Hoe kan je tekst omzetten naar contouren via InDesign?

Soms is het handig om je lettertypes om te zetten naar contouren. Het betekent dat je jouw lettertypes omzet naar vormen, waardoor je zeker weet dat het juiste lettertype geprint wordt. Let wel op dat je na het omzetten van je tekst naar contouren, je tekst niet meer gemakkelijk kunt herschrijven. Zet je lettertypes dus pas om als je zeker bent van je tekstontwerp! 

Bekijk het stappenplan hieronder

Of bekijk de video

Wanneer zet je lettertypes om naar contouren?

Tip: Zet je tekst alleen om naar contouren als het niet mogelijk is om je lettertypes in te sluiten in het PDF bestand. Bij het insluiten van lettertypes blijft de kwaliteit van je lettertype optimaal, terwijl bij het omzetten van de tekst naar contouren de kwaliteit van het lettertype minder wordt.

Soms is het niet mogelijk of toegestaan (vanwege licenties) om een lettertype in te sluiten. Overweeg alleen dan de lettertypes om te zetten naar contouren. Hoe je lettertypes omzet naar contouren in InDesign, lees je hieronder:

Ga naar 'Type' en klik op 'Create outlines'.

Je tekst is nu omgezet naar contouren.

Sla je bestand op volgens deze stappen. Let op dat je tekst nu niet meer kunt wijzigen met de tekstbewerkingstool. Sla je bestand dus op onder een andere bestandsnaam, zodat je originele bestand ook bewaard blijft.