Hoe plak je een sticker het beste

Hoe laat je stickers beter plakken.

Stickers worden gebruikt voor veel verschillende doeleindes. Zo kunnen ze gebruikt worden voor reclame, etiketten, informatie te geven en ter decoratie. Maar niks zo vervelend als een sticker die niet goed blijft plakken!

Soorten stickers

Wij bieden verschillende soorten stickers. Zo kun je kiezen voor polyester-, papieren-, kraft- en vloerstickers. Deze soorten materiaal zijn perfect voor verschillende doeleindes. Zo worden onze papieren- en kraftstickers vaak besteld voor etiketten. En onze vloerstickers voor evenementen of bedrijven. Polyester gaat erg lang mee en heeft daarom zeer veel verschillende doeleindes.

Wij maken gebruik van stickers met een sterke lijmhechting, maar deze verschillende wel ietwat van elkaar. Zo hebben polyester stickers en vloerstickers een sterkere lijmhechting. Dit, omdat deze ook geschikt zijn voor buitengebruiken en het materiaal langer meegaat.

Toch zijn er verschillende manieren om je sticker nog beter te laten plakken!

Tips om je sticker te plakken

  • Ontvet je oppervlakte goed: stickers plakken beter op oppervlaktes die eerst ontvet zijn. Dit kan gemakkelijk met water en afwasmiddel of allesreiniger.

  • Temperatuur tussen de 10 en 30 graden: De ideale temperatuur om een sticker te plakken tussen de 10 en 30 graden is. Hiermee bedoelen we niet de buiten temperatuur, maar de temperatuur van het oppervlakte! Als het oppervlak te koud is , wordt de lijm sneller hard en zal hij minder goed hechten. Het beste is om zowel de sticker, de buitentemperatuur en het oppervlakte minimaal 15 graden zijn.

  • Druk de sticker goed aan: stickers hechten beter wanneer er genoeg druk uitgeoefend wordt. Even goed aanduwen helpt dus zeker bij het plakken van de sticker!

  • De goede ondergrond: heb je een ruwe ondergrond, dan kan het zijn dat je sticker zich alleen aan de hoogste punten vasthecht. Hierdoor zal een sticker altijd minder goed plakken. Hou dus goed rekening met de oppervlakte.

Aanbrengen van grote(re) stickers

Bij het aanbrengen van grotere stickers, wil je natuurlijk geen luchtbellen onder je stickers krijgen. Dit kan je het beste in een paar simpele stappen doen:

  1. Kies de juiste plek van je sticker, eenmaal iets vastgeplakt raden wij het niet meer aan om nog los te halen.

  2. Haal een klein randje van de sticker los en probeer deze zo strak mogelijk op de vloer te plakken.

  3. Vouw de sticker om en trek het ondervel weer een stukje los. Dus ondertussen met een handdoek de sticker zo plat mogelijk op het oppervlakte. Zo kun je alle luchtbellen die er eventueel tussenkomen er nog uit duwen.

  4. Probeer de sticker zo plat mogelijk te trekken en neem je tijd

  5. Zit je hele sticker er perfect op maar heb je toch nog een enkel klein luchtbelletje? Dan kan je voorzichtig met een klein naaldje een gaatje in de luchtbel prikken. Zo ontsnapt de lucht en kun je de sticker plat duwen. Het gaatje valt nauwelijks op!

  6. Nu heb je de sticker perfect geplakt!