Duurzame prints

Hoe maak ik mijn prints zo duurzaam mogelijk?

Er zijn een aantal dingen die je kan doen om te zorgen dat jouw printwerk zo duurzaam mogelijk wordt. De meest voor de hand liggende is dubbelzijdig printen, en alleen de pagina's uitprinten die je nodig hebt.

Dubbelzijdig printen

Het voordeel van dubbelzijdig printen is simpel: je verbruikt de helft minder papier! Daarnaast zorgt het ook voor handzamere boeken, en lagere kosten!

Duurzame lettertypes

Naast minder papier zorgt ook het verbruiken van minder inkt voor duurzamer drukwerk. Dikgedrukte, grote letters gebruiken vanzelfsprekend meer inkt dan dunne, kleine letters. Maar ook de keuze in lettertype kan een groot verschil maken! Zo is gebleken dat Times New Roman 27% minder inkt verbruikt dan Arial, en Calibri 23%. Verdana verbruikt daarentegen juist 10% meer dan Arial.

Speciale eco-lettertypes

Online kan je ook gratis het lettertype "Ryman Eco" downloaden. Dit is een lettertype dat speciaal is ontworpen om zo min mogelijk inkt te gebruiken, waardoor het in vergelijking met standaard lettertypes zoals Times New Roman 33% minder inkt verbruikt. De letters zijn opgemaakt uit lijnen, maar door het lekken van de inkt is dit bij kleine letters niet zichtbaar.

Alleen de pagina's die je nodig hebt printen

Soms bevat een document een hoop pagina's die je niet echt nodig hebt. Je kan er dan voor kiezen om deze pagina's uit je document te verwijderen, zodat je zowel papier, inkt als kosten bespaart! Een simpele manier om dit te doen is met bijvoorbeeld ilovepdf. Op deze website kan je kiezen voor "split PDF", vervolgens upload je een document en kies je voor "extract pages". Vul in welke pagina's je wilt behouden, en download vervolgens een bestand met alleen deze pagina's!

Papiersoort

Gebruik een minderbelastende papiersoort. Zo is onze 80 grams Paperwise papiersoort gemaakt van landbouwafval. Hierdoor is zijn ecologische voetafdruk erg laag en dus erg duurzaam! Ook onze andere papiersoorten hebben verschillende FSC, ECF en andere ecologische keurmerken. Maar wil je ├ęcht duurzaam kies dan voor Paperwise.