Vanwege enorme drukte lukt het ons niet om alle opdrachten op tijd te produceren, houd a.u.b. rekening met een langere levertijd. Excuses voor dit ongemak

Leer beter. Leer vanaf papier.

Al jarenlang weten scholieren en studenten online printshop Printenbind.nl te vinden voor het printen van hun samenvattingen, syllabussen, tentamenbundels, werkstukken, verslagen en scripties. Dat het nut van geprint studiemateriaal nu (weer) wordt bewezen doet het team van Printenbind.nl groot plezier.

Meer digitaal lezen leidt tot slechtere leesprestaties

In de eerste week van mei werd een nieuw OESO/PISA-rapport gepresenteerd, genaamd: 21st Century Readers: Developing Literacy Skills in a Digital World. Hierin wordt duidelijk dat jongeren die vaker gedrukte boeken lezen, dat met meer plezier doen, meer tijd besteden aan het lezen en beter presteren bij het lezen. Sterker nog: het vaker lezen van digitale teksten leidt tot slechtere leesprestaties. Het onderzoek heeft plaatsgevonden bij 15-jarige scholieren.

Studenten lezen te weinig in print

In het OESO/PISA-rapport staat dat een derde van die jongeren zelden of nooit een boek leest. Slechts een derde leest vaker op papier dan digitaal. 15% van de jongeren leest vaker digitaal en 13% even vaak op papier als digitaal. In totaal heeft het gedrukte boek dus nog steeds de voorkeur, maar doordat meer dan tweederde niet genoeg of niet genoeg in print leest komt de ontwikkeling van een sterke geletterdheid in het geding.

leer-beter-leer-vanaf-papierDrukwerk is van groot belang

Uit een eerder groot onderzoek (COST Action E-READ Initiative) in 2018 bleek al eens dat het lezen van gedrukt lesmateriaal de prestaties in het onderwijs verbetert. Scholieren begrijpen de stof beter en kunnen zich beter concentreren. Bovendien kunnen de jongeren print meer diepgaand lezen waardoor ze ook kritischer nadenken.

Lesmateriaal voordelig online printen

Print is nodig om de leesvaardigheid te ontwikkelen en is daarmee dus cruciaal. Printenbind.nl heeft er voor gekozen om het online printen zo goedkoop en snel mogelijk te maken. Geprint lesmateriaal is zo toegankelijk voor een grote groep scholieren. Met een eenvoudige website en eigen productie is de drempel om iets digitaals om te zetten tot print erg laag. Bekijk hier onze producten voor scholieren en studenten.

Bron:
6 mei 2020, Printmatters, https://printmatters.nl/nieuws/2021/05/06/van-papier-studeren-is-beter

 • Printenbind erkend stagebedrijf hoger onderwijs

  Gepubliceerd op 20 September 2021

  Met ingang van deze maand mag Printenbind zich officieel, erkend stagebedrijf voor het hoger onderwijs noemen. Hiervoor heeft er een audit plaatsgevonden door Stichting ELBHO. Printenbind biedt iedere stageperiode diverse projecten aan waar studenten mee aan de slag kunnen. De stages zijn hoofdzakelijk onder het marketing-communicatie vakgebied te scharen.

 • Nieuwe vacatures bij Printenbind.nl

  Gepubliceerd op 17 June 2021

  Het productieteam van Printenbind wordt gedreven door een team van gemotiveerde scholieren en studenten. Dat maakt de sfeer op de werkvloer informeel, maar vooral gezellig! Maar het jonge karakter van het bedrijf zorgt ook voor succes. Jong is snel, enthousiast en leergierig. En voor de klant houden we het simpel en toegankelijk. Het resultaat is een klanttevredenheid van een 9,6/10.

 • Nieuw! Plaatmateriaal stalen

  Gepubliceerd op 11 June 2021

  Naast onze papiermonsterboekjes en envelop samples kun je nu ook plaatmateriaal stalen bestellen! Dit voorbeeld bevat al onze plaatmateriaal soorten in verschillende diktes. Zo kun je gemakkelijk vergelijken en de juiste plaatmateriaal soort kiezen voor jouw product!

Bekijk meer nieuwsberichten

 • Goede kwaliteit

  7 dagen geleden door klant

  De levering had wat vertraging maar daar werd je netjes van op de hoogte gebracht. De producten zijn weer net zoals altijd super! Prijs kwaliteit is prima, ik ben zeer tevreden.

 • Snelle levering, vriendelijke benadering

  8 dagen geleden door Hanneke de Graaf

  Snelle levering, vriendelijke benadering

 • Tot nu toe alleen maar positieve‚Ķ

  8 dagen geleden door Joop Giesendanner

  Tot nu toe alleen maar positieve ervaringen. Ze lijken voort te komen uit een breed gedragen verlangen om het toch vooral de klant naar de zin te maken. iemand is iets heel vriendelijks gestart met goede producten en lieve mensen. Met vriendelijke gr...

Bekijk meer klantenbeoordelingen