Horeca-ondernemer of Winkelier? Drukwerk nodig voor de heropening van je zaak? Klik hier voor 40% KORTING

PostNL vertraging winter 2021

PostNL is niet in staat om alle zendingen te verwerken & leveren vanwege de extreme weersomstandigheden. Daarbij zaten ze ook al tegen een maximale capaciteit aan vanwege de lock down waardoor er veel meer verstuurd wordt.

Maandag 08-02-2020

PostNL heeft ons gemeld dat zij vandaag geen pakketten komen ophalen. Zelf wegbrengen is geen optie omdat de sorteercentra nog vol staan met de opgelopen achterstand van zaterdag & zondag. Alle zendingen die normaal gesproken dinsdag zouden worden bezorgd zijn dan ook met minimaal 1 dag vertraagd.

Verwachting

De verwachting is dat PostNL nog dagen bezig is om deze achterstand in te halen. Het is ook nog onduidelijk of de post wel op dinsdag wordt opgehaald. Aangezien de wegen alweer een stuk beter begaanbaar zijn is deze kans wel aannemelijk. Maar ook de dagen na dinsdag kan een deel van de post vertraging oplopen. Dit zal ook per regio verschillen.

Alternatief: Koerier 24u

Je kunt tegen een meerprijs kiezen voor een "koerier 24u" levering, dit kost €17,95 (exclusief btw). Het hangt af van je eerdere gekozen optie wat de exacte meerkosten gaan zijn. Deze wijziging kun je per email doorgeven via wijzig@printenbind.nl

Alternatief: Afhalen bij Printenbind

Vanaf woensdag 10 februari mogen winkels & bedrijven weer een zogehete "click & collect" optie aanbieden. Dat betekent dat de optie om jouw opdracht af te halen bij Printenbind weer mogelijk wordt. Als je kiest voor dit alternatief kun je dit ook nog per email doorgeven via wijzig@printenbind.nl

Wat doet Printenbind bij vertraging van mijn zending?

Als de zending aan PostNL is overhandigd kunnen wij werkelijk niets meer doen. PostNL bellen heeft echt geen zin, een onderzoek starten ook niet. Hoe vervelend het ook is, je kunt alleen maar geduld hebben en de track&trace in de gaten houden. Wij geven ook betrouwbaarheidsindicaties per leverwijze en daaraan gekoppeld zitten ook eventuele vervolgacties (kostenloos opnieuw leveren, geld terug enz):

 • Brievenbuspakje: na 5 bezorgdagen. Bij geen bezorging opnieuw leveren of geld terug
 • Pakketpost: na 4 bezorgdagen. Bij geen bezorging opnieuw leveren of geld terug.

De track&trace code werkt niet

Je ontvangt van ons een email (en sms) als de zending bij ons wordt afgemeld, hierin vind je ook de track&trace code. Wij weten dan 100% zeker dat de zending in de rolcontainer / postzak van PostNL zit en is overhandigd aan het sorteercentrum. De track&trace geeft pas weer nieuwe informatie op het moment dat deze wordt gesorteerd in het sorteercentrum van PostNL. Na deze sortering geeft de track&trace ook aan "zending ontvangen bij PostNL". Het kan dus heel goed zijn dat een zending door ons is aangeleverd bij PostNL, maar dat vanwege vertraging in het sorteerproces dit nog niet zichtbaar is. Wat kun je dan doen? Je kunt alleen maar wachten en geduld hebben.

Uit ervaring is gebleken dat in enkele gevallen de sortering in de loop van de dag plaatsvindt, maar het kan ook pas 's avonds de volgende dag zijn. Wij hebben tot nu toe weinig meegemaakt dat een zending 2 dagen is vertraagd. Het heeft geen zin om ons te bellen. Doe dit pas als bovengenoemde bezorgdagen zijn verstreken.

 • De verbouwing is gestart

  Gepubliceerd op 06 May 2021

  Je kent het wel: werk aan de weg. Je rijdt altijd dezelfde route, maar elke dag net weer even anders. Op maandag wordt je omgeleid via de vluchtstrook, op dinsdag via de andere weghelft en aan einde van de week via de ventweg. 3 maanden later liggen er 3 nieuwe rijstroken zonder dat je hebt moeten omrijden. Dit is wat er in de productie bij Printenbind.nl ook te gebeuren staat.

 • Vind het gouden ei

  Gepubliceerd op 31 March 2021

  De inpakkers van Printenbind.nl gaan gouden eieren verstoppen! In elke bestelling die tussen van 2 tot en met 5 april (Tweede Paasdag) wordt verzonden, kun je met een beetje geluk een gouden paasei vinden. Zo’n gouden ei is een cadeaubon van €15,- waard.

 • Win €250,- aan drukwerk

  Gepubliceerd op 08 March 2021

  Nu de winkels open mogen op afspraak en het hopelijk niet lang meer duurt dat de horeca haar terrassen mag openen, vond Printenbind.nl het tijd voor een winactie die deze bedrijven ten goede komt. Horecaondernemers en winkeliers hebben het zwaar en wij willen hen een hart onder de riem steken.

Bekijk meer nieuwsberichten

Bekijk meer klantenbeoordelingen