PostNL vertraging winter 2021

PostNL is niet in staat om alle zendingen te verwerken & leveren vanwege de extreme weersomstandigheden. Daarbij zaten ze ook al tegen een maximale capaciteit aan vanwege de lock down waardoor er veel meer verstuurd wordt.

Maandag 08-02-2020

PostNL heeft ons gemeld dat zij vandaag geen pakketten komen ophalen. Zelf wegbrengen is geen optie omdat de sorteercentra nog vol staan met de opgelopen achterstand van zaterdag & zondag. Alle zendingen die normaal gesproken dinsdag zouden worden bezorgd zijn dan ook met minimaal 1 dag vertraagd.

Verwachting

De verwachting is dat PostNL nog dagen bezig is om deze achterstand in te halen. Het is ook nog onduidelijk of de post wel op dinsdag wordt opgehaald. Aangezien de wegen alweer een stuk beter begaanbaar zijn is deze kans wel aannemelijk. Maar ook de dagen na dinsdag kan een deel van de post vertraging oplopen. Dit zal ook per regio verschillen.

Alternatief: Koerier 24u

Je kunt tegen een meerprijs kiezen voor een "koerier 24u" levering, dit kost €17,95 (exclusief btw). Het hangt af van je eerdere gekozen optie wat de exacte meerkosten gaan zijn. Deze wijziging kun je per email doorgeven via wijzig@printenbind.nl

Alternatief: Afhalen bij Printenbind

Vanaf woensdag 10 februari mogen winkels & bedrijven weer een zogehete "click & collect" optie aanbieden. Dat betekent dat de optie om jouw opdracht af te halen bij Printenbind weer mogelijk wordt. Als je kiest voor dit alternatief kun je dit ook nog per email doorgeven via wijzig@printenbind.nl

Wat doet Printenbind bij vertraging van mijn zending?

Als de zending aan PostNL is overhandigd kunnen wij werkelijk niets meer doen. PostNL bellen heeft echt geen zin, een onderzoek starten ook niet. Hoe vervelend het ook is, je kunt alleen maar geduld hebben en de track&trace in de gaten houden. Wij geven ook betrouwbaarheidsindicaties per leverwijze en daaraan gekoppeld zitten ook eventuele vervolgacties (kostenloos opnieuw leveren, geld terug enz):

 • Brievenbuspakje: na 5 bezorgdagen. Bij geen bezorging opnieuw leveren of geld terug
 • Pakketpost: na 4 bezorgdagen. Bij geen bezorging opnieuw leveren of geld terug.

De track&trace code werkt niet

Je ontvangt van ons een email (en sms) als de zending bij ons wordt afgemeld, hierin vind je ook de track&trace code. Wij weten dan 100% zeker dat de zending in de rolcontainer / postzak van PostNL zit en is overhandigd aan het sorteercentrum. De track&trace geeft pas weer nieuwe informatie op het moment dat deze wordt gesorteerd in het sorteercentrum van PostNL. Na deze sortering geeft de track&trace ook aan "zending ontvangen bij PostNL". Het kan dus heel goed zijn dat een zending door ons is aangeleverd bij PostNL, maar dat vanwege vertraging in het sorteerproces dit nog niet zichtbaar is. Wat kun je dan doen? Je kunt alleen maar wachten en geduld hebben.

Uit ervaring is gebleken dat in enkele gevallen de sortering in de loop van de dag plaatsvindt, maar het kan ook pas 's avonds de volgende dag zijn. Wij hebben tot nu toe weinig meegemaakt dat een zending 2 dagen is vertraagd. Het heeft geen zin om ons te bellen. Doe dit pas als bovengenoemde bezorgdagen zijn verstreken.

 • Afhalen weer mogelijk!

  Gepubliceerd op 09 February 2021

  Vanaf vandaag is het weer mogelijk om je bestelling bij ons af te halen. In ons bestelproces kun je gemakkelijk aangeven in welk tijdslot jij jouw bestelling komt afhalen. Let wel op, onze openingstijden zijn aangepast in verband met de avondklok.

 • Envelop monsters

  Gepubliceerd op 21 December 2020

  Enveloppen nodig voor kaarten? Een leuke verjaardagskaart, uitnodiging of kerstkaart verdient een mooie envelop en met maar liefst 22 verschillende kleuren was een keuze maken soms nog best moeilijk. Maar nu niet meer!

 • 25% korting op kerstkaarten!

  Gepubliceerd op 27 November 2020

  Wat is er nu leuker dan persoonlijke kerstkaarten laten printen voor vrienden en familie? Juist, deze met maar liefst 25% korting laten printen!

Bekijk meer nieuwsberichten

 • Super!

  4 dagen geleden door Naomi de Bonte

  Heel tevreden met de service & blij met mijn bestelling! Je kan je bestelling goed volgen en alles word netjes en duidelijk gecommuniceerd; het resultaat is perfect!

 • ‘handleiding’ boekje

  4 dagen geleden door Maaike

  Ik heb een ‘handleiding’ boekje besteld om mijn interieuradvies in te presenteren. Het bestelproces verloopt makkelijk en vlot. Overal word goede uitleg bij gegeven. Het document is in printmodus te bekijken. Snelle levering, binnen twee dagen had ik...

 • Favoriete drukkerij Ik bestel nu al een tijdje al mijn producten voor mijn webshop bij Print en Bind en ik ben altijd tevreden geweest.

  5 dagen geleden door Kaylee de Snayer

  Favoriete drukkerij Ik bestel nu al een tijdje al mijn producten voor mijn webshop bij Print en Bind en ik ben altijd tevreden geweest. De kwaliteit is uitstekend en de levering snel. Een echte aanrader dus!

Bekijk meer klantenbeoordelingen