voorzien zodat alles goed op zijn plek blijft zitten.

Min. afmetingMax. afmetingPagina aantal
60mm x 80mm220mm x 310mm8-96

Specificaties vouwen en nieten

Tijdens het bestellen van jouw ontwerp dat moeten worden gevouwen en geniet zijn er een aantal specificaties waarmee rekening moet worden gehouden tijden de opmaak van je ontwerp. 

Afmetingen

Omdat we jouw bestand vouwen en nieten met een afwerkingsmachine zijn er minimale en maximale afmetingen waar je rekening mee moet houden. Je kunt kiezen voor één van onze standaard formaten zoals A6, A5, A4 en A3 maar je kunt natuurlijk ook je eigen formaat invoeren. Zo kun je bijvoorbeeld een vierkant of juist een rechthoekig laten vouwen en nieten. Zolang de afmetingen van jouw bestand na het vouwen minimaal 60mm x 80mm en maximaal 220mm x 310mm zijn kunnen wij jouw ontwerp zonder problemen vouwen en nieten.

Pagina aantal

Bij de afwerking van jouw ontwerp wordt een papiervel dat minimaal twee keer zo groot is als jouw bestelde formaat dubbelgevouwen om een doorlopende vouw te krijgen. Dat betekent dat je één papiervel nodig hebt om 4 kantjes te verkijgen. Dit is dan ook de reden waarom je een gevouwen en geniet ontwerp alleen met een pagina aantal kan bestellen dat deelbaar is door 4. Het minimale pagina aantal voor dit type afwerking is 8 en het maximale pagina aantal is 96.

Extra opties

Bij de afwerking van jouw ontwerp kun je kiezen voor een aantal extra opties. Zo kun je kiezen voor een afwijkende omslag om je binnenwerk heen. Ter bescherming en als extra finishing touch kun je kiezen voor een glanzende of juiste matte coating. Ook kun je ervoor kiezen om de hoeken van je ontwerp rond te laten uitsnijden voor een meer speels uiterlijk. Zo kun je altijd je bestelling geheel naar eigen wens invullen! 

De perfecte papiersoort om te

Bekijk papiersoorten

Ontwerp gereed? Bestel direct je product!