Hoe maak je een kalender?

Hoe maak je een kalender ?

Kalenders zorgen voor het overzichtelijk houden van al jouw afspraken of gebeurtenissen. Jaar of verjaardag(s)kalenders zijn leuk om als cadeau te geven aan iemand en gemakkelijk zelf te maken. Maar hoe maak je nou eigenlijk een kalender? Hieronder lees je meer over een aantal programma’s waar je binnen een handomdraai zelf een kalender kunt maken. 

Al is het voor werk, school, of voor in je vrije tijd, bijna iedereen heeft wel een Microsoft abonnement. Microsoft is dan ook een erg breed platform die je voor veel dingen kunt gebruiken. Daarbinnen kun je gebruiken maken van verschillende programma’s, zoals: Excel, Word en PowerPoint. 

  • Via Excel

Via Excel kun je makkelijk zelf een kalender maken. Hierbij kun je kiezen uit verschillende sjablonen. Deze sjablonen kunnen je vinden wanneer je bij het open van Excel op ‘nieuw’ klikt en daarna kalender intypt in de zoekbalk. Je hebt een ruime keuze uit kalenders. Zo kun je kiezen voor school kalenders, verjaardagskalender, planningen enz. De kalenders zijn al volledig opgemaakt, dus het enige wat je nog hoeft te doen is de gebeurtenissen toevoegen. 

  • In Word 

Ook via Word kun je gemakkelijk een kalender maken. Het werkt eigenlijk hetzelfde als bij Excel. Om de sjablonen te vinden ga je naar ‘nieuw’ en zoek je via de zoekbalk naar kalenders. Bij Word is er een minder groot aanbod aan sjablonen maar wel hebben ze een professioneel ontwerp. Bij het creëren van het sjabloon dat jij wilt, moet je kiezen voor het instellen van macro’s. Als je dit doet kan je later eenvoudig de datum van de kalender veranderen. Ook kun je het sjabloon volledig aanpassen naar je eigen smaak, door andere lettertypes, kleuren of thema’s te kiezen. Daarnaast kun je nog je eigen foto’s toevoegen. 

  • In PowerPoint

Het verkrijgen van de kalender sjablonen, in PowerPoint, gaat op dezelfde manier als bij Excel en Word. Het enige verschil bij PowerPoint is dat de sjablonen een stuk unieker zijn en het formaat alleen liggend is. Weet je nog niet welk ontwerp je wilt voor je kalender? Dan is PowerPoint perfect om te gebruiken voor inspiratie. 

Is je kalender klaar? Laat je kalender goedkoop drukken!