Leer beter. Leer vanaf papier.

Al jarenlang weten scholieren en studenten online printshop Printenbind.nl te vinden voor het printen van hun samenvattingen, syllabussen, tentamenbundels, werkstukken, verslagen en scripties. Dat het nut van geprint studiemateriaal nu (weer) wordt bewezen doet het team van Printenbind.nl groot plezier.

Meer digitaal lezen leidt tot slechtere leesprestaties

In de eerste week van mei werd een nieuw OESO/PISA-rapport gepresenteerd, genaamd: 21st Century Readers: Developing Literacy Skills in a Digital World. Hierin wordt duidelijk dat jongeren die vaker gedrukte boeken lezen, dat met meer plezier doen, meer tijd besteden aan het lezen en beter presteren bij het lezen. Sterker nog: het vaker lezen van digitale teksten leidt tot slechtere leesprestaties. Het onderzoek heeft plaatsgevonden bij 15-jarige scholieren.

Studenten lezen te weinig in print

In het OESO/PISA-rapport staat dat een derde van die jongeren zelden of nooit een boek leest. Slechts een derde leest vaker op papier dan digitaal. 15% van de jongeren leest vaker digitaal en 13% even vaak op papier als digitaal. In totaal heeft het gedrukte boek dus nog steeds de voorkeur, maar doordat meer dan tweederde niet genoeg of niet genoeg in print leest komt de ontwikkeling van een sterke geletterdheid in het geding.

leer-beter-leer-vanaf-papierDrukwerk is van groot belang

Uit een eerder groot onderzoek (COST Action E-READ Initiative) in 2018 bleek al eens dat het lezen van gedrukt lesmateriaal de prestaties in het onderwijs verbetert. Scholieren begrijpen de stof beter en kunnen zich beter concentreren. Bovendien kunnen de jongeren print meer diepgaand lezen waardoor ze ook kritischer nadenken.

Lesmateriaal voordelig online printen

Print is nodig om de leesvaardigheid te ontwikkelen en is daarmee dus cruciaal. Printenbind.nl heeft er voor gekozen om het online printen zo goedkoop en snel mogelijk te maken. Geprint lesmateriaal is zo toegankelijk voor een grote groep scholieren. Met een eenvoudige website en eigen productie is de drempel om iets digitaals om te zetten tot print erg laag. Bekijk hier onze producten voor scholieren en studenten.

Bron:
6 mei 2020, Printmatters, https://printmatters.nl/nieuws/2021/05/06/van-papier-studeren-is-beter

Gepubliceerd op 17 May 2021

 • Nieuwe vacatures bij Printenbind.nl

  Gepubliceerd op 17 June 2021

  Het productieteam van Printenbind wordt gedreven door een team van gemotiveerde scholieren en studenten. Dat maakt de sfeer op de werkvloer informeel, maar vooral gezellig! Maar het jonge karakter van het bedrijf zorgt ook voor succes. Jong is snel, enthousiast en leergierig. En voor de klant houden we het simpel en toegankelijk. Het resultaat is een klanttevredenheid van een 9,6/10.

 • Nieuw! Plaatmateriaal stalen

  Gepubliceerd op 11 June 2021

  Naast onze papiermonsterboekjes en envelop samples kun je nu ook plaatmateriaal stalen bestellen! Dit voorbeeld bevat al onze plaatmateriaal soorten in verschillende diktes. Zo kun je gemakkelijk vergelijken en de juiste plaatmateriaal soort kiezen voor jouw product!

 • Gratis EK Speelschema op A3 Poster

  Gepubliceerd op 26 May 2021

  Op 11 juni wordt het EK2020 officieel geopend in Rome met de eerste wedstrijd. Turkije speelt op vrijdagavond 21.00 uur tegen Italië. Voorafgaand vindt de openingsceremonie plaats. Vóór de eerste wedstrijd wil jij natuurlijk een speelschema op de koelkast, in de gang of boven je bed hebben hangen om de uitslagen bij te houden. Goed nieuws! In elke bestelling die vanaf maandag 31 mei tot en met zondag 6 juni wordt verzonden, tref je het EK Speelschema aan! Leuk voor jezelf, je buurmeisje, neefje, collega, op de koelkast of het prikbord.

Bekijk meer nieuwsberichten

 • Grote inzet van P&B team

  10 dagen geleden door Cobi

  Het printen van mijn flyers ging over wat hobbels. Maar het team van Print en Bind deed er alles aan om de bestelling toch goed af te leveren. Dank jullie wel. Ik ga zeker meer bestellen bij Print en Bind!

 • Enthousiast!

  10 dagen geleden door Esmy Smit

  Mega positief erover. Besteld bij Student-print.nl Ik heb mijn scriptie laten inbinden en de kwaliteit is echt mega goed. Je wordt ook super goed geholpen door de klantenservice als je wat vragen hebt of twijfelt wat het beste is. Nu onderweg naar mi...

 • Ik ben fan van Printenbind.

  10 dagen geleden door Milou van Rooij - de Vries

  Ik ben fan van Printenbind. Ze leveren met spoed, gewoon of budget, tot nu toe altijd binnen de termijn. Kwaliteit is goed. Het leren wordt zo een stuk leuker.

Bekijk meer klantenbeoordelingen